Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

a cigányok egyenjogú állampolgárok akarnak lenni

azallamenvagyok 2009.10.12. 08:52

Helyes, hajrá! Öröm! Én és pár millió honfitársam is ezt szeretné! El lehet kezdeni dolgozni, tanulni, udvariasságot, tapintatot, az együttélés alapvető szabályait elsajátítani! Adót fizetni, megbecsülni mások tulajdonát, tisztán tartani a gyereket, odafigyelni a tanulmányaira. De legfőképpen megszűntetni a cigány önkormányzatokat, a kisebbségi alapú segélyezést, az érdekképviseleteket, a bűncselekmények rasszista motiváció esetén történő szigorúbb megítélését, nyilvántartások vezetését a gyengébb képességű osztályokban tanuló diákok etnikai hovatartozásáról! Igen, legyen mindenki egyenlő!

Legyen mindenki egyenlő, hogy ne a szociális rendszer tőgyén csüngő csoportokhoz való esetleges külső hasonlósága alapján legyen megítélve az ember.

Legyen mindenki egyenlő! Egy diplomás munkakeresővel két hónapig még csak nem is beszélnek a "hivatalnál" az álláskereséséi járulékról, ki tudja mikor kapja meg, bezzeg bizonyos népcsoportok segélyezése két napot sem csúszhat, mert megfélemlítésbe, terrorba kezdenek (kapa, kasza szamurájkard, mert nekik az jár).

Itt is van a nagyszerű segélyezési példa:

Vannak ugyebár rossz helyzetben lévő falvaink, honfitársaink, akik mindenféle segélyeket kapnak. Már az is érdekes számomra, hogy miért nem a munkavállalási lehetőségekhez való hozzájutást segélyezzük: munkahelyteremtés, költözés (az én lakhelyemet is a munkahelyem határozza meg). De jó, legyen-legyen. Engedjük csak az állampolgárokat a posványban dögleni. Nézzük csak meg mi lesz a segéllyel:

cikk

Legalább a harmadát elviszik az uzsorások. Érdekes módon egyetlen kisebbségi és/vagy mélyszegénységi jogvédő sem ment még tüntetni az uzsorások ellen (bezzeg a gárda, az iskolai szegregáció, egyenlő bánásmód hatóság, a gyerek elvevése a rossz szülőktől, tarka magyar), akik az államkasszából humánus célzattal nyújtott pénzt csapolják meg. Mellette bomlasztanak, a segítségre szorulóktól pont a segítséget veszik el, és visszalökik őket a sárba. Most jóindulatúan feltételeztem, hogy a segélyezett fel akar kelni a sárból. Megjegyzem, érdemes megnézni a sarat is:

"az egyik uzsorás és a társai a település főutcáján vasvillával, kaszákkal felfegyverkezve, tűzijáték-rakétákat lőttek ki, miközben benzines palackokat dobáltak az arra haladó adós autójára, amelyben az a családjával ült"

Nos, a segélyből telik benzinre, telik autóra, zöld kártyára, műszakira, jogosítványra. És azzal, hogy ezzel kapcsolatban nemtetszésemet nyilvánítom minden bizonynal bunkó rasszista vagyok. Nem tudom, ha engem segélyeznének, megbecsülném azt, aki ezt lehetővé teszi, és úgymond tudnám, hogy hol a helyem. Nem demagógia, értékítélet. Sokan munkával (amiből annyit adóznak, hogy kijön belőle nevezett szociális juttatás) nem keresnek annyit, hogy autójuk legyen, hogy fenn tudják tartani, hogy tankolni tudjanak bele. Még fizetés után sem. Kéremszépen, nem itt kellene elkezdeni a dolgok helyrerakását?

Végül meg kell jegyeznem, hogyan definiálom (és még sokan mások is) a cigányságot. Passzív-élősködő társadalmi réteg, nem bőrszín, hanem mentalitás alapján határolom el őket, a bőrszín szerint százalékos eloszlásról pedig nem én tehetek. A probléma pedig nem faji vagy etnikai, mint ahogyan az szdsz keblén nevelkedettek próbálják beállítani, hanem társadalmi. Nem lehet hülyerasszistázással lerendezni, mert többről (vagy kevesebbről van szó) egy társadalmi rétegről (hangsúlyozom, nem etnikairól), akik nem tartják értéknek a munkát, a tanulást, a társadalmi felelősségvállalást, akik személyes konfortérzetét maximálisan kielégíti a szociális segélyezés, akik nem tisztelik mások tulajdonát, akik öntörvényűek, alapvető viselkedési normákohoz sem tartják magukat...

Címkék: állam semmi

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr31443067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.12. 09:50:48

Tudod, amíg a cigány többség így áll a témához, a beilleszkedni vágyó és azért valamit az asztalra lerakó roma családoknak esélyük sincs.

Ezen kívül, amíg a segély a fenekük alá van téve, az életben nem lesz érdekük tenni is valamit. Nem a minisztert rabolják ki az utcán, nem az ő gyerekétől veszik el a zsebpénzt stb, mert ugye ő búrában van, sofőrökkel, magániskolával.

Nem igaz, hogy az "átlagember", a rendesen dolgozó munkásember szavát nem hallja meg senki! Ha meg véded a tulajdonodat árammal, az is téged basz meg :S

azallamenvagyok 2009.10.12. 10:06:40

@Vorg a Halhatatlan Báró: igen az első számú gáz (úgy általánosan), hogy az állam fenntartói vannak legalul társadalmi megítélés szerint... a másik meg az, hogy a segély nem segélyez, hanem alternatívát kínál. Már miis beszéltünk arról, hogy lehet, jobban járnánk, ha vennénk valahol egy lepusztult tanyát, leadnánk az igényekből, és elélnénk segélyből: ha lopom a fát vagy a tanyán találhatót használom fel fűtésre máris egy költséggel kevesebb, víznek jó a kútvíz is, pöcegödör, és egyedül villany legyen bevezetve. Nem kell öltözködésre költenem, mert beérem rongyokkal, nem kell drága parfüm, mert nem járok dolgozni, nem kell kisingecske, aktatáska. Pár tízesből meg meglenne a liszt, tojás, de még több is...
Persze mindemellett romának vallhatnánk magunkat és valami csodás segélyszervezettől kapnánk ingyen netet meg netbookot is, hogy "felzárkózhassunk". És nyugisan éldegélnénk, vágnánk a fát, néha elsírnánk magunkat Munk Verának, hogy de nehéz az életünk:)

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.12. 10:32:30

@azallamenvagyok: ááá, ennél igényesebbek vagytok :D Belőlük meg már az igény is kiveszett, mert a seggük alá van téve a segély. Azt a semmiért is megkapják, akkor meg minek tegyenek valamit? Hülye lennék melózni, ha lustálkodni is lehet és még fizetnek is érte.

shenk 2009.10.15. 14:27:15

Az a probléma, hogy ez, amit leírsz, már ezerszer el lett mondva minden lehetséges fórumon, mindenki tudja a kukásautó vezetőjétől kezdve a miniszterelnökig, hogy mi lenne a megoldás, mégsem tesznek ezért semmit.

Amíg nem kezdik el megkurtítani a segélyeket, és normális munkalehetőséget teremteni azoknak, akiknek a segélyét lecsökkentik, addig itt semmiféle változás nem lesz.

Vastagbőrön volt egy videó belinkelve, hogy kaptak házakat cigány családok. Némelyik egész rendesen berendezte, otthonosnak tűnt, a nő valami alkalmi munkákat végzett, de máshol meg teljesen lepusztult. Amíg saját magukkal szemben ilyen igénytelenek, addig minek adunk nekik pénzt? Feneketlen zsák ez az egész rendszer.

Inkább adják nekem, én tanulnék belőle szívesen bármit :)
süti beállítások módosítása