Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

az első tabu

azallamenvagyok 2009.10.11. 11:44

Tabu: olyan témakör, amelynek logikán alapuló tárgyalását a témakörrel kapcsolatos társadalmi előítéletek, érzelmi berögzülések és korlátok lehetetlenné tesznek.

Napokig töprengtem azon, hogy írjak-e a témáról, és eredeti elképzelésem szerint ki akartam maradni belőle, de végül megnéztem az indexes összeállítást a csajfelszedős tanácsadókról. Aztán elolvastam zolivagyok posztját és az oda érkezett kommenteket.

Bár én is előítéletes voltam a témával kapcsolatban (lásd pont zolivagyoknál a hozzászólásomat), ezeken a videók végignézése után sikerült túllépnem, s ahogy elnézem, a nagytöbbségnek nem. Semmi gond, hiszen feltételezhetjük, hogy a hozzászólók fele meg sem nézte a videókat, azoknak a fele, akik megnézték, pedig az előítéletekkel nézték végig őket.

Sajnos egy olyan dologról van szó, amiről a mai világban nem lehet beszélni. Ahogy régen a patriarchális társadalmakban az idősebb férfiak mondták meg, hogy mit tegyenek a nők és a fiatal férfiak, jelenleg a nagyhangú nőijog védők véleményformálásának bűvkörében élünk. Amolyan feminoarchiális a nemi szerepek társadalmi megítélése. Zolivagyok rögtön kiragad pár mondatot, amelyek önmagukban tényleg nevetségesek, de tabuk által korlátolt gondolatmenete már nem jut el odaáig, hogy ezeket a mondatokat a nagy egészbe helyezze.

Apróbetűs megjegyzés: a csetes dolog tényleg kudarcba fulladt ezt már az alapján is látni, hogy a párbeszéd részvételi aranya hét az egyhez, tehát a csaj csak passzív hümmögőként van jelen, az ilyet ignorálni kell, 5-ből 1 viszont bejön.

Egyből ugrik a kulcsszavakra, amik "sértőek", amelyek nem illenek bele a nők önmagukról kialakított véleményébe, amelyek nem fedik le azokat a tulajdonságokat, amelyeket okkal vagy ok nélkül a nőkhöz társít a közvélekedés.

A srácok egy nagy hibát követnek el: ezt a kérdéskört ebben a megközelítésben (férfiak egymás között) nem lett volna szabad publikussá tenni. Nem lett volna szabad, mert nem illik bele az elterjedt fantazmagóriákba nő és férfi közötti kapcsolatokról. Ezt a témát meg kellett volna hagyni a tanácsadó oktatásokak, kanbulik tesztoszteronszagú nyűglődéseinek és az apa-fia beszélgetéseknek. Ezekkel a dolgokkal a nők java, de (ahogy a "mellékelt ábra" mutatja) még a férfiak sem képesek szembesülni, tárgyilagosan és nyíltan beszélni róla pedig pláne. A legjobb példát némely női kommentelő adja, amikor nemtetszésüket fejezik ki, és pont ebben a nemtetszésben ismerik el az egész módszertan létjogosultságát. Például a "hozzám is odajött egy ilyen szerencsétlen" - és a szövegben érződik, hogy a "szerencsétlenség" ténye meghatároz minden későbbit (beszéltem már erről, a férfinak egésznek kell lennie, mert a lelki bajai csak megvetést váltanak ki a nőkből), és pont mi a három hülye üzenete: ne legyél szerencsétlen, legyél bátor, szuggeráld magadba a kiegyensúlyozottságot, a határozottságot, mert ha szerencsétlen vagy, akkor nem számíthatsz empatikus nyitottságra, maximum a szűzkurválkodás áldozata lehetsz, de még valószínűbb, hogy újra és újra meg leszel alázva...

Ez tény, és pont a fikázók támasztják alá. Két út marad ilyenkor az ember előtt: 1 álmodozik arról, hogy lesz valaki, aki toleráns, nyitott, empatikus, felismeri benne a szépet és jót, és tényleg ÖNMAGÁÉRT fogja szeretni, ezért lesz érdekes a szemében. 2. Vagy felveszi az egyencsajozó magatartást, ami annak ellenére, hogy egy kurvanagy hazugság, szinte rögtön bejön szemben az első verzióval, ami évekig tartó sötét depressziót eredményez. Persze a közvélekedés fantáziájában az első számú verzió a normális, annak ellenére, hogy ennek minden ellentmond.

A nőknek nincs logikájuk, ugye, ahogy mondják. Itt ebben van valami, legalábbis férfi szemszögből. Mert ha logikusan végiggondolja a férfi (és beveszi a feminista dumákat a tudatos, blabla nőkről), akkor arra a következtetésre jut, hogy mindegy a szöveg, hogy nem kell időzíteni, hogy nem számít, ha pillanatnyilag rossz passzban vagy, egy párkapcsolati téren nyitott nő, megadja neked az esélyt, érdeklődéssel fordul feléd, fel akarja fedezni a rejtett értékeidet. Ennek ellére az ismerkedés során inkább az jön le, hogy az egyéniségtől független beetetés a fontos. Miként társkeresős blogokban, bejegyzésekben volt már feszengetve, az egzisztencia és a külsőségek igen fontos szerepet játszanak az első megítélésben. Az estek nagy részében pedig az első megítélés ítélet is egyben. Az esélyek a további "ügyeskedéssel" növelhetők: határozottság, figyelmesség, csak el kell olvasni egy női magazint, hogy mire vágynak a nők, és (amennyiben van erőd, türelmed és gyomrod hozzá) előadhatod magad úgy, hogy érdekes legyél, megfelelő taktikával pedig bizony el lehet érni azt a szexuális vágyat is.

Engem mindig bosszantott, hogy ilyen taktikázásra van szükség, és nem elég az őszinteség, pár hülye helyzetbe bele is futottam ennek köszönhetően.

Egyik az, amikor utolsó pillanatban hiúsul meg az összejövés: sokszor kíváncsi voltam, hogy a másik félnek ez csak pillanatnyi lendület, vagy  pl komolyan le akarfeküdni velem. Ilyenkor a "tökéletes koerográfiába" nem passzoló kivárás vagy mondat vezet a válaszhoz. Nem, az esetek jó részében nem "kellek annyira", hogy ne jelentsen akadályt egy hülye duma. Ebben az a szomorú, hogyha gusztustalanul végighazudom az estét, akkor bizony...

A másik, amikor simán kedves az ember, és a világ legnagyobb ártatlanságában észre sem veszi, hogy az illető hölgy elkezd oda lenni érte. Pedig csak kedves vagy, valójában meg leszarod. A nő ezt kiegyensúlyozott, illedelmes érdeklődésnek veszi, és nem tud neki hosszútávon ellenállni, a végén még az egyestés kalandban is benne van, bár egészen a végéig reménykedik abban, hogy akarsz többet is, így csak te maradsz a rohadék szerepében.

Sajnos tény, hogy vannak bizonyos mintázatok az ismerekedés során, és meg lehet lovagolni bizonyos hullámokat. Ilyen szempontból a három srác mondanivalója teljesen helytálló, annak ellenére, hogy kivágja az embernél a biztosítékot. Személy szerint ezt a 2. megoldást ellenzem, és nem értek vele egyet. Csak egy-egy esetben alkalmaztam, általában kellett hozzá az érzelmi érdektelenség és a szexuális vágy. Ha párkapcsolati célzattal történt az ismerkedés/fűzés, vagy a másik féllel foglalkoztam kicsit, akkor már nem volt gyomrom hozzá. Elveim szerint inkább vagyok őszinte, vállalom magam, és elvárom a másiktól a toleranciát, illetve hogy egy "baki" alapján ne vonjon le végzetes következtetéseket, miként én sem teszem azt egy nővel (vagy bárki mással) szemben sem.

A gond az, hogy erre a viselkedésre igény van, és célravezető. A gond az, hogy ennek sokan bedőlnek (mi több: egyenesen elvárják, nézzük csak meg a "szerencsétlenek" általános megvetését), a gond az, hogy erre aggályos párkapcsoatot építeni, akár csak egy estére is. Már magát a sztenderd széptevést, azaz udvarlást is ellenzem igen régóta. A "figyelemfelkeltés" miatt persze indokolt, viszont a másik megismerése felé tett első bizonytalan lépések során álarcot viselni, és/vagy álarc viselésére "kötelezni" a másikat nem éppen tudatos vagy logikus dolog. A saját jövőnkkel szemben sem, hiszen nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy hajlandó-e értünk a tökéletes ember képében tetszelegni, hanem arra, hogy milyen velünk, hogy milyen ember másokkal, hogy milyen ember általában.

Sokan esnek ebbe a hibába, sokan a kezdő ismerkedés egymást felfedező szépségei helyett az általános nő és férfi sablont, és az ezzel kapcsolatos képzelgéseket húzzák a másikra és önmagukra, aztán csodálkoznak, ha pofáraesés a vége. Csodálkoznak, ha hónapokkal (évekkel) később derül fény a másik jellemhibáira, rossz szokásaira, amikor a kapcsolat felveszi a "napi rutin" jelleget, amikor már megszokta egymást a két fél, amikor már kialakulnak (kialakultnak hittek) a megszokások, amikor már komoly érzelmi és időbeli háttere van a viszonynak. Aztán jönnek a nagy csalódások, a mártírkodások, és a szöveg, hogy ÚGY MEGVÁLTOZOTT.

Pedig a másik embert annak hibáival együtt kell elfogadni és szeretni, aztán csiszolódás kérdése az egész, megváltozást senkitől sem lehet elvárni, de változtatást igen. Változtatni lehet hozzáálláson, apró szokásokon, olyan külsőségeken, amik a lényegbeli Énnek csak egy helyzetek által generált lecsapódásai.

Nem szabad hibátlanságot várni a másiktól, nem szabad hibátlannak látni, és beletörődni vagy eltussolni sem szabad ezeket a hibákat. Tisztában kell lenni a másikkal, ahogy önmagunkkal is, és ha első perctől erre törekszünk, akkor van esély egy normális kapcsolat (akár baráti, akár munkahelyi, akár szerelmi, akár csak pillanatnyi) kialakítására. Persze két ember kell hozzá. Persze a mai "mindenki jobban tudd mindent mindenkinél", túlönérzetes világban az az üzenet és mentalitás az általános, hogy hibákat nem lehet szeretni. Sokan a feltétel nélküliséget látják a jó útnak, vagy várják el a másiktól, ez viszont szerintem hiba. A kritika, a hibák meglátása nem utálat, nem a szerelem vége, hanem a másik megismerése.  Az egyet nem értés nem egyenlő a haraggal, a kritika nem egyenlő a leszarozással. Csak így lehet egy másik embert igazán szeretni, elfogadni. 

Ezek hárman csak felismerték a problémát, a kiaknázási lehetőségeit, és üzleti alapon segítenek azoknak a férfiaknak, akik nem tudnak túllépni az igazhitű álomvilágukon, vagy bedőlnek a feminim dumáknak, azaz szimplán lúzerek. Erről beszélni sajnos tabu, túl sok önhazugság és képzelgés övezi a kapcsolatokat, és az ismerkedésnél rögtön szerepet is kapnak. Fel lehet háborodni a megoldások inkorrektségén, lehet irigyelni őket, hogy van bőr a pofájukon, le lehet nézni őket, mert lúzerek, de tény, hogy vannak, hogy bizonyos dolgokban igazuk van. Bármennyire is nem fér bele erkölcsös, tündibündi kis képzelgéseinkbe a világról és önmagunkról. Csak meg kell nézni: zolivagyoknál a köpködő kommentelő hölgyek pont azt mondják, hogy az első pillanattól szerencsétlennek  vagy az összejövés során valamit elhibázóknak semmi esélye... azaz lehetsz, te valójában bármilyen értékes ember vagy fasza gyerek, ha véletlenül rosszul adod elő magad, akkor el vagy ásva, ez pedig pont a becserkésző magatartás szükségessét támasztja alá.

Címkék: internet kapcsolat nemi jelleg bölcs bagoly

45 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr211441921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.10.11. 12:29:03

Nem teljesen értek veled egyet. A biztosítékot nálam is kivágták rendesen, és igenis szerencsétlenkedőknek tartom őket. Ettől függetlenül szerintem nem gond, ha pár férfi tart egy kis tréninget pár másik férfinek, akik kicsit határozatlanok, mulyák, stb. Ezzel nem lenne gond. Csak hogy a videókból az derült ki, hogy itt nem erről van szó, olyanok osztják itt az észt, akiket közel sem engednék magamhoz, még fél éjszakára sem.

És nem a külső a gond, jártam én már csúnyábbal is, sőt, teszetoszával is, olyannal is, aki sorra bénázott. De egy ilyen beképzelt pacákkal csak eggyel, akit aztán rövid úton penderítettem is kifele, mikor elegem lett a nagy szájából, mert az asztalra (vagy máshova) letenni dolgokat már nem tudott (nem pénzről beszélek).

Itt a srácok személyisége a nagyon irritáló, a nagy képük, és hogy mennyire értenek ehhez, na meg az, hogy szegény többi srác, aki még fizet is ezeknek.. akik annyira el lehetnek keseredve, mert vmiért nem találnak nőt (pedig nem biztos h bennük van a baj - vagy még sose mondták meg nekik, hogy mi a baj).. szóval ez engem felháborít, hogy pont ezek osztják az észt, mikor őket hamarabb lepattintanám valszeg, mint azt, aki jelentkezett hozzájuk.

És hülyeség szerintem itt nagy feminizmusról beszélni, mert sok lány ugyanúgy bajban van a pasizással, nem csak a fiúknak kell tettetni és mímelni, mert különben észre se vennék őket. Ez mindkét félre igaz, mert bárhogy is nézzük, de a nőket a férfiak, a férfiakat a nők teszik tönkre (a nem hetero lehetőségeket most nem sorolom fel)..

Az a gond, a legnagyobb gond, hogy az emberi faj képviselő egy kapcsolat mindkét fele.. itt kezdődik a probléma :(

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.10.11. 12:31:13

Ja, persze azért ott van az is, hogy ja hát aki hülye halljon meg, ha ilyenre befizet vki, az ő baja, az üzlet az üzlet, a tv-shop is él valamiből. De az indexnek ezt így lehozni azért talán nem kellett volna. Biztos jutalékot kapnak a bevételből.

azallamenvagyok 2009.10.11. 12:41:40

@Ypszi: már ne haragudj, azért nagy képért neked sem kell messzire menned, mert az jön le, hogy mennyire tudod, hogy mi az ábra, és közben eléggé lesajnálsz másokat:) te majd megmondod más hogy csinálja és a hibáival szemben teljesen intoleránsnak tűnsz... igen, mindkét félen múlik, és egyik fél sem tökéletes, és nem is lesz az... Aki hülyének tűnik pedig ne haljon meg, mert talán vannak értékei:)

azallamenvagyok 2009.10.11. 12:42:42

@Ypszi: ja, és tökmindegy, hogy egy "tanár" irritáló vagy sem, az a fontos, amit "tanít", ez elég gyenge érv, és istenigazából nem is erről van szó :)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.10.11. 13:02:20

@azallamenvagyok: hát igen, mindegy milyen a tanár (na azért annyira nem), de pont azzal van a gond, hogy hiteltelen. Egy olyan tanár, akinek még nekem kell elmagyaráznom azt, amit tanítana nekem, hát az ne tanítson (volt már erre példa).

Amúgy nem tudom, miből vetted, hogy lesajnálnék másokat, a nagy gurukat kipenderíteném egy randiról, ez tény, de amúgy lehet hogy bírnám őket, ha nem csajozni akarnának mondjuk velem, és esetleg meglátnám az igazi énjüket.
Nem tudom milyen ábráról beszélsz, hogy tudnám mi, és hogy miről mondom meg, hogy hogyan csinálja, szerintem félreértettél valamit, vallahol, de fogalmam sincs, hogy mit.
Azt hittem, ismered a hülyés mondást, és nem veszed szó szerint:P

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.10.11. 13:03:34

az ll-ekért meg a billentyűm a hibás (meg én, hogy nem veszem észre mielőtt elküldeném)

azallamenvagyok 2009.10.11. 13:21:43

@Ypszi: nem téged tanítanak, hanem másokat azért, hogy neked megfelőbbek lehessenek (értsd: ne kövessenek el olyan hibát, ami miatt lelúzerezed őket) nyilván ezeregy lehetőségen végigmennek, és nem csak annyiról szól egy ilyen "tanfolyam", mint amit az index bemutat, te is ismered a mondást, hogy ne vedd szó szerint:P
Bárhogy nézzük őket, sajnos elég nagy hibája a világnak, hogy tele van lúzer férfival. Elég szép kérdés, hogy mi a gázabb a lúzerség vagy az, hogy lúzerezünk. Ez a három hülye azt mondja, hogy gáz a lúzerség, és egy férfi legyen férfi, legyen figyelmes, talpraesett, és álljon meg a saját lábán. Pont erre vágysz te is egy fazontól, nem? Persze nem is a ló túloldalára átesve, de mindenképen "esélyesebb" mint egy lúzer. Namost azt nem értem, mit kell szidni azokat, akik a te igényeidnek megfelelő irányba akarják terelni a világot. nekem sem szimpi egyik sem, de hány utolsó sunyi geci van, akik sikeresek a nőknél... nem véletlen:)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.10.11. 13:31:30

@azallamenvagyok: szerintem kár szavakon lovagolni, mindegy h engem tanitanak v mást, ha hiteltelenek...
Számomra nem derül, ami szerinted nyilvánvaló, hogy másról is van szó, mint ami az indexen megjelent, bár lehetséges, de ez csak következtetés, másrészt szerintem bőven elég volt ennyi is belőle..
Melyik mondást vettem szó szerint? (ezekszerint nem ismertem fel)

Ha már lúzerkedésről beszélünk, nem a férfiaké ez a tulajdonság, ne tulajdonítsd ki :) Én nem vettem észre, hogy ezeket mondanák, vagyis a példáikkal nekem nem ezt sugallták, szerintem nem ezektől lesznek talpraesettek és férfiak. Ha valaki nem figyel a másikra, az egy tanfolyamtól sem fog, ha valaki nem tud megállni a saját lában, szintén.. apróságokon lehet segíteni (pl ne abban a ruhában menjünk randira, amiben egy hete döglünk, ezek még tanulhatók), de van amihez kevés egy tanfolyam...
Mint ahogy én is elfelejtek mindent.. nekem hiába mondanák meg egy tanfolyamon, hogy írjam fel.. magamra is tetoválhatnám a teendőimet, akkor se menne, évek óta csak nagyon lassan haladok, pedig keményen dolgozok az ügyön.

Ezek a srácok és amit mondanak, pont hogy nem felelnek meg az igényeimnek, és én pont emiatt nem szimpatizálok velük, mert ha nálam a saját eszközeikkel próbálnának elérni valamit, biztos körberöhögöm őket.

Olyan jó lenne valakit azért kedvelni/szeretni, amilyen önmaga. Mert az az igazi, ha önmagával sikerül megszerettetnie magát, és nem kell minden nap, minden órában álarcban mászkálnia. Fárasztó. És ha egyszer kipukkad a dolog, megúnja, belefárad, akkor a párja majd nem érti h mi történt, és esetleg hazugságnak vesz x év együttlétet, amiben lehet h igaza is lesz. (És itt nemcsak a férfiakról beszélek, ahogy sosem..)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.10.11. 13:34:43

Ja, és az igényeimet nem ismered:) nekem egy egyszerű, de mégis annál bonyolultabb igényem van csak egy kapcsolatban: külsőleg és belsőleg egyaránt eltudjon fogadni az illető olyannak, mint amilyen vagyok, és fordítva.. semmi mást nem szeretnék.

Gladia Delmarre 2009.10.11. 13:53:40

Nekem tetszenek ezek a videók:)) Sztem jó kezdeményezés, nincs ezzel semmi baj, az alapokat elmondják, amivel beindulhat egy ismerkedés, a kurzust tartók nem is törekszenek másra. csetes tali után úgyis kiderül, h egymást akarják (akár csak szexre), vagy sem. A résztvevők egy kis önbizalmat gyűjthetnek, és az már a saját "felelősségük", h utána hogy gazdálkodnak az ismeretekkel. Sokféle nőnél próbálkozhatnak, és az is kiderülhet, h a csajnak nem is a duma tetszik igazán, hanem, h egyáltalán kezdeményezett, próbálkozott.
Az általam ismert pasik nagy része nem volt csábító kategória, tisztes bétahímek voltak, és mindegyik másért tetszett meg. De az mindenképp igaz, h kellett egyfajta fellépés a részükről, h felkeltsék a figyelmemet. Érdekes, h épp az, aki a férjem lett (a nagy szerelem), azzal fogott meg, h nekem kellett tepernem. És ezt nem úgy értem, h kérette magát, hanem, h ő egyáltalán nem gondolta, h van nálam esélye, ezért nem közeledett:DD

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.10.11. 13:55:37

@Gladia Delmarre: hát nemtudom, nekem a tépjük le a bugyit a nadrággal együtt rész abszolút kivágta a biztosítékot, de lehet hogy ez tényleg bejön valakinek...

Gladia Delmarre 2009.10.11. 14:09:18

@Ypszi: nem kell ezt ennyire komolyan venni sztem:) ezek nagy szavak, felspannolják a hallgatókat, növelik az önbizalmukat. Ugyanolyan, mint a nagy cégeknél a csapatépítő tréningek, "te vagy a legjobb!" "meg tudod csinálni!" stb.
Az elején hangzott el a legfontosabb dolog, mégpedig, h ismerjék meg önmagukat a csábítani/ismerkedni vágyók! Mit akarnak egyáltalán! Mik a lehetőségeik, min tudnak változtatni. Sztem ez az origója mindennek, utána már mindenki kimazsolázhatja amgának, mit tud hasznosítani, hogyan alkalmazhatja magára a hallottakat:)
Azt nem mondom, h az ilyen fickók bejönnek nekem pl., de jó szórakozás nézni a nyomulást, ha már ott vagyok a szituban. Ilyen szempontból a legmenőbb fickót is vélhetem lúzernek, minden nézőpont kérdése:)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.10.11. 14:17:01

@Gladia Delmarre: amit te mondtál, az egy biztatás, ez meg egy példa, hogy ő mit szokott csinálni, és ajánlja másoknak is.. szerintem a kettő két különböző dolog.
A nézőponttal igazad van, épp ez az, hogy egy tanfolyam nem tesz egy általam "lúzernek" ítélt embert macsóvá..
és a másik.. igen, ismerjék meg önmagukat, de a tanfolyam meg nem erről szól.. viszont ha jól emlékszem, máshol láttam önismereti tanfolyamot, amivel viszont nem adnak hülye tippeket csajozáshoz, és talán az élet többi területén is hasznosabb mint ez..

Persze ezt annak kell eldönteni, aki erre pénzt áldoz, én is költöttem már olyanra, ami mások szerint hülyeség volt, de nekem megérte. Engem a srác (aki a kettes videón nyomul) irritált nagyon, az ő hozzáállása, a tanácsai, és hogy olyan dolgot oktat (és valszeg pénzt kér érte, bár erre nem láttam bizonyítékot), amihez szerintem köze sincs. Tény, hogy önbizalma az van, túl sok is, de nagyon kétlem, hogy tudna "csajozni". Lehetnek sikerei persze a nagy számok törvénye szerint...

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.10.11. 16:57:55

Ehhez én is hozzászólnék, hiszen én neveztem "szerencsétlennek" az ilyen módon próbálkozó srácokat.

Tudod miért tűnnek már első látásra, szinte már megszólalás előtt szerencsétlennek? Mert süt róluk, hogy görcsösen akarnak nőzni, amivel talán nem is lenne baj (én is akartam már pasit görcsösen - nem is jött össze :-)). De a görcseik teljesen elfedik a valódi énjüket. Azaz nem "önmagukat adják", hanem a tanfolyamon (vagy akárhol) bebiflázott magatartást és szöveget próbálják nyomni. Itt jön be a képbe az, amiről te is írsz: hogy sablonos álarcok vannak, és csak hónapok múltán eszmélsz fel, hogy "jé, de megváltozott"...

Egyébként én, aki eszméletlen köpködösnek tűnök a kommentjeim alapján, nos, pont én vagyok az, aki beszélgetni szoktam az ilyen béna szövegű pasikkal (és a barátnőim húznak el, hogy menjünk már innét :-)). Persze a dologban benne van, hogy nagyon szeretek a végletekig elmenni, és belekötni, amibe csak lehet. De van, amikor megsajnálom (igen, talán le is nézem), és a vége lélekápolás lesz (de esküszöm szívből jön, különben hagynám a francba).

Ezzel az akadémiával az a nagyon nagy baj, hogy a nőket tárgyként kezelik. "Bárkit bármikor megkaphatsz"- mondják ők. Na igen, de ez lehetetlen. Nincs olyan félisten pasi, aki kivétel nélkül minden nőnek tetszene. Mert mások vagyunk, más igényekkel, más érdeklödési körrel. Vonzalom csak spontán mód alakulhat ki - ennek meg vajmi kevés köze van a dumához és álarchoz.

Tudod mi volt eddig a legjobb csajozós duma, amit hallottam, és ami alapján már rögtön szimpatikus volt a pasi: megkérdezte, hogy hívnak, és ő is bemutatkozott :-) Ennyi. Nem kell sziporkázni, ha az embernek nincs jó humora. Általános dolgokról kell beszélni, és a többi kialakul.

Ja, igen, és az önbizalom dolog. Mivel a nők nem szeretik az ilyen álszent dumákat (mert a legtöbb nő érzi, hogy kamuszaga van az egésznek!), elküldik a bepróbálkozó pasit, ezzel méginkább megerősítve őt abban, hogy mekkora lúzer. Szóval, már csak emiatt sem működik ez az akadémia. Véleményem szerint, az önbizalomhoz nem csak nő kell, hanem az, hogy rendben legyen az életedben minden (nyilván, sosem sikerül ez 100%-osan, mert nem rózsaszín a világ, de egy alap optimuzmus nem árt).

És tetszik nem tetszik, a nőnek igenis "alfa hím" kell - és itt nem csak a tesztoszteronbajnokokra gondolok. Hogy már az illatából érezzem, hogy ez a pasi hiteles, és kapaszkodhatok bele, meg tud "védeni": bizalmat áraszt, na. Kisugárzás kérdése, amit semmiféle akadémia és pénz nem tud pótolni... (Még mielőtt félreértenél: az én szememben az "alfa hím"-nek nincsen BMW-je, sem villája a Rózsadombon, és felőlem még pocakja is lehet)

És még egy gondolat. Nem vagyok a szó klasszikus értelmében vett "jó nő", aki csak úgy hessegeti el magától a férfiakat. Széles a csipőm, kicsi a mellem, úszógumim is van, a lábaim meg pocsékok (életemben nem mertem még felvenni miniszoknyát, a strandot is kerülöm, ha tehetem). Sosem fordulnak meg utánam az utcán. Úgyhogy nem a magas lóról nézve titulálom "szerencsétlennek" a pasikat. Viszont megértettem, hogy én ilyen vagyok, és még így is tudok tetszeni bizonyos férfiaknak. Ezeknek a fiúknak is azt kéne megtanítani, hogy próbálják meg meglátni a tömegben azt a nőt, aki illik hozzájuk - és onnétól kezdve nem kell megjátszani magukat.

No, csak ennyit szerettem volna :-)

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.10.11. 17:19:00

Még valami eszembe jutott azzal kapcsolatban, hogy mennyire összetett és rejtélyes dolog az önbizalom. Tegnap mesélte egy barátom, hogy egy közös ismerősünk elment erre a tanfolyamra (mondjuk asszem az ingyenes részére). Én pedig padlót fogtam: nem azért mert elment, hanem azért, mert az a pasi az én szememben egy nagyon jó pasi! Nem tudok napirendre térni a dolog felett, hogy ez a srác mégis mit keresett ott. Sosem gondoltam volna, hogy neki ilyesmire szüksége lenne.

A fenti eset is bizonyára árulkodik az álarcokkal teli és instabil világunkról, de hogy mennyiben, azt még nem találtam ki (házasember, te biztosan rájössz :-)).

Komikaze 2009.10.11. 17:59:47

szerintem ez az egész csajozási tanfolyamos felháborodás túl van dramatizálva.

1. lehet nem szeretni a tanfolyamvezetőket, de ez még ok arra, hogy elutasítsuk az egész jelenséget. az meg bebizonyosodott, hogy üzleti érzékük van éppen..:)engem például éppenhogy szórakoztatott a videó...

2. akinek nem inge, ne vegye magára. igenis vannak nők, akiknél bejönnek ezek a praktikák. az, hogy én nem vagyok ilyen vagy a kommentelők egy része, hát istenem. attól még létezik egy ilyen réteg, nem kell ítélkezni.

3. vannak olyan férfiak, akiknek nehezen megy az ismerkedés vagy felszedni valakit. miért ne vehetnének részt egy ilyen tanfolyamon? mindenkinek szíve joga eldönteni, akarja-e, van-e olyan információ, amit hasznosnak talál, amit be tud építeni a személyiségébe. nem hiszem, hogy bárkiből csajozó zombi válna ettől. a nők is olvasnak női magazinokat mindenféle okos tanáccsal, hogyan hódítsunk meg egy férfit, nem? vannak, akik az ilyen tanfolyat érzik segítségnek, mások önismereti könyveket falnak. egyébként ki is akasztott kicsit a sok fröcsögő a zolivagyok blogon. nyilvánvalóan csak olyan férfiak írtak, akik még soha, sehol nem vetettek be semmiféle módszert ahhoz, hogy meghódítsanak egy nőt...:)

szóval nem kellene ezt az egészet túlreagálni. van ez a tanfolyam, mert nyilván "életre hívta" valami. lehet, hogy manipulatív, meg tárgyként kezeli a nőket, de ez meg már a nők dolga is részben, hogy hogyan kezelik az ilyen leszólításokat és gondolatokat. egy nőt is akkor fognak nőként kezelni mások, ha nőként viselkedik. meg kell látni a másikban az embert, és nem rögtön elutasítani, ha bármilyen, számunkra béna dumával akar leszólítani.

azallamenvagyok 2009.10.11. 18:06:20

@nyarifecske: ez arról árulkodik, hogy mennyire nem ismered az illetőt:)

még úgy általában: nagyon aranyosak a szenvelgések a nagy egymásra találásokról, a "hozzá illő nő kereséséről", de egy kapcsolaton az első pillanattól kezdve dolgozni kell, nem megy minden magától, és álmaink nőjé/férfia sem fog csak úgy belecsöppenni az életünkbe. ha meg mégis eljön, akkor a menjen minden magától mentalitással szépen el is basszuk az egészet, és nyalogathatjuk a sebeinket életünk végéig, meg szidhatjuk azokat, akik tenni szeretnének önmagukért, a másikért...

azallamenvagyok 2009.10.11. 18:07:43

de megértem a nagy ellenkezést, és nem haragszom senkire miatta, nem véletlen a poszt címe:)

Lema (törölt) 2009.10.11. 18:14:57

Ypsivel és Nyárifecskével értek egyet.

Továbbá egy szóval jellemezném az egész akadémiát: szánalmas.

Nekem a 2. video ütötte ki a biztosítékot. "Kidolgoztam egy módszert, hogy 15-20 perc alatt a lány szinte könyörögjön, hogy szexeljél vele." Mi vaaan?! De most tényleg, mi vaaan?!
És hogy a csaj először nem akart tőle semmit, aztán pár perc múlva meg...ta a tánctéren. Mellesleg a Morrisons 2-ben, lehet is, ilyen lányokat találni.

Szerintem egy olyan nő, aki értelmes és van egy kis önérzete, önbizalma, egyből le fogja koptatni az ilyen pasikat. Mit értek ilyen pasik alatt? A beképzelt "Én bármelyik csajt megkapom." Ezek a pasik nem kíváncsiak igazán a nőre. Csak az lebeg a szemük előtt, hogy lekerüljön a bugyi (nadrággal egyszerre, ugye...ahogy tanítják) és ennyi. Az hogy a nőnek is vannak érzelmei, gondolatai, nem érdeklik. Csak egy cél vezérli, hogy gyűrött legyen a lepedője. Na Én az ilyen pasiktól kapok hányingert és úgy érzem,hogy az az akadémia arra oktatja a pasikat, hogy ilyenek legyenek.

Az alap ötletet egyébként jónak tartom. Csak a kivitelezést nem.

Egyébként elég egy normális indító mondat, amitől beindul a beszélgetés. Ennyi. És ha bakizik a srác, akár az indító mondatnál, akár a beszélgetés közben, egyáltalán nem szoktam leírni, lelúzerezni. Pont azért mert Én is szoktam bakizni és nekem is jól esik ha a beszélgetés folytatódik tovább mintha mi sem történt volna.

azallamenvagyok 2009.10.11. 18:26:39

@Lema: és ha az az első baki, hogy "ilyen pasinak" tűnik?

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.10.11. 18:37:41

@azallamenvagyok: biztosan én vagyok naiv (a koromból adodóan), de én úgy látom, hogy a kölcsönös, spontán vonzalomért NEM kell megdolgozni. A munka része csak megismerkedést követő tíz perc után lép be :-) És erre nem hinném, hgy okítanak az akadémián...

@Komikaze: teljesen igazad van abban, hogy valami életre hívta ezt a tanfolyamot, és ezt valóban a helyén is kéne kezelni. Viszont rettentő nagy átb.szásnak érzem ezt az egész akadémiát (ezzel kapcsolatban lásd pár perce írt posztomat).

És az egy dolog, hogy meg kell látni másikban az embert, de én azt hiszem az rettentő sokat mondd el egy felnőtt, húszas éveinek közepe felé járó pasiról, ha bebiflázott, béna szöveggel indít. Mert ezek szerint nincs annyi esze (mármint, ami nálam az ész kategóriának számít), hogy észre vegye mekkora bakott lőtt.

Lema (törölt) 2009.10.11. 18:42:43

@azallamenvagyok: Jó a kérdés :)
Akkor elköszönés. Nem volt mindig így. Tényleg nem. Régen sokszor bakinak éreztem, gondoltam, de mindig azt tapasztaltam, hogy ez nem baki, hanem ő egy "ilyen pasi". Így hát mostmár egyből elköszönés van.
Az évek és a rutin. :)))

azallamenvagyok 2009.10.11. 18:48:19

@nyarifecske: azért kell igazán, olvass csak bele bármelyik női magazinba, mint mondanak az állásinterjúkról, az első találkozásokról, az első benyomás fontosságáról, és kedvező befolyásolásáról:)

értem, hogy ti a konkrét esetet, azt az egy-egy példát szapuljátok, amik nekem sem feltétlenül szimpik, de az alap mondanivaló, a nagy egész mellett erősen elsiklotok, igenis hasznos az a kezdeményezés, hogy az "elveszett lúzer" kezét (jópénzért) megfogjuk, és elindítjuk a felnőtt élet felé. Lehet, hogy nem megdugni akar minden csajt, de Lema kommentje után már tutira lemegy a Morrisons2-be:P, hanem csak bátorságot merít, igyekszik megtalálni a megfelelő pillanatot.

Erről is beszéltek (ne csak a negatív részleteket ragadjuk ki: hogy fontos az időzítés), mert lehet, hogy szemeztek a villamosmegállóban, de ha ott van "útmutatás" nélkül, akkor azon fog filózni, hogy majd leszóliít, ha két percig nem jön a villamos, aztán jön, és azt gondolja, majd akkor szólít le, ha egy helyen szálltok le, egy helyen szálltok le, és ott már nem mer leszólítani, és ennyi. Mert lúzer, és nyuszi, viszont, ha ilyen alapvető tanácsokkal van ellátva, akkor esetleg arra fog gondolni, hogy "szedd össze magad Béla, férfi vagy, nincs mit vesztened", odamegy hozzád, bemutatkozik...

Lema (törölt) 2009.10.11. 18:49:59

"A másik, amikor simán kedves az ember, és a világ legnagyobb ártatlanságában észre sem veszi, hogy az illető hölgy elkezd oda lenni érte. Pedig csak kedves vagy, valójában meg leszarod. "
Nekem volt már ilyen, aztán csak álltam pislogva, hogy jah, hogy ez nem ismerkedés volt? :))
De volt már olyan is, hogy Én voltam a kedves fél és a másik pislogott.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.10.11. 19:08:11

@azallamenvagyok: és te elhiszed, amit a női magazinokban írnak? :-))) Na jó, viccet félretéve, igazad is van, meg nem is. Meg kell dolgozni a jó benyomásért. De nem akkor, abban a pillanatban, amikor szemben állsz a lánnyal/leendő főnökkel. A te sajátos vonzerődet hosszú évekig csiszolod, megélt események alapján (nyilván, szerencsés esetben kamaszkorodtól kezdve, de talán már a születésedtől...). Ismerkedéskor, állásinterjún egyből lejön, ha te nem vagy hiteles, hanem csak annak próbálsz látszani.
Szóval hajlok affelé, hogy igazat adjak neked, nektek abban, hogy legalább ez a tanfolyam elindítja Bélát azon az úton, hogy ne legyen nyuszi. De könyörgöm, akkor ne próbálják bemagyarázni, hogy egy előadás után azonnal képes lesz Béla bárhol ismerkedni (ld. honlapjuk). Mert ez nem igaz! (Oké, nagyon jó a marketingjük a srácoknak)

A másik meg: akkor fogod igazán elhinni magadról, hogy te valamirevaló nő/pasi vagy, ha ezt olyasvalaki mondja neked, akit ismersz, akiben megbizol... és nem pénzért fizetett ember (tudom, hogy ez viszont sehol sem hangzik el, egyetlen videóban sem, de gyanítom, hogy a srácok az akadémián kollektív szuggerációnak teszik ki ezzel kapcsolatban a nebulókat... ahh, de ezzel már megint messzire mentünk :-))

Lema (törölt) 2009.10.11. 19:16:23

@azallamenvagyok:
"Lema kommentje után már tutira lemegy a Morrisons2-be:P" :D:D

Ismétlem: az alap ötletet egyébként jónak tartom. Csak a kivitelezést nem.
Tehát azt hogy segítenek, tanácsot adnak, önbizalmat fejlesztenek, stb. jó dolognak tartom. Azt viszont nem, ahogy csinálják. Hogy tárgyként kezelik a nőt. Hogy csak a taktikázás megy és nem a másik igazi megismerése. Hogy egy arrogáns pasi lesz abból, aki eddig félszeg volt. Amiket itt tanulnak a ffiak bejönnek egy fiatal, naiv, tizenéves lánynál, de egy kicsit is tapasztalt huszonévesnél már nem.

Lema (törölt) 2009.10.11. 20:05:12

Indexen a 4. video és cikk.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.10.11. 20:47:43

@Lema: LOL. A Gödör netalán azért nem jó, mert ott agyuk is van a lányoknak? :-))

azallamenvagyok 2009.10.11. 21:55:44

@Lema: nem tudom figyelted-e valamelyik videón a kis nyálas 21 éves srácot: a "taktikázásnak" része volt a másik megismerése is, sőt... :) Hiszen ezt is tanítják: megismerni, érdeklődni, és nyilván nem azt fogják tanácsolni egy komoly kapcsolatra vágyó srácnak, hogy erőszakold meg a kiszemelt áldozatot. Az arrogancia meg egyikből sem jött le, azaz ha arrogancia leszólítani egy szép és szimpi lányt, akkor kihalhat az emberiség... Lássatok már túl a negatív előítéleteteken, és nézzétek az egészet. A kiakadásokat továbbra sem értem. Utálom a tangát, mégsem szarozok le senkit, aki azt mondja a nőknek, hogy öltözzenek szexin, csábítóan, PÉLDÁUL vegyenek fel egy tangát...

Lema (törölt) 2009.10.11. 22:13:45

@nyarifecske: hehe :D Hát igen, a Morrisons 2-ben több sikert el lehet érni :D

Lema (törölt) 2009.10.11. 22:41:40

@azallamenvagyok:
A komoly kapcsolatos rész nem olyan rossz. Abban is vannak részek,amikkel nem értek egyet, de nem olyan vészes.

Engem a hogyan dugjunk meg egy nőt minél hamarabb téma akaszt ki. Emlékszel? A Randiguru filmben is volt egy pasi, aki azért kérte W.Smith szolgáltatását, hogy lefektesse a csajt. Ezzel nem értek egyet. Erre puffogok. (WS nem is segített neki.)
Persze, tudom, ez egy film s nem a való élet. Csak ezzel a hasonlattal szerettem volna érzékeltetni, hogy mire gondolok :) Sikerült? :)

Voltak alkalmi kapcsolataim és vhogy mindig sikerült úgy kommunikálnunk egymással, hogy egyértelmű volt mindkettőnknek, hogy ebből csak szex lesz. Amolyan felnőttesen.

És egyébként ez tényleg így megy? Pontozással? Nekem ez egyenlő a beskatulyázással.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.10.12. 08:19:56

heveny időhiány miatt nem néztem a videókat, csak a bejegyzésből és a kommentekből rajzolódik ki miről van szó, ettől függetlenül persze reagálok, hisz nem is én lennék ha nem ;-)
csajozás/pasizás mindenkinek mást jelent, ebben a formájában nehezen tárgyalható a mikéntje, főleg pedig a tökéletes receptje, akárhány részben. pár dolog kell, amik viszont egymásra épülnek.
elsősorban önbizalom, ami viszon önismeretre kell, hogy épüljön, legyünk tisztában saját magunkkal, az értékeinkkel, a korlátainkkal. ehhez viszont idő kell nem tanfolyam. nem árt jó adag nyitottság és kiváncsiság, ha ez utóbbi kettő rendelkezésre áll, akkor a luzerkérdés nem merülhet fel, hisz kiváncsiak vagyunk. ha másra nem, legalább arra, hogy mitől luzer az aktuális luzer ;-D másrészt aki kiváncsi, odafigyel a másikra beszélgetés közben, az tud társalogni is, méghozzá igen könnyen.

alapállapotában nem árt eldönteni miért is akarunk megismerkedni valakivel :-)
álló farokkal, nedves puncival nem lehet ismerkedni, max szexpartnert keresni :-) akiből _utána_ persze még akárki is lehet :-DDD

azallamenvagyok 2009.10.12. 08:52:05

@Lema: érdekes módon pont a randigurunak volt az az üzenete, hogy megfelelő fellépés híján a nők észre sem veszik a számukra ideális partnert. A fellépés, az előadásmód pedig tanulható, nyilván mindenkinek más, hogy mi áll jó neki. Olyan ez, mint az öltözködés.

Inkább arról kéne beszélni, hogy ez a görcsös, csakazértis ellenkezés nem azért van-e, mert fáj beismerni, hogy az első vonzalom tanulható viselkedésmintákon alapul. Ez pedig teljesen ellentmond annak a téves kishercegnős önképnek, hogy a belső értékek számítanak, meg tudatos nők vagyunk stb.
Pedig le is írta nem egy köpködő, hogy egy rossz fellépésű pasi maximum baráti beszélgetésre számíthat (vagy pofonra, vagy kinevetésre, ízlés szerint), tehát a lábak közé vagy hosszú távú kapcsolathoz vezető út olyan taktikázással van kikövezve, amelynek semmi köze a nagy szenvelgésekhez a sorsról, a nagy őről, a kölcsönös bizalomról, a lelkizésről.

Nincs ebben semmi, így működik a világ, el kell fogadni. Túl kell lépni az első ösztönös reakción, mert ez a kapálózás pont a negatív sztereotípiáknak kedvez. Azaz: ne várd el a nőtől, hogy következetesen gondolkozzon, vedd át az irányítást, befolyásold a döntését, és ne hallgass rá, mert láthatod balra beszél, de jobbra cselekszik...

Részemről ezzel le is zárható, további mellébeszélésnek nincs értelme:)

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.10.12. 09:05:42

" mivel álmaim hercege csak megakar kaparintani, így szerencsétlenkedését nem tudom neki elnézni" hüje apu!!!!

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.12. 09:36:06

Na mindegy, nekem erre nincs szükségem, akinek van, az csinálja :)

@úriparaszt: Nem nézteeed meeeg?!

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.10.12. 10:56:21

@Vorg a Halhatatlan Báró: hidegen hagyott a téma, ilyeneket maximum humor kategóriában kezelek, annyi időm pedig nem volt, hogy csak úgy poénból végignézzem, de igérem ma megteszem :-)

Lema (törölt) 2009.10.12. 11:05:11

@azallamenvagyok:
Teljesen értem, amit mondasz.

Példa. Pár hónapja egy szórakozóhelyen odajött hozzám egy pasi. Ez volt az első mondata: "Úgy döntöttem, hogy ma becsajozok." Ezt már nem tudom bakinak venni.
Kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz erről :)

Szerintem az elején szükséges a taktikázás , mindkét féltől.

Nem hiszek a nagy Ő-ben. A fehér lovon érkező hercegben sem.

Az akadémiát nem érzem őszintének. Számomra olyan az egész, mintha a 3 srác kihasználná a segítségre vágyó ffiakat. Oktatnak nekik vmit, ami használ, hogy meglegyen a pénzük. Nem látom azt benne, hogy egyenrangú félként bánnának a nőkkel.

azallamenvagyok 2009.10.12. 11:18:42

@Lema: ha valakinek, aki nem mer odamenni hihetően elmondják, hogy menjen oda, az már jó:) nekem is voltak gondjaim időszakonként, és abból az volt a kiút, hogy ezt felismertem, de az alkalmazásterén már gyakran gátlásos voltam. mások nem ismerik fel, el sem hiszik csak úgy, hogy lépniük kéne... nekik ezek a tanácsok tényleg hasznosak, lehet ezeregy mélyponttal kevesebb lett volna az életemben, ha valaki hihetően segít a kiúttalálásban. Helyette én is gyakran felültem a lelkizős dumáknak, aztán maximum a lelki szemetesláda szerepét betölthettem valami hülye picsa életében... apámnak sosem fogom megbocsájtani, hogy 14 éves koromban alapvető praktikák felé nem indított el:)

Persze nem panaszkodom, mert a csajok mindigis odavoltak értem, én meg ezt marhára nem vettem észre, de azért néha páran fel tudtak szedni:DDD
De nem mindenki olyan szerencsés mint én:PPPPPPP

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.10.12. 11:46:38

@Vorg a Halhatatlan Báró: na, belenéztem a III. részbe (az volt címlapon az indexen), hát basszus ez olyan izzadtságszagú, hogy nincs olyan old spice ami elviselhetővé teszi :-)
ha ezt kellene 'alkalmaznom', amit ennek az első felében láttam, akkor inkább sose legyen barátnőm, jobb lesz nekem a marok marcsi, mint az erre bukó nők bármelyike ;-D
szánalmas.

Lema (törölt) 2009.10.12. 12:24:09

@azallamenvagyok:
Biztos vagyok benne, hogy apud hibáját kijavított majd a fiadnál :)

Megértem. Megértem azt is, hogy jó hogyha sikerül összeszedni magát annyira, hogy odamenjen. Megértem, hogy szükség van erre (de csak ismételni tudom magam), hamisnak tartom.

Elmegy egy ilyen tanfolyamra egy önbizalom hiányos pasi. Oktatják. Magabiztos lesz. Lemegy a Morisons 2-be. Sikerélménye lesz. Még jobban megnő a magabiztossága, önbizalma. Aztán ahogy telik múlik az idő rájön a ffi, hogy felnőtt érett nőre van szüksége. Elmegy a Gödörbe. Ott már nincs sikerélmény. Elkeseredik, hogy akkor mi is van. És megint félszeg lesz a nőkkel.
Úgy érzem, hogy az akadémia csak kihasználja az odajáró ffiakat.
Én ezt gondolom az akadémiáról.

Ha nem hamis, erőltetett lenne, hanem őszinte, hogy az ujját tördelő pasiból magabiztos,kiegyensúlyozott ffi legyen egész hátralevő életében, akkor értenék az akadémiával egyet.

Hm..ennél bonyolultabban nem is fogalmazhattam volna :))

azallamenvagyok 2009.10.12. 12:26:45

@Lema: azért a lúzerek sem önállótlan tökhülyék, hogy ne tudjanak maguktól is tanulni, ha elkezdik csinálni, plusz a saját elvárásaikat/gondolataikat beleépíthetik a tanultakba... nem hülyék...

Lema (törölt) 2009.10.12. 12:35:28

@azallamenvagyok:
Eszembe sem jutott, hogy hülyék lennének :) Azt gondolom, hogy az megy el egy ilyen akadémiára, aki nem tudja, hogy hogyan működik ez az egész. Ott megtanítják, hamis, álszent technikákra. Amik egy lánykánál működhetnek, egy nőnél viszont nem.
Úgy érzem, hogy csak a felszínen tanítják meg a ffiakat bizonyos viselkedési mintákra, mélyen belül nem. Ettől lesz a szememben őszintétlen.

Lema (törölt) 2009.10.12. 12:37:12

@azallamenvagyok:
Én megértem azokat a ffiakat akik odamennek.:) Megértem, hogy szükségét érzik :) Csak átb@sszák őket és ez irritál...

azallamenvagyok 2009.10.12. 12:41:45

@Lema: pedig van a tananyagban hasznos, azt viszont a negatívnak beállító index videó sem tudta elfedni:) Szerintem több a haszna, mint a kára: mi veszíteni valója van valakinek ott: ha alapból nem megy neki, nem számít, ha amúgysem fog menni, de ha a hasznos tanácsokat leválogatja magának, abból már nyerhet... a nagy duma meg marketing szöveg, mint az azonnali fejfájás csillapító:)

Lema (törölt) 2009.10.12. 17:43:06

@azallamenvagyok:
Én úgy érzem, hogy több a kára, mint a haszna, de ne legyen igazam :)

Éppen ez az, hogy csak bízni tudok abban, hogy leválogatja magának a hasznos tanácsokat és nem pedig vakon követi őket. :)))
süti beállítások módosítása