Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

Kedves hajléktalanpárti Aktivisták!

azallamenvagyok 2011.12.16. 08:54

Elsősorban a két lányhoz szólok, kik egy hete néztek farkasszemet Pintérrel és Tarlóssal. Biztos megkaptátok a kritikát, hogy fiatalok vagytok, naivak, és ki tudja még mit, melyekkel az aktivistákat szokták illetni. Én becsülöm lendületes humanizmusotokat, hogy nem féltek kiállni rosszabb sorsú embertársaitok jogai/érdekei mellett. Nem is szeretnék ebbe beleszólni, biztosan tudjátok mit csináltok, véleményetek van, amit tisztelek. Ne adjátok fel az elveiteket! Legyetek mindig ilyen kitartóak, és jóakarók.

Csak magamról szeretnék szólni hozzátok pár szót, és egy kérésem lenne. Mivel az egzisztencia, a jólét igen bizonytalan, történhetnek az emberrel tragédiák, tudatában vagyok annak, hogy én is lehetnék OTT, az utcán, én is lecsúszhatok. Ki tudja mi történik velem: elveszíthetem családomat, barátaimat, menedéket lelhetek rossz kocsmákban, aztán elveszíthetem a munkámat, lakhelyemet, és a napi túlélés, a traumák miatt könnyen az utcán találhatom magam.

Amennyiben mindez megtörténne - bár minden erőmmel azon leszek, hogy ne történjen meg, de nekem is megvannak a határaim... Kedves lányok! Amennyiben ez megtörténik, aluljárókban, bozótosokban alszok, olyan bűzt árasztok, hogy kiürül szagomtól a villamos, tablettás borokkal, és még ki tudja minek a kábulatával mérgezem magam, és jó esélyem lesz pár éven belül egy ittas téli éjszakán halálra fagyni. Amennyiben lézengek, ténfergek távol és kirekesztve a társadalomból, esélytelenül otthonra, munkára, és valaki (legyen az karhatalom, politika vagy a Vöröshadsereg) erőszakkal vagy anélkül fűtött szobákba akar terelni, szabályokat hozva rászoktatnak újra a rendszeres tisztálkodásra, leszoktatnak a piáról, valami börtönorvossal íratnak fel krémet a gennyező bőrömre, kérlek, engedjétek nekik!

Ismétlem, csak magamról beszélek, mindenki más sorsára több rálátásotok van mint nekem.

Mint embertársatok kérlek titeket, ha valaki munkára, tanulásra, rendszeres, bugyuta társadalmi normáknak megfelelő életmódra akar kényszeríteni, engedjétek neki! Engem az se érdekel, ha rácsok vannak az ablakon, és csak feltételekkel mehetek ki az objektumból, csak az, hogyha bajba kerülök, akkor kapjak segítséget. Kapjak segítséget, akár nevelést is ahhoz, hogy visszatérjek a többségi életmódba. Persze (magamat ismerve) jó esély van arra, hogy lázadozni fogok ez ellen, engedjétek meg akkor nekik, hogy bilincsben vigyenek be. Ismerem magamat, ha részeg vagyok se biztos, hogy beismerem, azt pedig tudom, hogy a végzetes utcára kerülés magába tudna szívni: hinném, hogy nincs helyem a társadalomban, és jó nekem úgy, szabadon. Pedig nem leszek szabad, csak csalódottságaim, bánataim rabja, kérlek, ne ennek fenntartásában segítsetek, hanem a rehabilitációmban, jó?

Üdvözlettel!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr483467913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.05.17. 15:04:38

Itt írok, mert ez a legfrissebb bejegyzés. Olvastam pár jót tőled, szóval tekintsd általános reakciónak.

Nekem az a bajom ezzel a magyar hangadó (liberális) szociológus/szoc.munkás társasággal, hogy összekevernek két dolgot. Az egyik a segítő munkához szükséges empátia, pszichológiai tudás, szociális ismeretek stb. A másik meg egy épeszű társadalom működéséhez szükséges szabályok.
Vagyis, előbbiekre okvetlenül szükség van egy lokális probléma kezeléséhez - ha például egy gyerek folyamatosan lóg az iskolából, sok esetben elégtelen megoldás őt vagy a szüleit pénzbüntetéssel, börtönnel, gyámüggyel fenyegetni, mert a dolgok lélektani logikája ennél sokkal bonyolultabb. Ilyenkor kellenek a jó szocmunkások, az empatikus/lélektani módszerek, a "puha" megoldások. Fontos alapszabály, hogy csak az működik igazán, amit a kliens belülről is akar. Tehát a cél a motiváció kialakítása.
A modern szociális szakma ezen a területen (kellő erőforrások birtokában) valóban komoly és maradandó eredményeket tud elérni. A gondok ott vannak, amikor megpróbálja átlépni a saját határait, és megkísérli elérni a szabályok, a rendszer módosítását.
Vagyis, például a hajléktalanellátásnál a szociális munkásoknak a törvényekre keretként kellene tekinteni, nem pedig akadályként. Hasonlóan az iskolához. Nincs semmi értelme kisírni a törvénykezésnél, hogy X hiányzás helyett 2X legyen a határ, mielőtt a gyereknek évet kell ismételnie. X a határ és kész. A szocmunkásnak az a feladata, hogy a gondjaiba adott család átérezze ennek a súlyát, és együtt olyan stratégiákat dolgozzanak ki, hogy a gyerek ne érje el az X-et.
süti beállítások módosítása