Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

porrongy

Komikaze 2010.10.01. 09:40

átalakult a poronty blog. átköltözött a díványra. ezzel új folyamat vette kezdetét, aminek sokan nagyon nem örülnek, én meg annál jobban. végre értelmes, normális és érdekes cikkek vannak, objektívek is, én kiérzem belőle a jószándékot és az odafordulást. ez annál is örömtelibb változás számomra, mert a régi poronty blog olvastán nekem teljesen úgy jött le, hogy a nők onnantól, hogy megfogannak, átalakulnak kis forrongó, agresszív, állandóan pattogó húsgombócokká, akik az anyaságukra hivatkozva mindent tudnak és mindenkit jól kiosztanak. egyszerre szórakoztató és félelmetes ez a jelenség, nem valami jó az a tudat, hogy ilyen nénik nevelik a gyerekeket, akik majd felnőtté válnak, szegények.

nekem még nincs gyerekem. de ne is jöjjön senki azzal, hogy akkor mit írogatok én itt, mert nem tudhatom, mi az, gyereket szülni, meg nevelni. ez amúgyis egy nevetséges érv, hiszen, bár a kommentelők alapból elutasítják itt, azért az ember csak próbál ráhangolódni a gyerekvállalásra. így is, úgy is.

őszintén szólva, kicsit elképeszt, mennyire túlmisztifikálják manapság az anyaságot. persze, csodálatos dolog, én is szeretném majd megtapasztalni, de nagyon fogok igyekezni, hogy ne váljak unatkozó kismamává, aki harcosan mindent arra foghat, hogy neki gyereke van. ezért neki joga van. ezért neki szabad. szabad megsértődnie, kiakadnia, ha valaki esetleg nem ért egyet vele valamiben (legyen az gyereknevelés, párkapcsolat stb.), zászlajára tűzheti a közös szoptatás ügyét (ami az egyik legperverzebb kezdeményezés, amiről mostanában olvastam), leszarva, mit gondolnak mások, akik nem anyukák.

Az anyuka egy felsőbbrendű élőlény, elsőbbséget élvez, azzal áltatva önmagát, hogy mindezt a gyerek miatt teszi, pedig dehogy! Kizárólag csak önmaga miatt, mert ő csak ki akarja élvezni, milyen maga az anyaság - nem pedig tanulni és tapasztalni.

Ez az, amit a régi poronty blog sugallt nekem.

Régen a nők tették a dolgukat. Szültek, dolgoztak, háztartást vezettek, segítették egymást, amennyire lehetett, nem támadtak rögtön, hanem elfogadták a segítséget. Én így látom, így láttam magam körül.

Szültek gyerekeket, örültek és tele voltak félelmekkel, ugyanúgy mint ma, de mindez természetes volt számukra, a női élet velejárója, nem valami szentség, hivatkozási alap, amivel a másik ember lenyomható.

Persze a mai világ csak összezavar, ez az internet hátránya is, de őszintén remélem, hogy  nem fogok meghülyülni kismamaként, nem hagyom majd magam összezavarni.

 Egyszer talán bővebb posztban is fejtegetem mindezt, de most nagyon kikívánkozott..:) Tudom is már: az alázatról fog szólni...

 

Címkék: gyerek agy feminista bölcs bagoly

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr652336377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagyok, aki vagyok... 2010.10.01. 14:56:09

alapvetően igazdad van. és mégis, összehasonlíthatatlan az előtte és az utána és ezt tényleg csak utána fogod megtudni :)

cozumel 2010.10.02. 00:05:25

"Az anyuka egy felsőbbrendű élőlény, elsőbbséget élvez, azzal áltatva önmagát, hogy mindezt a gyerek miatt teszi, pedig dehogy! Kizárólag csak önmaga miatt, mert ő csak ki akarja élvezni, milyen maga az anyaság - nem pedig tanulni és tapasztalni.

Ez az, amit a régi poronty blog sugallt nekem."

Latod, legalabb elarultad, hogy soha nem olvastad a porontyot. mert OTT aztan nem volt ilyen hangulat. sokfele volt, de ilyen pont nem.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.10.02. 08:12:06

Két gyerekes anyukaként a Porontyot száműztem az életemből. Állandóan panaszkodó, elégedetlenkedő ősanyák fóruma. Személy szerint inkább a gyerekekkel teszek-veszek, mint olvasgassam a véleményükhöz foggal, körömmel ragaszkodó anyák és a nekik beszólogató álnok és gonosz hapsik marakodását. Véleményem szerint is szentnek tartják ott az anyát és bár pontosan tudom, milyen lemondásokkal, kompromisszumokkal jár az anyaság, én választottam, nem úgy tukmálták rám, nincs miért sírni.

Bárhova költözzön is az oldal, az tuti, hogy én továbbra sem leszek látogatója és akit csak tudok lebeszélek róla, mert nyervogó anyák tömkelegét ontja magából.

ildiko1998 2010.10.03. 13:54:19

Teljes mértékben osztom a véleményed!Kifejezetten hányok,mikor felteszik ezek az anyák azt a kérdést"jó anya vagyok e?"Az én időmben ez soha nem volt kérdés,neveltük a gyerekeket,mert ez volt a természetes,s nem misztifikáltuk,mint ahogy most agyon dumálnak minden hülyeséget.

Evoé (törölt) 2010.10.03. 14:10:05

Szerintem ,most is vannak igazi anyukák,kik nem magukkal törődnek állandóan ,és nem sírnak folyton .De valószínű nékik nincs oldal ahol szólhatnak,vagy idejük nincs? Vagy kedvük ? Ám a tisztelet ,mint anyának jár ! De onnan tovább nem szabad menni.Jó a téma, bőven lehet sorolni ki mire esküdött.De ezt tenni kell,kellene.

Kacagójancsi 2010.10.09. 15:14:20

Gondolom, adok én is bőven ihletet.....milyen anyuka ne légy:) Jó a szándék, hogy már előre foglalkoztat a téma, de tényleg csak ha te is belecsöppensz, fogod tudni kevésbé pixelesen látni ezt a témát. Az agresszív anyukákat én is utálok, de a sunnyogó, picsogó, önsajnáló kismama-szerepből depressziósan k**** nehéz kilépni. Jah, fölrázó barátok nélkül pluszban........kifogás, kifogás, de két gyerek tényleg rádob még egy lapáttal minden punnyadásra, megalkuvásra.

katampusz 2010.10.28. 14:40:00

Gyereket várni a világ legegyszerűbb és legbonyolultabb dolga, éppen ezért egy nő számára érzelmileg igen .... mozgalmas kaland.
Felelősség, nagyon nagy felelősség az első pillanattól kezdve, nem mindenki dolgozza fel ezt a terhet egyformán. Igen erős védő ösztönöket vált ki a nőkben, igen, sokszor túlzottan erőseket, főleg először. Így aztán néhányan kis, forrongó, agresszív húsgombóccá válnak, hosszabb-rövidebb időre, nyilvánosan vagy kevésbé nyilvánosan...
süti beállítások módosítása