Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

egyszerű válaszok

azallamenvagyok 2009.07.04. 07:13

Az egyszerű válaszok miatt hisznek az emberek, ez a vallások hajtóereje. Még a "tudományos" vallásoké is, mint páldául az ezoteriának nevezett egyszerű válaszkeresés. Eleve érdekes, hogy az ezoteria felé hajlók között többségben vannak azok, akiknek a természettudományokhoz nincs sok érzékük (hogy finoman fogalmazzak). Nincs is ezzel semmi gond, természetünk igénye az, hogy úgy gondoljuk: értjük a világot, és nem kérdésekbe, bonyolult szubatomikus kérdésekbe fojtjuk azt. Olyan kérdésekbe, amik a kézzel fogható valóságunktól már eleve távol állnak. Nem lenne ezzel semmi gond, mindenki gondolja úgy, ahogy ő akarja, de miért kell mindenből vallásháborút csinálni? És azok, akik bizonyos kérdéskörben műveltek, miért szítanak vallásháborút? Azok a szellemi vezetők, akiknek vezetniük kellene az embereket, minek mennek bele mások számára ostoba (és ezerszer megtámadott), de mindenki számára egyszerű válaszok keresésébe?

Mi is indított el ezen? Már megint egy erőszakfejtegető, aki kijelentette, hogy "a médiából, a számítógépes játékokból áradó erőszak közvetetten mégis hatással van a gyermek személyiségfejlődésére, azt erősítve benne, hogy egy  probléma esetén az erőszak hozhat megoldást, az emberi élet értéke pedig relativizálódik". A kurucinfón leltem, járok oda néha, na...

Ezekkel a kijelentésekkel az a nagy bajom, hogy talán kényelmesnek tűnnek, és részben igazak is, de a probléma nem ilyen egyszerű, és egy ennyire egyszerűsített hozzáállás ahelyett, hogy segítene a probléma megoldásában, csak tovább mélyíti azt. Egy csomó horrort néztem túl fiatalon, és mégsem lettem sorozatgyilkos, pszichopata. Ha az is lettem (mármint lelki bajokkal küszködő egyén), nem attól. Hagyják már a fenébe a gyerekeket, vajon a félelmetesen erkölcsös középkorban miért voltak hajlamosak az emberek olyan szintű kegyetlenségre, amiről ma álmodni sem merünk? Esetleg az elfojtott agresszió és szexualitás miatt? Ezen el kéne gondolkodni, és elbeszélgetni a gyerekkel, stresszes egy világban élünk, és valójában hasznos is lehet, ha az ember nem fojtja magába a bajait. Hazajövök például munkából tök idegbeteg fejjel, melyik a jobb: ha felpofozom az asszonyt, vagy ha szétlövöm pár zombi fejét valami játékban? Nyilván a zombis. Az, hogy egyes gyerekeknek elferdül az értékítéletük viszont a szülők hibája, meg kell beszélni a gyerekkel, ennyi. Marha praktikus a médiára és a számítógépes játékokra fogni mindent, de össze lehetne hasonlítani statisztikákat arról, hogy hány testi sértés történik a lövöldözős játékok meg Rambo miatt, és hány azért, mert a szülőktől lelki defekteket kapott a gyerek, aztán teljesen érthetően pszichopatává vált, és mennyi a szexuális flusztráltság miatt, mert még mindig ezeregy tabu köti az embereket, és egyszerűen olyan hülye apróságokból is lelki görcsöt csinálnak, mint pár pornóoldal...

Visszatérve az idézett idézetekhez, a legviccesebb az egészből, hogy a tanárverésről, rendőrök elleni erőszakról, buszvezetőverésről is beszél a szakértő. Nyilván ennek megint a játékok meg a média az okai (személyes ultragonoszság, hogy jé: telik a segélyből pléjsztésönre, mert nem egy tanárverős esetnél volt róla szó, hogy munkakerülők követték el - ellenérzőknek szólok, vajom melyik dolgozó ember engedheti meg magának az  ilyen spontán agressziót). Nem, tanárverések véletlenül sem azért vannak, mert nincs közvetlen megtorlása, a rendőrnek sem azért mer bárki nekiugrani, mert még ő jár jól, ha a rendőrnél elszakad a cérna. Nem, nem perelheti utána. A romló közbiztonságnak semmi köze ahhoz, hogy a bűnözőket jobban védik, mint a békés polgárokat. Semmi köze ennek ahhoz, hogyha x helyen 20 ember azért gyűlik össze, hogy hátha jár arra egy lenyulható balek, akkor őket nem lehet szétzavarni. Semmi köze az erőszakos bűncselekmények terjedéséhez annak, hogyha belémkötnek, és a rendőr ezt látja, akkor nem pofozhatja fel a delikvenseket (akár engem is, leszarom, inkább én is kapjak félévente tévedésből egyet, de aki naponta megérdemli, kapjon naponta). Nem ennek ehhez semmi köze, az emberek valami hihetetlen, misztikus okból elkezdtek agresszívebbek lenni. Nem voltak ők mindig agresszívak, és nem a retorziók lehetősége miatt fogták vissza magukat, hanem hirtelen megváltoztak szegények. És mi változott még a világban: hát a számítógép, meg a média, meg a fültágítós fiúkák, úristen! Minden bizonnyal, ha nem lennének társadalmilag elfogadottak a mobiltelefonok, akkor az lenne a sláger, hogy a sugárzások agresszív hajlamot váltanak ki szegény, ártatlan és ártalmatlan emberiségből.

Az emberek gonoszak és agresszívek. Ez van sajnos. Inkább azon kellene igyekezni, hogy megtanuljunk békében együtt élni, és nem bűnbakokat keresni teljesen fölöslegesen, és ezzel tovább rontani a helyzeten.

Címkék: internet gyerek agy

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr11224959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.07.04. 13:36:45

Pontyosan.. amúgy szerintem ha vkinél ez kijön gyerekkorban, akkor "örüljünk neki", hogy minél hamarabb kijött, mert gyerekeknél szembetűnőbb az ilyen, és talán még segítséget is kaphat relatíve időben, és sok ember életét sem teszi tönkre (feltehetőleg.. remélem) felnőttkorában..
Szerintem ezek a játékok max felgyorsítják a folyamatot, hamarabb kijön a gyerek valódi énje, mert a nevelés az fontos, de azért van egy kis % esélye a genetikai defektnek is.

Amúgy meg a filmeket se akarják betiltani, a karikákkal meg lófaszra se mennek. A hiradókban meg néha több erőszak van, mint az utánuk következő filmekben. Na ennyit a következetességről. Akkor a Jancsi és Juliskát se olvassuk fel a gyereknek, mert péklapáton fogja megsütni a szomszéd Gizi nénit. (Ööö.. vmi újfajta gyerekkönyvben egyébként meg is másították több mese végét, h ne legyen benne erőszak.. pff..)

Én minden ilyesmire azt mondom: megelőzés és következetesség. Ezekkel annyi mindent el lehetne érni:(

azallamenvagyok 2009.07.04. 13:48:22

@Ypszi: köveket varrni valakinek a hasába utána meg folyóba dobni se gyenge:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.07.04. 16:02:49

Mindig mondtam én, hogy a piroska és a farkas vitt rosz útra, a napos-holdas paripa már csak hab volt a tortán ;-)))

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.05. 21:32:01

vannak emberek akik tudnak az ösztöneiken uralkodni, mások meg nem , na ezek agresszivak, és teljesen mindegy hogy mit néznek a tévében.

Gladia Delmarre 2009.07.06. 14:31:53

@úriparaszt: én is meséltem a sarjaknak piroskát, de nem akarták egymás hasát felvágni utána:)))
Egyébként a tv-zés, a meredt tekintettel bámulás a gyerekek számára nem (sem) jó. Nincs gondolkodás, csak képi befogadás, egy alapból agresszív embert még jobban agresszívvá tesz, legalábbis a gyerekpszichós könyvekben ezt olvastam, és tapasztalatból tudom, h igaz. Felpörögnek, le akarják vezeti azt a feszültséget utána, ami bennük keletkezett a mozdulatlan bámulás közben. Én mondjuk pont ezért nem is engedem a tv-zést, csak limitált időkre, és igyekszem inkább olvasást kínálni, vagy szabadtéri dolgokat/játékokat.
Egyébként meg minden a szülőkön múlik, lehet szidni a médiát, ha nem engedi a szülő a lakásba a szennyet, akkor is bőven kap a gyerek máshonnan. A szülő feladata, hogy a gyereket eligazítsa, megadja neki a normákat, amiket ő fontsonak tart.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.07.06. 15:06:49

@Gladia Delmarre: Egyetértünk, bár bizonyítottan nem mindig működik :-)
Én teljesen más mintát kaptam a szüleimtől,mint amilyen lettem, ahogy élem az életem. Normális gyerekkorom volt, sokat foglalkoztak, tanultak, játszottak velem, mégis _gyökeresen_ más lettem.
Ilyen az élet ;-)

Gladia Delmarre 2009.07.06. 20:50:32

@úriparaszt: én is más lettem, mit a szüleim, más dolgok is befolyásoltak nyilván. Vannak régi minták, amik még bennem vannak, néhánytól igyekszem megszabadulni:))) De az alapvető normák bennem maradtak, az alapvetőek, nem lopok, csalok, nem ölök a vita hevében (még az sem jut eszembe, h megüssek valakit) stb. Szóval az alap.:)
süti beállítások módosítása