Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

harci csirkék és aggszűz imitátorok

azallamenvagyok 2010.03.02. 07:34

Itt az ideje egy sztereotíp, általánosító, szexista, saját sértettségből táplálkozó posztnak:) Előéletemre visszatekintve a párkeresés során fel kellett ismernem néhány tőlem független ismétlődést. Kapcsolatokban, amik nem működtek, amik ugyanúgy nem működtek, többféle próbálkozás ellenére sem. A címben említett két nőtípust fogom megvizsgálni.

The Angry Hen by Sgt Marshall.1. a harci csirke

Ő a mélyen egoista ember, rendkívül tüzes, érzelmeit szabadon engedi, ebben van a vonzereje, amit kevésbé tapasztalt hímek, akár negyven fölött is, mint engedelmes kisfiúk bevesznek. Könnyű beléjük szeretni, könnyű lángoló, elemésztő vágyat érezni irántuk, mellettük férfinek érzi magát az ember, egészen addig, amíg fel nem ismeri, az ezáltal rákényszerített papucsszerepet. Az éremnek két oldala van, és a szenvedély egyik végletből könnyen csap át a másikba.

Nagy fokú következetlenség és inkorrektség jellemzi őket, ennek az oka jellemzően a pillanatnyi érzelmeik túlzott megélése, az a képesség, hogy az aktuális helyzetnek maximálisan átadják magukat, a számukra legkényelmesebb módon. Nehéz rajtuk kiigazodni, belül általában vagy végtelenül üres vagy zavarodott embereket lehetnek. Mivel következetlenek, nehéz a lelküket, a belső hajtóerejüket megismerni. A rest kényelem a legáltalánosabban használható kifejezés, ezen felül változhat a hatalomvágy, sértettség, bosszúvágy, a végtelen önmegerősítésre való kényszer, mint motiváció.

Következetlenek, mert egyik pillanatban szeretnek, másik pillanatban már sértett dacon alapulú háborút indítanak. Inkorrektek, mert nem lehet tőlük bocsánatot kérni, a másik figyelembe vétele nélkül számukra tetsző ideig folytatják ezt a háborút. Fegyverük a féltékenység és a lelkiismeret furdalás. Nekik minden jár, te érd be királynő jelenlétével, a létezésével. De az egoizmusnál ezekről már írtam...

Szélsőséges esetekben a szavahihetetlenségig is fokozhatják ennek művészetét. Egyik elragadott pillanatukban megígérnek, mondanak, tesznek valamit, esetleg csak elmondják a véleményüket, majd máskor pont az ellenkezőjét hangoztatják szenvedélyesen. Nincs véleméynük, ők maguk nincsenek, csak a pillanatnyi kényelem, a restség, a sértettség vagy az eufória beszél belőlük. Végtelen űr tátong bennük.

Mit lehet velük kezdeni? Ha van egy kis önérzeted, elrohansz, még a futás szégyene is jobb, mint kifacsarva, összezavarodva kérdezgetni, hogy miért, s újabb rúgásokat kapni. Persze van lehetőség, miért ne lenne? Az egyik a papucsok útja, aki látszólag elhiszi, hogy partnerkapcsolat van, aki képes korrektséget hazudni, amellett, hogy kiteszi magát az öncélú szeszélyek szélviharainak, alárendelve ennek életét.

Lehet reménykedni, mert ha nem megkeseredett 30-40-50-esekről beszélünk, akkor változhat még, "megjöhet az esze", kellően kitartó, türelmes, következetes "neveléssel" talán rávezethetők a kívánt útra. Én azt tudom, hogy odaadónak nem szabad lenni velük, mert hamar visszaélnek vele...

2. az aggszűz imitátor

Nem véletlenül ezt a két kategóriát választottam, ez utóbbi lényegesen könnyedebb téma. Mindenekelőtt leszögezendő, hogy az aggszűz imitátor nem szűzkurva, sőt, annak gyakorlatilag az ellentéte. Nincs benne semmi hivalkodó, semmi nőies, semmi szexi öltözékét, viselkedését tekintve sem. Nincs meg benne az un. baszatlan fapinák agressziója sem, tökéletes apáca, vénkisasszony típusok, akikről hamar el lehet hinni, hogy TÉNYLEG hidegen hagyja őket a szexualitás bármely formája. Ezt mellékesen hangoztatni megemlíteni is szeretik, ők azok, akiknek nincs szüksége férfira, kapcsolatra. Kislányos életvitelük ezt alátámasztja: szülőkkel lakik, viháncol, mint egy 16 éves, sok fogalma nincs az élet "nagy dolgairól" 28 éves kora ellenére sem, stb. Emellett tényleg nem megkeseredettek, életvidámak, és talán pont a fejletlenségük a vonzó: az ember úgy érzi, mintha újra 16 éves lenne és egy 16 éves kiscsajjal kavarna. Mindezt pedofília gyanú nélkül. Persze ide tartoznak az ebből kitörni próbáló lánykák is: ők már kidobják a cicit, harsány gyerekességgel értekeznek a szexualitásról, de a "lényeg" valahogy süt róluk.

Az aggszűz imitátorokat nehéz becserkészni: idő, barátság, majd megszokás, és elfogadás vezet ahhoz, hogy elcsattanjon az első fogakat összekoccintó csók, amely után kicsit megijed, és aznap este nem is várhat tőle többet az ember. Itt elkezdesz félni az estétől, amikor felviszed magadhoz, hisz úgy érzed, kinőttél már abból, hogy szűzességekre "vadássz".

Aztán egyszercsak elszabadul a pokol. Rá kell ébredned, hogy mégsem olyan ártatlan ő. Talán pont a gyerekessége miatt 20 fölötti nőknél közel sem megszokott szexuális nyitottságot, érdeklődést mutat (persze a maga határain belül).

Saját bevallása szerint, amit ő az elejétől fogva hangoztat, nem akar komoly kapcsolatot, és így az adott helyzetet férfiként nagyra értékeled. Egy színes felüdülést nyújtó szerető lesz belőle. Nyitottságának köszönhetően gyorsan tanul, ráérez az igényeidre, egyre nagyobb szexuális felüdülést tud nyújtani. Ezzel egyidőben elkezded felismerni, hogy az a jópofa kiscsajos komolytalanság mélyről jövő tapasztalatlanságból ered, amit talán sosem fog kinőni, könnyed, irtózik a "fölnőttes" problémáktól.

Tragédiája, hogy miközben ezt felismered, s barátból, bimbódzó párkapcsolatból szeretői viszonnyá változik együttléteitek megítélése benned, ő titkon szeret beléd. A maga kislányos, félénken ragaszkodni próbáló módján, s ezt elfelejti kommunikálni feléd. Nem gondol arra, hogy pont ő hangoztatta még nemrég, hogy ezeknek az együttléteknek nincs tétje, s amíg te elveted az összes tétet, ő felteszi azokat rád. Sajnos későn ismered fel, így a férfi számára egy rendívül kényelmes szakítás lehet belőle, hiszen "hivatalosan nem voltunk együtt", még mielőtt komolyabbra fordulna a helyzet.

Valójában ez egy rendkívül szomorú helyzet, két ember működésének időbeli eltérése vezet a szomorú balesethez, ahol a lány komolyan megbántódik, és nem maradnak szép emlékek benne ezután. Ezért nem szabad túl sokáig kéretni magunkat, s a bennünk végbemenő lelki folyamatokat folyamatosan, félre nem érthetően kommunikálni a másik felé.

 

Egyéb típusok leírásának örülünk (és még lógok az elvált férfiak osztályozásával).

Címkék: csajok legények nemi jelleg

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr491800262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hillary 2010.03.02. 09:59:52

IGAZÁN LENYŰGÖZŐ, hogy ennyire bele tudod magad élni korban és mentalitásban ennyire eltérő női lelkivilágokba, s ugyanakkor te a legodaadóbb partner szerepkörében átéled a másik fél tulajdonképpeni silányságát. Nagyon felemelő lehet, s építő magad felé. Nem csoda, hogy partnereid végül üresek és csalódottak lesznek, még ha csak a fantáziád világában is. Lehet üres csészéből "csá"-t inni.Régi japán rituale. A végeredmény - teli lélek.Ha a másik nem akar valóban teázni.Magam részéről szívesen beszélgetek egy jó tea mellett.

Komikaze 2010.03.02. 10:21:38

@hillary: humorérzéééék! ;)
egyébként kösz, jól vagyunk :))

Dezsőjóska 2010.03.02. 11:44:20

Remek írás! Az első típussal rengeteget találkoztam zsenge ifjúkoromban.

2itailor 2010.03.02. 11:52:33

Nőként az első típus barátnőjének lenni is elég fárasztó. Próbáltam. Próbáltam megérteni, támogatni, vígasztalni, szórakoztatni...sokmindent. Képtelenség volt. Ma is az. Pedig nem jártunk együt:)

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.03.02. 11:58:43

Neked lehet, hogy már emléked sem lesz, amikor az ő szellemiségük tovább él...;-)
Egyébként sztem ha nem lettek volna ilyen emberek, akkor még mindig barlangok falára rajzolnánk.

Dezsőjóska 2010.03.02. 12:15:01

@Hirmondo Helen: Alapból vitatkoztam volna az állításoddal, de átgondolva rájöttem, hogy komoly kitartás kell a folytonoshisztihez. Az én ismerőseim is szorgalmasak és elismertek a munkájukban. És a nagyját kinőtték.

azallamenvagyok 2010.03.02. 12:15:28

@Hirmondo Helen: bizony, ők összehoznak még vagy 3 világháborút:)

2itailor 2010.03.02. 12:18:07

Indexes vagy barátom:)

azallamenvagyok 2010.03.02. 12:19:05

@2itailor: ja, pedig azt hittem, le vagyunk tiltva... :P

2itailor 2010.03.02. 12:20:40

Nincs neked olyan szerencséd:) Kitartás!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.03.02. 14:46:55

elaggottcsirkeimitátor és különben is egy idő után mindenki töpörödik

díva naíva 2010.03.02. 15:45:20

szórakoztató írás :)) mi lenne, ha írnál a normális nőkről is, arról oly keveset olvasni az éter széles világában :) vagy mindenki hülye csak én vagyok helikopter?? :))

azallamenvagyok 2010.03.02. 15:49:32

@díva naíva: sokkal egyszerűbb (kényelmesebb, primitívebb?) a hibákon át, kizárásos alapon megtalálni a jót:) normális nő amúgy sincs, se normális férfi, csak normális ember, a "leosztott" szerepekben is az a legfontosabb, hogy ez ott legyen mögötte. aztán már lehet férfiasodni vagy nőiesedni... na jó, majd írok erről is:)

díva naíva 2010.03.02. 15:52:31

@azallamenvagyok: kösz :) és kíváncsian várom :)

aJeti 2010.03.03. 11:00:43

megdöbbentően telitalálat.

kszabo 2010.07.07. 17:10:24

Éljen az alkotó!
A nők is farokkal spermiumként kezdik, de mire célba érnek a petesejtnél a sok taposástól lekopik nekik.
Így egy életen át fújnak ránk :)
süti beállítások módosítása