Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

Szűzkurva - az én fogalmaim szerint

azallamenvagyok 2009.05.14. 07:45

Az ember nősülés után máshogy nézi a nőket. Ez nem a házasember "bölcsessége", hanem egyszerűen kiegyensúlyozottabb az ember, és képes szexuális kényszer nélkül gondolni/nézni a nőkre. A szűzkurvaság fogalmát páran már próbálták megfogni, de rettenetesen szubjektív a dolog, és a legtöbben szerintem ott cseszik el a definíciót, hogy a szűzességet szó szerint, míg a kurvaságot árnyalt értelemben, a szitkozódás egy fajtájaként értelmezik. Én szeretem fordítva megközelíteni a dolgot: szűznek nem szűz (csak szűzies próbál lenni), viszont a gátlástalan haszonszerzés motiválja.

Tehát a szűzkurválkodás definíciója (by azallamenvagyok): olyan viselkedésforma egy nő részéről, amikor egy férfit a gesztusaival, viselkedésével egy későbbi szexuális aktus lehetőségével hiteget, pusztán haszonszerzés céljából. A szűzkurválkodás egy aljas átbaszás.

A remélt aktust persze eszében sincs megejteni, holott a testbeszéde (esetenként beszédtéma is) félreértehetetlen. A remélt haszon lehet tárgyi (ital, mozijegy, gondolom, vannak olyanok is, akik nagyban utaznak), vagy szellemi. A szellemi haszon a gyakoribb: pillanatnyi odafigyelés, udvarlás, egy jól használható lelki szemetesláda, az (ex)pasi féltékennyé tétele.

A szűzkurválkodás velejárója a visszautasítás, amelyet a legtöbben igyekeznek a haszon növelésére fordítani. Ennek legjobb módszere a visszautasítást lelkiismeret-furdalás generálásával egybekötni, mintegy megalázva a kanos fószert otromba férfi-viselkedése miatt úgy, hogy a hitegetés megmaradjon. Jellemző mondatok: "Ez nekem túl gyors", "Nagyon aranyos vagy, de ez még korai", "Kicsit rosszul érzem magam a pasim miatt, ezt nem kéne... De olyan jól érzem magam veled!" "Ne érts félre, minden nő ilyen pasira vágyik, de még kicsit bizonytalan vagyok." Így amennyiben az áldozat nem vette észre, hogy átverés áldozata, szidhatja magát, hogy el akarta kapkodni a dolgot, és igyekezni fog, hogy ne csessze el ezzel a csajjal a randit. Azaz még jobban fog figyelni, vesz még egy italt, és olyan mozifilmre is beül, amitől áll a szőr a hátán.

A szűzkurvasálkodást egy dolog árulja el igazán: a pengeélen való táncolás feszültsége, a koncentráció, az odafigyelés, hogy meddig mehet el, és meddig kell elmennie. Szerencsére a megszeppent kislány szerepet nem tudják maradéktalanul visszaadni: eleve a szex meglebegtetése kizárja ezt, csak fel kell ismerni a viselkedési paradoxonokat, aztán adni még egy esélyt: finom letámadás, aztán ha visszautasít, el lehet húzni. Mindenki boldog: te megszabadultál tőle, ő is megkapta a lelkizését, plusz még egyszer megtapasztalta, hogy milyen disznók a férfiak ("Én nem akartam tőle semmit, nem tudom, hogy képzelte!"), ettől pedig önigazoló boldogság járja át a lelkét. Ha meg tényleg akar tőled valamit, akkor nem hagyja hogy elcseszd az egészet, belátja, hogy kettőtökön múlik, elnéz egy botlást, vagy besegít a dolgok alakításában, azaz nem hagy magadra a bajaiddal.

Ez a viselkedésforma mindig is irritált, szerintem nem kell magyarázni, hogy miért. Nem kell áltatni a másikat bármilyen viszonyban is vagyunk, egy kis korrektséget bárki megérdemel. Még az elejére visszakanyarodva megjegyzem, hogy az áltatás szempontjából a szóösszetételben a kurva sem stimmel, hiszen az örömlányok abból élnek, hogy nyílt lapokkal játszanak. Persze a szűzkurvaság általában nem tudatos (legalábbis férfiként bízom ebben), és talán éppen ezért olyan bosszantó jelenség...

Címkék: csajok legények bölcs bagoly

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr121118594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2009.05.14. 13:16:44

Ez a poszt tetszett. Igazából szerintem ez a viselkedésforma mindenkit zavar, csak éppen azt nem aki csinálja. Engem is zavar, mert az ilyen csajokban egyfajta vetélytársat látok, és a versenyből csak azért maradok alul, mert nem vagyok hajlandó, kurválkodi egy kedves szóért, vagy azért, hogy én legyek az érdekesebb. Én azt figyeltem meg, hogy az ilyen csajok, mint a méhkirálynő magukhoz vonnzák a férfiakat, akár többet is egyszerre, és még akkor sem esik le a paliknak....aztán szépen lassan lekopnak róla, nagyon lassan!:) Aztán talán elkezdik észrevenni a magamfajta normális nőket, de sok esetben csak egyet csettint a szűzkurva és megint futnak utána a pulikutyák!:D
Nekem is volt ilyen barátnőm, aki minden apró részletre figyelt, hogy szexis és kihívó legyen mint ruházatában, mint viselkedésében, és sokszor az sem számított, hogy a srác béna e vagy sem, valami különös kényszert érzett arra, hogy felhívja magára a figyelmet....pedig nem is akart lefeküdni senkivel. Később már az is belefért a figyelemfelkeltésbe....aztán hagyta hogy fussanak utána a palik, és mindent megtegyenek a kedvéért!

shenk 2009.05.16. 00:34:51

Poszthoz: a definíció jó, annyit tennék hozzá, hogy ezen példányok meglepően nagy arányban fordulnak elő kevésbé nívós főiskolákon (mint amilyenbe például én is járok:D)
@Bogi24: szerintem olyan pasikkal ne is akarj kezdeni, akiket az ilyen szűzkurvák magukhoz tudnak édesgetni, mert akkor az elég alja színvonal. Legalábbis tapasztalataim szerint. Persze kivételek biztosan vannak, de jobb az ilyenekkel nem is foglalkozni, suba subához, guba gubához.

Jacques Ucca (törölt) 2009.06.16. 11:43:40

Én megtaláltam ezekre a Nőkre az ellenszert.. Nem kell Őket észrevenni.. Akárhogy meresztgeti magát akkor sem.. Levegőnek nézni, átnézni rajtuk, elbámulni felettük.. Ez sokkal jobban bosszantja Őket mint bármi a Földkerekségen, micsoda pofátlanság már hogy kirakom a csöcseimet, átlátszó szoknyát veszek fel hogy átüssön a tanga, a nyakamba húzom a feszülős nacit hogy meglegyen a "cameltoe" és ez a tapló meg le se szarja.?! :-)

mittudomka 2009.10.14. 13:21:12

"Ez nekem túl gyors" helyett, de ugyanazt jelenti, azt szoktam mondani, hogy várjunk még vele. Nem átbaszás céljából. Egyszerűen csak arról van szó, hogy nem bújok ágyba valakivel az első pár randin, mert még nem tudok bízni benne. Nem is húzom sokáig, és nem játszom vele.
Mégsem érzem szűzkurvának magam, és a pasijaim sem gondolták rólam, hogy az vagyok. (remélem)
A többi mondandóval egyetértek.

azallamenvagyok 2009.10.14. 13:28:21

@mittudomka: az az, amikor stabil elutasítás van a háttérben, csak a "játék húzására" ez az indok... képesek rá sokan sajna...

mittudomka 2009.10.14. 13:59:44

@azallamenvagyok: köszi a magyarázatot. így már értem, és egyet is értek vele.

pampalini20 2010.01.13. 12:20:24

Elég nehéz a férfiak ízlésvilágának megfelelni, márpedig a nőket évezredek óta és világszerte jellegzetesen erre szocializálják.
Ezért van az, hogy a nők két olyan antagonisztikus ellentmondásban lévő csoportra tagozódnak, mint a kurvák és a szüzek/tisztes családanyák.

Ez a mesterséges szétválás jelzi, hogy nyílván a nő egyik szerepben sem igazán önmaga, hanem csupán egy a ráterhelt ellentmondó elvárások sodrásában meghasonlott személyiségű emberfajta.

Az általad leírt jelenség pontosan ennek a meghasonulásnak a jele.
A természetellenesség által maga a nő és a női nem is ellenszenvessé válik,
s noha illene észrevenni, hogy az ambivalencia éppen a férfiak ellentmondásos elvárásaiban van.

Ők pedig azért viselkedhetnek ellentmondásosan is akár, anélkül, hogy ez bárkinek ellenszenves lenne, vagy akár csak feltűnne, mert a hatalom a kezükben van világszerte. Azt hiszem ,ilyen egyszerű ez.

pampalini20 2010.01.13. 12:23:10

Ja, ás kedves azallamenvagyok (jollatod...)
a blogod bár elegáns, de igen nehezen olvasható a színösszeállítása miatt.

Kytia 2011.06.07. 14:29:53

Az az igazság, hogy tapasztalatom szerint a szűzkurvák a férfi megfelelőjüket vonzzák be nagyon ügyesen. A kis alkudozós, smúzolós, soha semmilyen felelősséget nem vállalós, viszont a helyzetet mindig képlékenyen tartani akarós kis seggfejeket. Egy pasi, aki tudja mit akar és vállalja is a tetteiért a következményeket, általában két mondat után menekül az ilyen lilaködös nőktől, úgyhogy sok gondja nincs velük. Az ilyen normális férfiakat nem lehet hülyíteni, mert az első gyanús jelre belekérdeznek a közepébe, pont oda, ahova kell és ott nincs kecmec, nyilatkoznia kell a lánynak, különben ejtve van pillanatok alatt.
Javaslatom, hogy férfiként próbáljatok meg ehhez az egyenesgerincű ideálhoz közelíteni (főleg házasemberként) és meglátjátok, nem fogtok felesleges köröket futni jellemtelen nők körül, mert hamar elveszíti a szimpátiátokat.
süti beállítások módosítása