Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

szingli vagy vénlány?

azallamenvagyok 2009.12.04. 07:25

Bár a szingli és/vagy vénlány életmódról nagyon sokat lehet szenvelegni, én most azokról fogok beszélni, akik alapvetően párra vágynak, hosszútávú kapcsolatban gondolkodnak, családot alapítanának.

Szinglinek lenni időszak, vénlánynak lenni állapot. Itt ki is lehet térni az agglegény vagy szingli kérdésre is, nemi jellegből adódó a megítélések nemenkénti eltérése, bármennyire is próbálják néha konzervatív berögzülésekre fogni. Egy szingli lehet kúl, de lehet szánalmas is, mintkét nem képviselői között, csak férfiban az "életképtelen lúzert", nőben a túl harsány, önérzetes picsát nem szoktuk szeretni. No, de ez már mélylélektan lenne, a szükségletek felismeréséről, blabla...

Tehát, vissza a csajokhoz (bár - a határozottság kedvéért, kis elvonatkoztatással a hímneműekre is könnyen asszociálhatunk): szinglinek lenni időszak, vénlánynak lenni állapot. A kettő közötti eltérésről sok szenvelgés, ezek kapcsán sok sértődés szokott kialakulni az online vitákban, én most az utóbbi idők megfigyeléseit szeretném megosztani veletek arról, hogy mikor kell elkezdeni aggódni szingliként:

Ha párkapcsolatra nyitott egyedülállónak tartod magad, aggódnod kell, amennyiben az emberekhez fűződő viszonyaid egy elbaszott párkapcsolatra kezdenek hasonlítani. (gonosz megjegyzés: nyilván a macskatartás is ennek egy bizonyos formája)

Tehát, amikor úgy ugrálsz a szüleidnek, olyan felelősséget érzel irántuk, ami már a mártírkodó anyai áldozatvállalás felső határait kezdi súrolni. Ha azon aggódsz, hogy a barátnőd komolyan megsértődik rád, mert nélküle mész valahova (=mintha lenne egy agresszív, lelkizsaroló, kisajátító férjed). Amikor aránylag felszínes ismerősök könnyen  (de nem feltétlenül szándékosan) behúznak a csőbe, te meg csak azon kapod magad, hogy azt hajtogatod: jót akartál. Mint amikor naivan aláveted magad a szép szemű herceg szép szövegének, és ellopod a kisboltban az óvszert.

Vagy éppen fordítva: amikor te használod ki az egy szem feléd forduló kollégát, savanyítod édesanyád hangulatát, elvárod a legjobb barátnődtől, hogy ugráljon körülötted, sülve főve veled, CSAK veled legyen, és a megbántva érzed magad, ha mással beszélget. Elvárod az e-maileket, az odafigyelést, de te nem írsz, csak válaszolsz, azt se mindig. (=sárkány üzemmód)

Nos itt kell aggódni, mert ez az az állapot, amit nem szeretünk a nyugdíj előtt álló vénlány tanárnénikben (bocsánat, semmi személyes, csak hülye példa). Ezek a jelek azt mutatják, hogy már könnyebb, elkötelezettségektől mentes emberi kapcsolatokat sem tudsz kezelni. És az, aki nem tudja túltenni magát azon, hogy a barátnője bepasizott, hogy akarja túltenni magát bármely embernek a komoly párkapcsolat során történő mély megismerésén?

Túlteszed magad rajta? Na itt a bukta: nem kellene, hogy kialakuljon benned az érzés, amin túl kell tenned magad. Kezdd újra, lazíts, és gondold át, hogy mit vársz, mit adsz, és mit szeretnél. Minél gyorsabban:)

Címkék: csajok nemi jelleg szenvelgő

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr321569289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Incifinci · http://incifinci14.blog.hu/ 2009.12.04. 09:20:53

Szerintem itt vannak olyan problémák is amikor vki válás után lesz szingli. Azok az egyedek (elnézés a szóhasználatért, kinek nem inge, az tudja mit kell tennie), szóval, van az a jelenség is amikor asszonyka elvált, mert ugye nincs megbecsülve, otthon rabszolga, blablabla.... és amikor újra visszakerül a "piacra" olyan fokú elvárásokat támaszt a következő jelölt elé, hogy annak képtelenség megfelelni, majd a bnőkkel való traccs partik olyan mértékben ássák alá a próbálkozó férfi egyedek milyenségét, hogy az elképesztő. Ismerkedni akarnak közben meg már a hozzáállásukkal is elijesztik az aktuális próbálkozót. Én a pasik helyében nagy ívben elkerülném az ilyen nőket, mert vmi félelmetesek tudnak lenni. Csak követelőznek, adni meg nuku, mert azt hiszik annyi "szenvedés" után a férjük mellett most már nekik is lehetnek elvárásaik. Lehet, csak a mértéket kell tudni megtartani, nem pedig átesni a ló túloldalára.

azallamenvagyok 2009.12.04. 09:22:06

@Incifinci: jó, hogy mondod, majd az elvált férfiakról írok egy posztot egyszer:p

notC 2009.12.04. 13:37:00

Hmmm.... Nem rossz meglátások a szingliség kapcsán, de az én ismerettségi körömben a szinglik jobbára kényszerből, leginkább a saját maguk által kreált kényszer hatására, majd az állapotba beletörődve, arra berendezkedve, mitöbb annak előnyeit messzemenőkig ki is használva éldegélnek egyedül. Kifelé erősek, határozottak, buliznak, élvezik az életet, "mert megérdemlik", belül vívódnak, sajnálkoznak, kifogásokat keresnek és találnak, "mert megérdemlik"...
Egyetlen 60 körüli nő ismerősöm van, aki szingli, bár a fogalmat nem is ismeri :) Az összes többi inkább vénlány :)

notC 2009.12.04. 13:39:53

@Incifinci: nyugi! A pasik nagy ívben el is kerülik az ilyet, bár mivel "kikíméltek", dögösek, egy éjszakára (ha nagyon jók voltak akár többre is) inkább csak kisebb ívben kerülgetnek ;)

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.04. 13:42:15

Bizonyos idő után, amit szingliként tölt el az ember, megteremti az egzisztenciát, művelődik, tanul, bulizik stb, marha nehéz elkezdeni valakihez alkalmazkodni, valakit beengedni ebbe a biztonságosnak vélt fészekbe.
Óriási csapda.
Aki nem a sárkányfajta, annak csak drukkolni tudok, hogy találjon párt és merje feladni a kényelmét.

domdodom69 (törölt) 2009.12.05. 11:39:10

nem tudom. az én ismerőseim kényszerszinglik és hihetetlenül vágynak arra, hogy legyen valaki... aztán van aki leereszti a lécet és sorra csalódik, van aki magasra teszi és egyáltalán nem talál. nem hinném, hogy lenne ebben általános érvényű igazság.

azallamenvagyok 2009.12.05. 13:08:47

@vagyok, aki vagyok...: sok mindenben van általános igazság, az eltéréseket az egyének eltérő megítélése adja, ha túllépünk a saját berögzüléseinket, és az embert nézzük az emberekben, ugyanazokra az alapigazságokra lelünk.

Fricsek · http://fridabogi.blog.hu 2009.12.09. 15:34:16

Valahogy amikor megnyilvánulsz a szingliségről(hogy utálom ezt a szót), úgy érzem egyfajta lenéző szánalmat érzel itántuk. Nem értem, ez is egy életforma ilyen is van Vorg a Halhatatlan Báró jól látja a dolgokat, és bizony minnél több ideje vagy egyedül annál nehezebb "beengedni ebbe a biztonságosnak vélt fészekbe." váradba homokozóba valakit és igen aztán lejebb adjuk a lécet, csalódunk...és akkor megint eszünkbe jut miért vagyunk egyedül. Na, de mit is akartam mondani, az mennyivel jobb ha valaki leéli a szaros életét egy párkapcsolatban ami nem működik? Vagy ott a gyűrű az ujján és fél mo-t végigkeféli kifelé meg azt mutatja milyen fantasztikus családapa.Neked szerencséd van megtaláltad azt az embert aki mellett boldog vagy. Annyira birom, hogy igy otthon vagy ebben a témában.

azallamenvagyok 2009.12.09. 15:37:49

@Fricsek: jajj, nem lenéző szánalom, én is voltam, sőt lehetek is "egyedülálló", padlón is valami hülye kurva miatt (szellemi fejlődés, hehe):) nemmagadravenni, nehari

Fricsek · http://fridabogi.blog.hu 2009.12.09. 18:06:03

Nem haragszom, nem vagyok olyan. Ez csak egy vélemény volt.
süti beállítások módosítása