Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

Hogyan közlekedjünk udvarias férfival?

azallamenvagyok 2009.09.09. 11:57

Érdekes, hogy az elmélkedős posztjaim jó része valójában iszonyatosan alapvető dolgokról szól. Most például elővettem női énemet, mint egyetlen nőt, aki az én szemszögemből nézi a világot, és elmentem vele utazni, sorban állni, aztán hagytam elgondolkodni:

"Mi nők nagyon egyszerűnek látjuk a világot: ha sorban állunk, ha felszállunk a buszra, ha leülünk, embertársainknak maximum a 25%-ára figyelünk oda udvariassági célzattal. Jellemzően idősekre és fogyatékkel élőkre. Nincs ezzel semmi gond, előzékenyek, figyelmesek vagyunk. Aztán jön a Férfi az életünkbe, figyelmes, udvarias, nem olyan mint a nyikhaj tizenévesek, nem olyan, mint az önelégült tuskók. Ő odafigyel, előzékeny, majdnem vissza is élünk vele, és kis híján papucsot csinálunk belőle, de Ő észnél van, és ezt nem engedni. Ettől még jobban elolvadunk, igen, ő az aki kell nekünk, akit  megbecsülhetünk, akire büszkék lehetünk.
De ezzel a férfival bizony közlekednünk is kell, és rá kell döbbennünk, hogy ő az általunk eddig szinte levegőnek nézett emberek felével is udvarias lesz. Előre fogja engedni a korunkbeli lányt, aki elé eddig nyugodt szívvel befurakodtunk, előre engedi a kicsit idősebb, kikent asszonyságokat, sőt, még a 14 éves kislányokat is, akik kezdődő nőiességük zavartságával reagálják le a gesztust (a kis kurvák!).
Mivel hosszú évek, évtizedek berögződése bennünk a 25%-kal szembeni udvariasság, a helyzet kezelése hirtelen nehézségekbe ütközik. Most ott van velünk valaki, aki az emberek 62,5%-t előre fogja engedni (több, mint a felét, te jó ég), mi több: a piszok még esetleg nagyvonalúságra is törekszik (naná, hisz pitiáner emberrel össze sem állnánk), így még a maradék 37,5 % emberből is előreengedi a szerencsétlen furakodókat. Azt gondolná az ember, ha nem nő, hogy ez pusztán egy kis odafigyeléssel, nyitottsággal megoldható, de sajnos a berögzülések, a berögzült elvárások nem léphetőek túl egyszerűen, így latolgatni kell a lehetőségeinket:

1. Közlekedünk ugyanúgy tovább, ahogy eddig szoktunk, ráhagyjuk az udvariaskodás szertartásait, vállalva ezzel azt, hogy a buszon, a sorban, a közlekedésben egyszer csak egy emberfal választ el minket. A kapcsolat, az együtt levés szempontjából semmiképp sem hasznos, főleg akkor, ha közben mi szoktunk papolni arról, hogy figyeljen oda, fogadjon el minket.

2. Csinálhatjuk ugyanazt, mint az előbb, azzal a kikötéssel, hogy utána kihisztizzük magunknak, hogy jöjjön oda mellénk. Az a baj, hogy saját udvariassága, megszokásai (és általunk is becsült tulajdonságai) lábbal tiprására kényszerítjük ezzel, amennyiben a hozzánk eljutást tolakodással lehet elérni, márpedig általában azzal lehet ilyen esetekben. Innentől kezdve már nem lesz udvarias, előzékeny, figyelmes másokkal szemben, és még hülyét is csinálunk belőle.

3. Egy extrémebb lehetőség, ha kisajátítjuk az udvariasságát, és kéz a kézben húzzuk magunk után, át a dámákon, a kislányokon, így nem szakadunk el, és helyünk is van, gyakorlatilag a saját közlekedési szokásinkat kényszerítjük rá. Ezzel viszont elszáll az udvarias és a nem papucs férfi illúziója is.

4. A legnehezebb, de ajánlatos megoldás, ha odafigyelünk rá, és nem kényszerítjük arra, hogy az általunk szeretett tulajdonságait félredobja (3. pont), nem kényszerítjük olyan helyzetbe, amikor az udvariasság kellemetlenségeket szül (1. és 2. pont). Hanem megháláljuk, hogy odafigyel ránk, és odafigyeléssel "honoráljuk" az általunk becsült tulajdonságait, alkalmazkodunk a nagyvonalúságához, előzékenységéhez: engedjünk előre törni a kiscsitriket, az ülőhelyre vadászó, ádáz, aranyakkal telepakolt negyvenes macákat, és örülünk neki, hogy párunk mellett túlléphetünk az emberi pitiánerségen.

Nehéz, mert kislány korunk óta arra nevelnek minket, hogy a nők emocionálisabbak, nyitottabbak, toleránsabbak, jobban odafigyelnek másokra, és most úgy érezzük, hogy nem így van, mert ő több emberre odafigyel. Ez is csak egy szexista berögzülés, legalábbis az odafigyelés, de  nekünk valójában nem kell odafigyelnünk a másik lányra, nem kell magunk elé helyezni az ő érdekeit, csak a párunkra kell odafigyelni, és ez nem olyan nehéz, ha szeretjük..."


Kíváncsian várom véleményeteket, tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban, szerintetek mi a teendő? És miért kell alapvető emberi jóérzésen alapuló dolgokról ilyen hosszú posztokat írni? Hol vannak ezek a jó érzések, hol van a kölcsönös odafigyelés? Jelen esetben miért az a butaság, hogy a másikban szeretett tulajdonsághoz sem tudnak sokan alkalmazkodni?

Címkék: csajok nemi jelleg szenvelgő

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr111370349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azallamenvagyok 2009.09.09. 15:44:55

azé' nem kell túlzásba vinni a véleményalkotást:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.09. 19:02:02

én kétszer is végigolvastalak de semmi érdemlegeset nem tudok hozzáfűzni :-))
igyekszem a jövőben megfigyelni mi történik ilyen esetekben, csakhát kerülöm a tömegközlekedést, a sok embert, nem állok sorban ésatöbbi..
kocsival mindig udvarias vagyok, minden várakozó fel/be/ráhajtóból beengedek 1-3 kocsit, nem ragaszkodom az elsőbbséghez és cserébe semmit nem várok, több a tuskó, fruszrált, idegbeteg sofőr, kellemes meglepetés a többi aki mégse :-D
de ez nem az a téma mint amit felvetettél :D

Gladia Delmarre 2009.09.09. 21:28:53

hát, én is fontolgattam, mit is írhatnék, mert jópár éve én is kocsival járok:) Viszont arra emlékszem, h amikor bkv-ztam, igyekeztem utolsóként felszállni, és nem a tömegbe belülre kerülni (nincs fóbiám, csak rosszul leszek a bűzlő hónaljaktól, az emberszagtól, levegőtlenségtől). időseknet (nő/férfi), terheseket, babakocsisokat (segítettem is feltennia cuccot, vagy fogtam a második gyereket) így is úgy is előre engedtem. Szóval ennyi:)
Viszont a végkövetkeztetés/kérdés azt hiszem túlmutat egy egyszerű udvariasságon, vagy egy páros közlekedési tapasztalaton:)

azallamenvagyok 2009.09.09. 21:35:52

túlbonyolítottam volna? :( bakker...

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.09.10. 10:33:13

én szerintem nem, de itt inkább nemis az udvariasságról van szó, hanem inkább arról hogy nem szeretteink szerethető tulajdonságai is saját önzésünknek esnek áldozatul, és akkor lehet ujjal mutogatni hogy ő kezdte a nem figyelést én meg csak észerevettem hogy nem kell figyelni etc.............. és az új ruhám jól áll nekem és te már arra sem vvagy képes, hogy legalább ezt észreved, hamár nem is adsz magadra.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2009.09.10. 12:07:49

A nagyvonalúságra szavazok. És ezt fordítva is elvárom, amikor visszamosolygok a hentesre, a füttyögő munkásokra és a szotyizó kancigányokra. Mert ezeknek éppúgy jár ez a semmibe nem kerülő, könnyű kedvesség, mint a szép nőcskéknek. Azért előzékeny, füttyög és gusztál, amiért a hölgyek rúzsoznak és dekoltálnak, és ezt valamennyi jóérzésű ember honorálni kívánja. (Meg hát úgy is én riszálok jobban.)

fekete mancs 2009.09.10. 13:26:41

bar az lenne a problemam, hogy a tarsasagomban/velem egy legterben tartozkodo himegyedek TUL UDVARIASAK hozzam kepest...

azallamenvagyok 2009.09.10. 13:28:07

@fekete mancs: megkérdezzük Tibi bácsit, hogy lehet-e ezen segíteni:)
süti beállítások módosítása