Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

abortált lelkek

azallamenvagyok 2009.11.30. 09:04

Felemás módon állok az ezoteriához. Általában a szkeptikus ellenkezők táborához tartozom, de azt nem vitatom, hogy bizonyos esetekben valami áltudomány is adhat vigaszt az embernek, segíthet a szellemi fejlődésében, akár a gyógyulásban is a megfelelő placebo hatás miatt. A legkevesebb bajom a lájtos asztrológiával van. Amíg kimerül az általános jellemvonások elemzésében, kifejezetten hasznos lehet: az ember a "sorsszerűen rendelt" jó tulajdonságait igyekszik erősíteni, míg a rosszakat elnyomni. A gond bármiféle sorselemzéssel ott kezdődik, ha válaszokat ad, ha túl konkrét dolgok eleve elrendeléséről beszél. A vallásossággal jobb vigyázni egy olyan "vallásnál", ami nem ad konkrét alternatívát az életre, a boldogulásra, viszont az egyén életének motívumai felett ítélkezik.

Három fő bajom van az ezotériával, amiben viszont nem ismerek viccet:

1. Az üzletszerűség - a hülyeségből, a hazug reményekből épített üzlet - szabályosan megvetendő.
2. Ha az emberek problémáit, mindennapjait konzerválják, ha "egyszerű válaszokat" adnak megoldás helyett, elterelve ezekkel a figyelmet az érthető, logikus dolgokról, mintegy álomvilágba ringatva az áldozatot.
3. Ha alapvető, tudományosan és/vagy humánummal magyarázható dolgoknak, természetes jelenségeknek akarnak túl nagy  spirituális feneket keríteni, azok félremagyarázásával.

A harmadikra szolgál kitűnő példával a dívány egy cikke. Minden bizonnyal több ilyen is van, de nem merek tovább kutakodni: "Abortált lelkek". A spiritualitás születés előtti időszakát próbálja felfedni, és az még el is megy, hogy "sok – ezoterikusan érzékeny – kismama számolt már be arról, hogy valóban úgy érezte, mintha lenne valaki mellette, körülötte", mert jó, egye fene: nem zsibbad az ember ujja csak úgy, és ha odafigyel bárki véletlenül sem érez magában furcsa bizsergést, egy "szemmel nem látható személy jelenlétét".

Node, mi történik abortuszkor a lélekkel? Természetesen nem az anyajelölt lelkével, hanem a magzatéval: "A lélek továbbra is ott marad." És figyelem, most jön a nagyszerű felismerés, az élet a világ meg minden nagy válasza: "Ha egy ilyen lélek a fogantatáskor kapcsolódott az embrióhoz és testét abortálták, akkor bent ragad. És addig nem tud visszamenni az asztrális világba, nem tud máshová leszületni – tehát nem tud fejlődni - amíg anyja testéből ki nem szabadul. Ezt az anya érezheti is folyamatos bűntudat formájában, ami az életenergiáját csökkenti – sem a léleknek, sem fogvatartójának nem jó állapot."

Nem, bazmeg, az anyának nem azért van bűntudata, mert kikapartatott egy magzatot magából, ááááh, a bűntudat ilyen esetben kifejezetten különös dolog. Véletlenül sem depibe esik a bűntudattól, a saját döntéseihez kapcsolódó aggályai miatt! A faszt, csökken az életenergiája, remek... Ennyi erővel írhatnánk azt is: "Ha az ember három napja nem eszik, akkor a szelleme sorvadásnak indul, ezt az ember érezheti is folyamatos éhség formájában."

Ezt nem szeretem: alapvető, érthető emberi érzések felismerése, leküzdése, feldolgozása helyett mi a tanács: "21 napos lé- és szóböjtkúrát ajánl, lelkigyakorlattal összekapcsolva".

Ez már az ártalmas kategória... neveljünk hülyéket, akik okosabbnak hiszik majd magukat, mint a pszichológus, a kvantumfizikus, az irodalmár, az orvos, aki okosabb, mint a szerető és aggódó család, így biztos jobb lesz nekik.

Címkék: gyerek kaki sötétség szenvelgő

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr61562497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gladia Delmarre 2009.11.30. 13:56:16

Kell valami kapaszkodó ilyenkor, mindegy, h milyen:( Nekem még sosem volt, de vannak ismerőseim, akik átestek rajta, és mondhatom, nagyon megváltoztak. Aztán persze lassan, borzasztó lassan feldolgozták, de mindig érzékeny pont maradt az életükben. Az ezotériát csalásnak tartom, de abban mindenképp egyetértek, h ezt lélekben kell megoldani, és meg kell oldani, fel kell dolgozni, mint a gyászt. Ha ehez épp az ezotérikus baromságok segítik hozzá az alanyt, akkor az, emiatt én nem ítélek el senkit (és amíg pénzt nem kérnek érte, az ezoterikus tanácsadókat sem). Nehéz.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.11.30. 14:19:57

Hát az égbekiáltó csalásoktól kinyílik a bicska. Meg az elkeseredett, utolsó szalmaszálba kapaszkodók kihasználásától is.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.11.30. 18:35:34

Egyes ponthoz lenne hozzáfűznivalóm (most tuti felháborodást keltek, kedzjétek el szedegetni a köveket, amikkel majd megdobáltok :-)): igazából az orvostudomány is elég gyenge lábakon áll nem egy betegség esetében. Én is voltam már kitéve az orvosok felületességének, nemtörödömségének, nemtudásának (ami inkább az orvostudomány gyerekcipőben járását bizonyítja, mintsem az orvos felkészültségének hiányát), és ezerrel tömtek antiboitikummal, ami még nagyobb galibát okozott. Szóval, ha a kineziológus és társai nem kérhetnének pénzt, akkor egy ideális világban nem szabadna az orvosoknak, gyógyszercégeknek sem a gyógyításért. A pszichológusokról meg ne is beszéljünk. :-) Tudom, a párhuzam elég erős, de én személy szerint nem hiszek az orvosok mindenhatóságában (ahogy a pl. a kineziológuséban sem). Viszont úgy érzem (és erre most a legeklatánsabb példa az újinfluenza, sokkal őszintébb lenne bevallani, hogy "kedves állampolgárok, fingunk sincs, h mi ez a vírus, meg, hogy tényleg használ-e vakcina, és tényleg adható-e kismamáknak"... (no mindegy, messzire mentem)

Egyébként: ezotéria. Alapvetően materialista-szkeptikus vagyok, de vannak dolgok, amik megingatnak. Például a gondolatolvasó legjobb barátom. Aki tényleg képes erre (saját tapasztalat). Nyilván ő egyfajat "kiválasztott", nagyon kevesek bírnak ilyen képességgel. És, ahogy írtad, valóban megvetendőek a sarlatánok. Viszont én nem rég el kezdtem hinni a kineziológiában, bár még nem jártam kineziológusnál. Viszont úgy érzem, egy igazán hozzáértő, szásszor többet ér, mint a méregdrága antibiotikumok és egyéb mérgek, amiket vígan írnak fel az orvosok.

nyarifecske · http://nyarifecske.blog.hu 2009.11.30. 18:38:26

A "Viszont úgy érzem" folytatása: jó lenne, ha lehullana a lepel az orvosokról és az orvostudományról, és elismernénk, hogy nem istenek.

domdodom69 (törölt) 2009.11.30. 19:39:07

furcsa dolog ez,az ember néha tényleg nem tudja mit gondoljon. nem hinném, hogy az ember csupán hús és vér lenne, ha pedig van még "valami", azt nyilván nem lehet szikével gyógyítani. de azért van úgy, hogy az imát, vagy a kézrátételt kevésnek érzem... mindkettőnek meg kellene találni a helyét, nem pedig fröcsögni egymásra. és bár elcsépelt dolog, de állítólag a régi kínaiak addig fizettek az orvosnak, amíg egészségesek voltak :)

azallamenvagyok 2009.11.30. 20:02:48

@vagyok, aki vagyok...: pszichológiának hívják, az emberi elme és lélek működési sajátosságait, szabályosságait hivatott kutatni:)

domdodom69 (törölt) 2009.11.30. 21:53:33

@azallamenvagyok: ennél azért többre gondoltam. a pszichológus és az ezoterikus között nem sok különbséget látok. aki jól csinálja, az tud "valamit", a többi sarlatán. ráadásul ugye pénzért. sok pénzért.

Akkor már én is sztrájkolok! 2009.11.30. 22:12:40

Ezekről a spirituális dologról mindig a Tv-újság hát vagy középső lapja jut eszembe: XY vagyok és elküldöm a szerencse számaidat... Csak add meg, hogy hol laksz.. Meg a telefonszámodat... Aztán megtudod a tutit...
Szánalmas..
Azt meg, hogy egy nő hogyan dolgozza föl, hogy kikapartatott magából egy életet ( ne értsetek félre, vannak helyzetek, amikor elfogadható, nekem épp a nem elfogadható magyarázat miatt van két csodás fiam...)nem egy ilyen spirituális felfogásból adódóan kell feldolgozni...
Szerintem.

2itailor 2009.12.01. 08:43:02

Tudjátok egyszer olvastam egy sztorit a "másik" oldalról. Kicsi lélek készülődik lefelé. Felkészítik az új családra. Mondják neki, hogy apád iszik, veri a családot, munkanélküli. Biztosan akarsz menni? Sokadiknak? A nehézségek közé? A kicsi lélek csak köti az ebet a karóhoz. Elfogadja őket, legyen. Aztán a kapuban szólnak nek: sorry, anyád meggondolta magát:(

Elgondolkodtató volt...

Lemma 2009.12.02. 22:41:57

@2itailor: kirázott a hideg. hol/hogyan találhatom meg ezt a történetet? közel sem vagyok ebben a cipőben, csak érdekelne :)

2itailor 2009.12.03. 08:55:01

Egy papíralapú nőklapjában volt, de nem emlékszem melyik szerző tollából. Engem is kirázott, elolvastam vagy háromszor. Főleg, hogy az apát név szerint említette...

Lemma 2009.12.05. 13:26:23

@2itailor: sajnos ez kevés ahhoz hogy megtaláljam :( Esetleg a történet címe? vagy hogy melyik nőklapjában volt? ha tudod biztosan leírtad volna már :) csak próbálkozom :) hajt a kíváncsiságom :)

2itailor 2009.12.06. 13:37:42

@Lemma: Azóta gondolkozom, de semmi több nem jut eszembe, sajnálom:(

Lemma 2009.12.07. 18:49:43

@2itailor: Én is sajnálom :( Köszönöm, hogy gondolkoztál rajta :)
süti beállítások módosítása