Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

házimunka a kapcsolatban

azallamenvagyok 2009.12.18. 08:37

Erről könyveket lehetne szenvelegni, főleg a munkamegoszás kapcsán. Valójában a mennyiségi eltérés, akkor zavaró, ha valakit zavar:) Minden jó és rossz bennünk kezdődik, tehát, ha bajok vannak, akkor először magunkban kell rendet tenni.

Szerencsére (?) kettős viselkedést produkálok a pedantériában: bizonyos dolgokban igen nagy szigorral fordulok magam felé, míg másokban a hanyag csak egy enyhe, buksisimogató kifejezés lenne rám. Képes vagyok így végezni a munkámat, egyszerre mindkettő, de a házimunkát is: mosogatni csak akkor állok neki, ha már sehogy nem tudok egy pohár vízhez jutni a mosogatóból. Ezzel szemben a wc kagyló, mint szent hely, folyamatos törődésemet élvezi.

Persze mosogatni elmosogat az asszony, és nem következik be az, hogy nekilássak a feladatnak, ahogy az sem, hogy neki kelljen fürdőt pucolnia, mert azt ÉN csinálom, meg nekem bassza a csőröm minden kis apróság.

Ezt fel kell ismerni: mindannyiónknak mások a határai, az ingerküszöbe, és arról hogy a miénk magas bizonyos kérdésekben, nem ő tehet. Ha az egyiket zavarja az, hogy a kuka már félig tele van, a másiknak az félig üres, és ő biza csak akkor fogja kivinni, ha már sehogy nem lehet a szemétdomb tetejére biztonságosan felhelyezni a kávézaccot. Nem igénytelenségből, hanem, mert más a türelemküszöb. Ha engem zavar valami, akkor megcsinálom, ennyi, nem követelem meg tőle, majd helyreteszem én.

Persze ez csak az alap, mert az sehogy nem járható út, hogy az egyik folyamatosan csillogóra "varázsolja" a kérót, a másiknak meg ez fel sem tűnik, hiszen neki az tűnne fel, ha két raklap pizzás doboz felhalmozása után egyszercsak eltűnnének azok, és előkerülne a hónapok óta elveszettnek hitt, Vietnámban vásárolt öngyújtó. Tehát a kapcsolat közös, és ezt bizony ki kell alakítani. Áldozatot nem szabad hozni senkiért, ha magunknak jól esik 5 percenként a wc-tisztítás, akkor csináljuk, és nem hisztizünk a másiknak, hogy te mindig csak összeszarod. Jó, tudom, ez az ideális eset lenne, de emberek vagyunk, kivetítjük a bajainkat, meg bevonjuk a másikat, meg amúgyis együtt vagyunk, stb... Hogyan lehet ez kiegyenlíteni? A sárkánykodás nem jó megoldás, tapasztalatom szerint pl a sárkány lecsesz egy elhullott zokni miatt, de amikor te próbálod megkérni arra, hogy ne vasaljon élt a rövidujjú ingedre, akkor nagyhalál, sértődés, sírás, hordhatod a rózsát, lángoscsapatás egy hétre elfelejtve.

Tehát, amennyiben önmagunkban nem tudjuk lerendezni a dolgot, azzal nincsen semmi baj, így van ez rendjén, kommunikálni akarunk, meg együtt lenni, megosztozni, méghozzá nem csak a jól karbantartott pc használatán, vagy a másik többletjövedelmén. Osszuk csak meg, mondjuk el, de ne követeljük tőle, hogy megtegye azt, amit mi megtennénk a helyében. Ő egy másik ember, el kell ezt fogadni. Az hasznos, ha ráébresztjük: mások az igényeink, zavar a porcica, a kupi a számítógépasztalon (oké kicsim, el fogom pakolni már tényleg:P), de nem követelőzhetünk. Nevezhető lassú lelki terrornak is, hiszen kevésbé direkt, stb, de ez a kapcsolat során végbemenő csiszolódás része. Évek kérdése, nem heteké, van olyan hülyeségem, amiről két év után mondtam le, mert párszor "csesztetve" voltam. Pontosítva: meg lett említve. Aztán én is megemlítek dolgokat, néha el is beszélgetünk róluk, és alakulnak az igényeink, a "szereposztás" és az elvárásaink lassan közelednek. Csak felnőttként kell kezelni a dolgokat...

Nem várhatjuk el senkitől, hogy megváltozzon, változtatni viszont mindig kell - a kettő pedig közel sem ugyanaz. Ilyen az élet:)

Címkék: kapcsolat apró figyelmességek

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr801605392

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://servicios-toldeca.com/ 2018.06.04. 17:01:40

Budapest Cruise Silverline - silverlinebudapestrivercruise

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2009.12.18. 09:14:48

Teljesen korrekt poszt, annyival egészíteném ki csupán, hogy az ilyen jellegű csiszolódásra egy adott kor alatt (ez személyenként más és más) egyszerűen nem képes az ember. Meg kell érni ehhez is, mint oly sok máshoz.

2itailor 2009.12.18. 09:22:42

Egyetértek:) Ez jó volt.
Nálunk is folyamatosan voltak változások. Nekem rá kellett jönnöm, hogy nem tudok mindig mindent megcsinálni és ahol már 4 ember él együtt ott mindenkinek van dolga. Illetve meg kellett a férjemmel is értetni, hogy nem egy múzeum a lakhelyünk és képtelenség elvárni egymástól, hogy minden élére legyen állítva. Meghoztuk a magunk kompromisszumait.

Nálunk én vagyok a WC-s:D

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.18. 17:52:10

Én a trehány rohanós, aki a káoszt is átlátja (tehát zseni :D ), emberem meg a pedáns, mármint próbál az lenni mellettem :)

Karácsonyra azért rend lesz. Ha most valaki benézne a kreatív szekrényembe (is), ijedtében elrohanna. Gyakorlatilag lassan bárhova nézhet, elrohanna, ahogy a lakás :D
süti beállítások módosítása