Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

álmok (?) hitelből

azallamenvagyok 2010.06.21. 11:35

Szerda reggel fogadott a kilakoltatásos hír, azaz egy kilakoltatás elleni marhanagy tiltakozás beszámolója. Aki nem akarja elolvasni, annak röviden: a család Orbán Viktor egykori 10 pontját kiegészítette 30-ra: 3 szoba + 4 gyerek + 1 anyós + 1 kert + 21 (millió) tartozás.  A tartozás mértéke közben az origo cikke alapján 15 millióra mérséklődött. Most jöttek a kilakoltatók, a jelzáloggal terhelt ingatlanjukat ugyanis elárverezték a csúnya gonosz minden bizonnyal zsidó bankok. Az időközben sikeresen kilakoltatott család szeretné visszakapni az életét, az ingatlanját és nincs B-tervük, nem akarnak másban gondolkodni. Apró finomság, hogy jobbikos képviselők is részt vettek az ellenállási mozgalomban, és hát, izé, nekem ilyenkor megfordul a fejemben, hogy elgondolkodnak-e azon, hogy van egy c-kérdés, egy c-probléma, egy c-bűnözés,  ami a (jogos vagy jogtalan) sztereotípiák szerint tartalmazza az önkéntes lakásfoglalást, a szapora családra való hivatkozás alapján történő többlet-jog követelést, a saját sorsuk feletti felelősségvállalás alól történő kibúvást. De vissza a párt-, bőrszín- és kultúrafüggetlen kérdéshez.

Szívtelen vagyok, tudom, de ilyenkor a következők jutnak az eszembe:

1. Én is szeretnék 4 gyereket

2. Én is szeretnék egy budafoki családi házat

3. Én is csak eladósodás árán tudnám ezt megvalósítani.

A harmadik pontból az következik, hogy nem szeretném kitenni a meg sem született gyermekeimet a kilakoltatás veszélyének, inkább egyet vagy kettőt vállalunk (majd), és azokat igyekszünk aránylag tisztes, biztonságos háttérel felnevelni. Mi még a válság előtt vettünk olna fel ingatlanra 8-10 milliót. Nem vettünk fel. Számoltam az árfolyamkockázattal, a bizonytalansági tényezőkkel az éltünkben, és hosszas töprengés után úgy döntöttünk, hogy lényeges anyagi áldozatot nem követelő komforttöbletet tartunk fenn, ha albérletben maradunk. Egyelőre. Nem vállaltunk be két rossznak közel sem minősülő, relatíve biztos jövedelemre havi 80-100-120 ezres törlesztőrészletet, mert bizony mindig van "váratlan kiadás" legyen szó egy lehullott cserépről, egy elfüstölt tévéről, dugulásról, csöpögő radiátorról, beázó tetőről, összetört étkészletről, bármiről, ami egy háztartásban, egy lakásban vagy a ház környékén bekövetkezhet, és anyagi vonzata van.

Fodrászék ennek ellenére felvettek 1,5 milliós pofátlan és minden bizonnyal jog- és társadalomellenes APEH tartozás kiegyenlítésére (+ átmeneti munkahelyi nehézségekre + 4 gyerekre) 10 millió hitelt, ami természetesen belevitte a családot a hitelcsapdába, akiknek még most sem jut eszükbe, hogy idejében el lehetett volna adni az ingatlant, és alán marad pár forintjuk, ami tehermentes és saját.

Visszatérve a saját vágyakra: igen, én is sokmindent szeretnék, amit nem engedhetek meg magamnak. Bizonyára irigy, rosszindulatú magyar tahó vagyok, aki csak panaszkodni tud, meg összetehetem a két kezem a szép életem miatt. De van B-tervem, tudom, hogy nálunk is bármikor bármilyen rossz bekövetkezhet (kisebb akadályokkal találkozunk is bőven), úgyhogy kénytelenek vagyunk egy krach esetére komfortfokozatbeli csökkenéssel számolni. garzon, panel, tanya, összeomló külterületi faház, vagy a csűr a szülőknél: mind valós alternatíva tehermentes saját tulajdonú ingatlan nélkül. Ezt viszont tudomásul kell venni, az embernek megadatottak bizonyos lehetőségek, igazságtalan a világ, hogy nem mindenkinek ugyanaz adatott meg, hogy egyeseknek több vagy kevesebb munkát kell belefektetnie az életének alakulásába, de ezzel sajnos nincs mit tenni... meg lehet próbálni, és kell is, üzdeni kell, de azért, mert van egy álmom, egy vágyam, a világ még nem fog fejtetőre állni... Jobb tisztában lenni a lehetőségekkel.

Persze utólag nem kioktatni szeretném a családot, és tényleg sajnálom is őket, megértem az álmaikat, a saját lakáshoz való ragaszkodásukat, a jobb élet reményét. Azt viszont sem nekik sem a védelmezőiknek nem szabad elfelejteniük, hogy a tetteik nem kenhetők egyértelműen egy elcseszett rendszerre, ezeregy végtelenre. Elvárható az embertől hogy alkalmazkodjon a világhoz, amelyben él. Elvárható, hogy felelősséget vállaljon tetteiért, és ha bekövetkezik a rossz, akkor legalább a gyerekeivel szemben legyen annyi felelősségtudata, hogy mihamarabb lép, mielőtt minden összeomlana.

Rengeteg fiatal párt ismerek, akik vagy nem vállalnak gyereket, vagy nem vesznek lakást vagy egyik sem, mert tisztában vannak az esetleges veszélyekkel, amelyek bekövetkezhetnek, és meghozzák azt az áldozatot, hogy a jobb, biztosabb élet reményében lemondanak azokról az álmaikról, amelyek tényleg nem is olyan nagy álmo... hiszen egy saját ház nem akkor elvárás, a gyerek sem, az autó sem, de ha nem megy, akkor nem megy sajnos...

Címkék: hírek család agy bölcs bagoly

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr1002085295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.06.21. 12:01:43

ja tényleg azért mert a pénzvilág úgy működik mint a Capitals Partners azért nem kellene reckirózni

abdulesmia 2010.06.21. 12:52:35

Ha jól értem az albérletre (éveken keresztül) fordított összeget a hitelmentes biztonságotok és szülőktől való függetlenségetek árának tudjátok be. Én erre mindig is kidobott pénzként tekintettem, talán ezért sem laktam soha albérletben. Az erőn felüli hitel bevállalást nem lett volna szabad eddig a bankoknak sem engedniük, most talán nem lennének ennyien a kilakoltatás küszöbén.

azallamenvagyok 2010.06.21. 12:55:19

@abdulesmia: hogy albérletre vagy kamatra van kidobva a pénz, az olyan mindegy:)

Nancy Botwin 2010.06.21. 13:48:23

Egyet értek! Amúgy azt nem értem minek 4 gyerek, ha egyet is nehezen tudnak eltartani...felelőtlen és aluliskolázott embereknek el kellene mondani a kockázatot is. Nem tették meg, ez lett belőle, ebből lett a válság. Egy fodrász / kőműves / bölcsész stb. nem ért a pénzügyekhez,árfolyamok, thm, kockázat, ezért van a szakember, aki nem mondott semmit ami hátrány lehet. Helló válság, helló tudatlanság!

Nancy Botwin 2010.06.21. 13:50:37

Jah és még annyi,hogy én bölcsész végzettségű vagyok, de tudom, hogy van 1000 ft-om, nem tudok költeni valami olyanra, ami 5000 ft-ba kerül, mert ha hitelre veszem meg és felszorzom kijön, hogy 10.000 ft-ot fizettem érte és nem 5.000ft-ot. Inkább gyűjtök.

nyilván a lakás más kérdés mert nagy összeg, de ugye tudjuk, hogy sokan felvettek hütőre, plazmatévére, laptopra egyszerre....

álomfejtő 2010.06.22. 09:42:49

Ha mindenki így gondolkodna kihalna a világ, s faramuci dolog, de pont az értelmesebbje:)?
Ki az igazi értelmiségi?-aki a legkevesebbből a legoptimálisabban kijön.S ez egyben a leg környezettudatosabb is, hisz legkevesebbet használ föl a fogyasztói társadalom termékeiből. Amit nyer, az maga az élet, egymás szeretete. A nagy sötét felhők ellenére.
süti beállítások módosítása