Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

Modoros ifjú titán

azallamenvagyok 2009.10.14. 13:10

Eredetileg a modorosra akartam elküldeni ezt a szösszenetet, de rájöttem, hogy nincs ebben semmi modorosság, csak egy leírás, nem is vicces, és maga az írás stílusa lényegesen modorosabb, mint maga a kivesézett réteg.

Ifjú Titán diplomaosztójától még nem telt el öt év. Ő a HR vezetők álomdolgozója: ápolt, jó megjelenésű (lányoknál: dekoratív), határozott fellépésű, ambiciózus személyiség (a proli közönség ezt hívja kinyalt seggű seggfejnek). Határozottságának többféle megnyilvánulása is van: interjún, és a vezetőkkel való első beszélgetéseken nyíltan büszkélkedik érdemeivel, egyszerű kérdésekre gyorsan, gondolkodás nélkül válaszol. Később értekezletek során ugyanígy viszi tovább a gyorsan, gondolkodás nélküli válaszadás tudományát. Véleményének megkérdőjelezését személyes sértésként éli meg, ilyenkor  kissé felemeli a hangját (bunkó módon beszól). Később (1-2 év tapasztalat) megtanul nagyokat hallgatni, mások érdemeiből építkezni, előszeretettel dicsekszik - személyes sikerként tálalva - a vállalat érdemeivel. Öltözéke makulátlan: ha fiú (férfi), akkor az Amerikai Psychot juttatja a szemlélő eszébe, természetesen tudat alatt Patrick Batemanek képzeli magát, a lány (hölgy) pedig dekoratív mivoltához illő, elegáns, de hivatalosan szolid öltözéket választ (vagy bármit ami MNG, Orsay vagy Zara). Szereti a fontosságát hangsúlyozó kiegészítőket: beléptetőkártya a nyakába akasztva a vállalatot hirdető szalaggal, alsókategóriás mobil, amely remek lehetőséget ad arra, hogy elmesélje: ő annyira fontos, hogy "ez neki jár, de a cégnél csak ilyen gagyit adnak". A szalvétába csomagolt szendvicset laptoptáskában hordja.

Továbbiakban titán hímekkel foglalkozom. Lehet káder vagy titán-káder (ti tán tudtok vele valamit kezdeni), a lányokat többször kivesézte már a modoros.

Még diplomája előtt elkezdi keresni az állásokat, ezidőtájt úgy futhatunk vele össze az utcán, hogy öltözéke az esküvői és a temetői öltöny közötti. Zavarban lévén alattomosan kérdezünk:
- Szevasz, hát te merre jártál?
- Állásinterjún voltam.
- Tényleg, na mesélj, milyen volt!
- Ó, ha te azt tudnád, Tibikém! Üljünk be egy sörre, és elmondom. Öten voltunk meghallgatáson, de nem hiszed el, milyen emberek vannak, nem hiszed el, bejön rövidnadrágban állásinterjúra, előadja, hogy ő már 35 éve targoncázik, nyelveket nem beszél, de esélyesnek látja magát. meg volt ott egy alkoholista is, komolyan, mondom, a lábán alig bírt állni. Mit képzelnek magukról az emberek? Meg valami Soma Mamagésának öltözött bölcsészlány is volt, te, az csak ült és pislogott, megkérdeztem, gazdaságit végzett-e, erre ő: kommunikációt, most szociológiát tanul! Mit akarnak ezek, mit akarnak? Aztán sorra kerültem, tudod, hogy 20 éve tanulom az angolt, a németet meg anyatejjel csöpögtetem magamba, de azért a spanyolt is beírtam az önéletrajzomba, tudod, hátha nő a főnök (kacsint, és ágyékhangsúlyozó terpeszt vesz fel, sörét markolássza), szóval kapásból angolul kezdtek, nem is problémáztak még egy magyar köszönéssel sem. Hát a HR-esnek milyen szar kiejtése volt, nembaj, elmondtam, hogy a külkert csinálom, aztán a könnyedebb beszélgetés már németül ment, a végén a nyaralási szokásokról spanyolul beszéltem a Vezérigazgatóval. Hát ja, a többiek csak pislogtak. Szóval érted, targoncás múlttal, meg rövid nadrágban, Tibikém, milyen emberek vannak! Szóval ja, jó esélyeim vannak, úgy érzem
- És milyen állás ez pontosan, és hol? (kérded udvariasan bár pontatlanul sem kaptál még infót erről)
- (kissé hátravetett fővel) Kiemelt árufeltöltő az egyik vezető nagy áruháznál.

Magánéletben alfahím, vagy legalábbis erre a pozícióra tör. Pórnépek ezért erőszakos majomnak becézik, hiszen elvárnák egy értelmes fiatalembertől, hogy túllépjen a felegyenesedés időszaka előtti időkből származó ösztönein. Alfahím pozíciójának megerősítésére a következőket alkalmazza:
Erőszakos rámenősség, vitában, értekezleteken az utolsó szó jogát próbálja magának fenntartani. Méreget, mindig az ellenfelet vagy az áldozatot látja benned. Igyekszik hím társaival szemben megvetően viselkedni, ezáltal erősítve önmaga kiválóságát. Mindent jobban tud, mindenkinél, az ő kütyüi a legjobbak, messzemenő sértés ellentmondani neki. Nőnemű egyedekkel kedves, előszeretettel lakik közös albérletben velük, viszi el őket szórakozni, vesz nagy televíziót azért, hogy "ismerős lányokat" elhívhasson magához. Nőstényekkel való kommunikáció során testbeszéddel (is) igyekszik a többi hímet elnyomni: kiegyenesedett váll, felszegett fej, mindenféleképpen neki kell közelebb lennie a rivalizálás tárgyát képező nőstényhez, ha lehetősége van rá, a vetélytárs elé áll, mintegy kirekesztve őt a háreméből. Az utóbbi két megnyilvánulásával az intim szférák határait sem rest áthágni: nőstényekkel szemben frontális, hímekkel szemben farfekvésű tüntetőleges behatolást követ el.

Címkék: internet agy nemmodor

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr901449523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2itailor 2009.10.14. 14:27:20

Ez jó volt:) Nőben az ilyen még egy fokkal rosszabb.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.10.15. 10:38:39

engem igazán elszórakoztattnak az ilyen alfáskodók, őket a legkönnyebb megprovokálni, csak jól meg kell dícsérni őket, meghát mézesmázasnak lenni.

azallamenvagyok 2009.10.15. 10:42:12

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: arra a szánalmas, diadalittas mosolyra gondolsz? :)

Gladia Delmarre 2009.10.15. 12:46:57

A tipikus alsókategóriás yuppi:))) Sok van belőlük, de nagyon kevés köztük az igazi alfa-hím, inkább az arra törekvők vannak többen, és ez a próbálkozás teszi őket szánalmassá, ill. nevetségessé. Hogy nem maradnak meg a saját korlátaik között.
Az igazi alfahím nem fitogtat, csak van, nem sokat beszél, de amit mond, arra oda kell figyelni, és majdnem lehetetlen ellen állni:D

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.10.15. 14:07:21

mondom :engemet elszórakoztattnak.

Dee L'hemaa 2009.11.18. 13:33:40

A napokban tisztelte meg vegyes társaságunkat az ebédlőben egy ilyen titán, hatalmas "Jó étvágyat a hölgyeknek" felkiáltással:D
süti beállítások módosítása