Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

apósjelöltek

azallamenvagyok 2009.06.16. 07:11

A teljesség igénye nélkül szeretnék megemlíteni pár após(jelölt)tipust a saját élményeim közül. Remélem jeleztek még pár fajtát, és lehet a posztnak egy második, olvasói levelek alapján készült része. Az élmények 20-25 éves korra értendők, amikor még az egzisztenciád építgetését is csak tervezed, de a kislányokhoz fűződő viszonyodat mélyíteni szeretnéd. Így elkerülhetetlenné válik a családi bemutatkozás kényelmetlen mozzanata, amelynek során generációkon átívelő hidak építésére sarkall szíved szerelme. Tehát viselkedés minták az apukáknál:

1. Maffiózó alkat:

Általában erős váll-nyak jellemzi, a jövevényt méregeti, de amolyan nagyvilági stílusban, amely persze nem zárja ki az agresszió lehetőségét. Családszerető, a kislány döntését tiszteletben tartja, sőt igyekszik a lánya kedvében járni, a kezdő szimpátiát megadja feléd. Remek ivós-beszélgetős összejövetelekre kerülhet sor vele. Barátai ellenben kerülendők: talpnyaló májerplrolik (lásd 3. pont), jó eséllyel homályos üzletekkel rendelkező vállalkozók és keménykötésű nyugdíjas rendőrök, esetleg katonatisztek, akiket marhára nem érint meg az, hogy te a Jucikának udvarolsz. Ők nem fognak mást látni benned, mint alfahím vetélytársat, vagy csak egy nyüzüge, alázható csontkollekciót. Jobb velük vigyázni. Apuka nyilván nem fog megvédeni velük szemben, így neked kell egy kötélen egyensúlyozva megvédeni magadat úgy, hogy sebesülést ne okozz, férfiasságában ne sérts meg senkit.

Maffiózó alkathoz türelmes, családszerető, de szabadszájú, laza anyuka tartozik, mindenféleképpen nagyszerű élmény. Érdekesség, hogy a kislány a család nagyszerűségét nem érti, jellemzően lázad ellene, leszámítva azokat a szeretet-megnyilvánulásokat, amik a picsája anyagi jellegű kinyalásához vezetnek. "Az én lányomnak nem lehet ilyen gondja..."

2. Újgazdag vállalkozó:

Vele kapcsolatban egy dolgot kell szem előtt tartani: a család a marketing része. Kedvesed szülőanyját már évekkel ezelőtt lecserélte egy újabb évjáratú, dekoratívabb darabra, hiszen alakalmazkodnia kell újonnan felépített egzisztenciájának magasságaihoz. A csinos feleség, a tehetséges gyermek, a zöld gyep, az autó hangja, mind az ő nagyszerűségét dícséri. Ha megmutatja az új plazmatévéjét, illik neki megköszönni a lehetőséget. Lazaságban a maffiózó alkatra próbál hajazni, de a külsőségek miatti görcsölés folyamatos feszült, homályos fátylat von a szeme elé: ő nem a lánya miatt aggódik, hanem azért, hogy beleférsz-e a tündibündi életébe, hogy tudod-e erősíteni a félig hazug önképet, amelyért ő megdolgozott, felépített. Folyamatosan figyelve vagy, mint minden: ő nem lazíthat, máshogy nem is jutott volna ide. Figyelve lesz, hogy visszaélsz-e a vendégszeretetével, hogy elég udvariasan és hihetően dícséred-e a felesége főztjét, hogy mekkora áhítattal figyeled a szavait, hogy a szavába mersz-e vágni, hogy visszebazmegolod-e, ha ő megteszi. A legkisebb tévedésnél már kiestél a pixisből, és abban kell bíznod, hogy nem létfontosságú számára, hogy egy üzleti partnerekkel töltött welness hétvégén még a lánya barátjának erényeivel is hencegni tudjon. Hülye vagy, persze, hogy fontos!

3. Májerproli:

Alkat szerint a maffiózóra hajaz (+ pocak), önképe viszont az újgazdag vállalkozókéra hasonló.  Anyagi helyzete mindkettőnél alább van. Önmagán kívül más nem nagyon érdekli, a környezete addig, amíg saját faszaságát kell ezzel igazolni. Remek családi program lehet elkísérni, amint papucsban és bermudagatyában, feje búbjára tolt napszemüveggel, hasát kinyomva, peckes járással inget vásárol, mert mégis kell valami elegánsabb. Tartozék a nyomában tipegő, vagy belékarolva vonuló nagyasszony: szabadidőnadrág, túlzott smink, kipakolt aranyak és szoliaszott bőr. A májerprolit csak önmaga, meg a villogó hifi érdekli, sok vizet nem zavar, amennyiben nem kényelmetlenül bunkó. Ha szereted a sült kolbászt, mindenképpen bevágódhatsz nála, a jelemme további fejtegetése már a modorosra való.

4. Panelproli:

A munkásosztály fáradt képviselője, látszólag szürke és árnyékos, mint a lakás, amiben lakik. Két alfaja létezik:

a) Nem csinál különösebb felhajtást a jelenlétedből, elfogad. Anyjukra bízza a fölötted való ítélkezést. A napi munka során jópofizik annyi emberrel, hogy a magánéletében erre nincs különösebb szüksége, aránylag következetes közvetlenséggel közelít feléd. Nem fog az agyadra menni, nem erőlteti a nagycsaládi összejöveteleket. Igyekszik alkalmazkodni a jövevényhez, maga számára ia hasonló alkalmazkodást követel. Élni és élni hagyni elv alapján.

b) Felhajtást csinál a jelenlétedből, befogad. Főleg akkor, ha első hazavitt udvarló vagy, mindenáron meg akar győződni jellemedről, kitüntetett figyelemmel kezel, megosztja veled életének minden részletét, és ezt viszont el is várja, a diszkrét udvariasságon túlmenően érdeklődik családod, származásod, iskoláid, munkahelyed felől. Kommunikációs és bratyizós kényszerben szenved, mindenáron fiaként akar szeretni. Anyjuk ugyanezt teszi, aggódó szavakat mond, amikor valami nehézségről számolsz be neki, apuka ilyenkor rendre utasítja, felhívja figyelmét arra, hogy önálló férfi vagy, majd megoldod. Persze kéretlen jótanácsok tömegével azért nem felejt el elhalmozni.

5. Földműves:

Őstermelő, és nem úriparaszt;-) Jellemző kép, hogy szőrös felsőtestét szabadon hagyva ül a vasárnapi ebédhez, nem ad ő a hívságokra, ízesen cupákolva étkezik. Közben nyíltan méreget, a szeretetről a családi békéről frappáns népi mondásokkal, furfangokkal traktál, mintegy reklámozva a konzervatív értékeket, a magyar nép ősi kincseit. Őt nem szabad dícsérni, mert szereti egyszerű embernek láttatni magát, akinek a fejében mítikus bölcsességek rejtőznek. Ha anyagi javait dícséred, rosszalló pillantásával találkozhatsz. Ilyenkor a kényelmetlen helyzetet anyuka tenyeres-talpas közbeszólása menti meg: "Nehogy azt hidd, hogy nekünk annyi van, ez sem könnyű". Itt elismerően bólogatsz, aztán fél év alatt rájössz, hogy a szerénység, a sanyarú sors, és a józan paraszti értékekhez való hozzáállásodra nem azért volt kíváncsi, hogy a leányhoz méltó leszel-e, hanem hogy a betakarításnál épkézláb segítségnek bizonyulsz-e. Nem szívesen kér segítséget, de "a mi korunkan már", meg "régen volt ennyi a termés". "Nem szoktuk mi túlvállalni magunkat, segítséget meg nem kérünk senkitől"... Szóval kötelező segíteni, és nem árt, ha nem a hajtás közepén derül ki rólad, hogy egy kényeskedő városi ficsúr vagy. Ha tudsz (SuetiMueti, most ne nézz ide) nyulat hámozni, már szerencsés embernek érzeted magad.

6. lenne az entellektüell, a művész vagy az orvos, de ilyen tapasztalatom nincs...

Címkék: család agy csajok

106 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr1001183875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Art Mooney 2009.06.16. 10:57:30

vejjelöltek

1. a féreg: te megvendégeled, ő érdeklődést tetet, majd a hátad mögött kiröhög, erényeidet lekicsinyíti, esetleges hibáidat felnagyítja, megpróbál megszégyeníteni az egész világ előtt. persze szemtől szembe nem meri ezt megtenni, ahhoz egy gyáva ~.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 11:11:51

@Art Mooney: ...és ráadásul megdugja a lányodat ;->

váj mí 2009.06.16. 11:19:46

@úriparaszt: ...és ez a legnagyobb bűne mind közül ;)

Gergő bá' 2009.06.16. 11:19:47

nagyon jó írás, és tényleg vannak ilyenek, legalábbis az első három tipikus.

Gergő bá' 2009.06.16. 11:20:21

nagyon jó írás, és tényleg vannak ilyenek, legalábbis az első három tipikus.

váj mí 2009.06.16. 11:23:22

@úriparaszt: ...és ez a legnagyobb bűne mind közül ;)

_Anand 2009.06.16. 11:24:32

Hehe, jó kis poszt. Nekem van szerencsém az entelektüell modellhez is. Megsúgom, abból önmagában legalább huszonkétféle változat van, és az egyik vidámabb mint a másik. Kihagytad még a tanár-apósjelöltet, aki egyik kategóriába sem fér bele, mert bár entelektüell, de inkább hasonlít egy betegségre. :) Kérnék szépen anyósposztot, amennyiben az arculatodba belefér, de vigyázz, az kábé hetvennégy oldal lesz! :)))

azallamenvagyok 2009.06.16. 11:29:43

@_Anand: pedagógusban anyósjelöltem volt:) hát, izé, aztat még meglátjuk, lehet, inkább hallgatok:)

kudarc 2009.06.16. 11:35:45

anyósok: 1. a fiát egyedül nevelő, rá mosó, főző, még ha picifiam felnőtt is. Kirándulni csak vele megy, a kedvenc kajáját főzi, ha menyjelölt csinál vmit, akkor kötekedik. Semmi nem jó, sajna egy picifia is átveszi.
2. az állatbarát: mindig meg akar ajándékozni egy újonnan született kisállattal. Látogatáskor az állatokkal osztoztok a szobán.
3. tenyeres-talpas anyuka: igazi parasztasszony!
:) most ennyi jut eszembe.

_Anand 2009.06.16. 11:38:23

@azallamenvagyok:
jujujujjj. Nekem meg olyanom van élőben bibibí.:D Ha módodban áll, hagyd ki :))))) Télleg, kimaradt az apósom típusa is: Láthatatlan Ál-entelektüell Papucsapuka Némi Földterülettel. Ha érdekel, később jellemzem a fajtát :))

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.16. 11:40:14

Nagyon jó poszt, gr.

Egy kimaradt alfaj:

A Nihil:

Ő már nincs, cserébe egy frusztrált, ám vasbetongerincűen magát ájhatatosnak tartó özvegyasszonyban él tovább idealizált lenyomata.


"Szegény Bélám, ha megérte volna, biztosan meg tudná javítani ezt a, hogy is hívják, mondd már? Ja, I-podot".

És neked minden egyes kib@szott vasárnapi ebéd után egy szellemmel kell szkanderezned.


Legalábbis a templomkórus próbák szünetében így mesélik:-).

kudarc 2009.06.16. 11:52:02

anyósok: 1. a fiát egyedül nevelő, rá mosó, főző, még ha picifiam felnőtt is. Kirándulni csak vele megy, a kedvenc kajáját főzi, ha menyjelölt csinál vmit, akkor kötekedik. Semmi nem jó, sajna egy picifia is átveszi.
2. tenyeres-talpas anyuka: igazi parasztasszony!
:) most ennyi jut eszembe.

NanoTek 2009.06.16. 11:59:38

Én még megemlíteném a jelöltek között a
1, rendőr - katona - határőr - szekus apósjelölt
2, tanár anyósjelölt
kategóriát.

Mindegyikhez volt már szerencsém, és nálunk is ez a családi helyzet (aktuális páromat mindig sajnálom az első bemutatásnál :D )

grmindenyssa 2009.06.16. 12:02:08

Nagyon jó kis poszt: én már apósjelölt vagyok, magamra is ismertem :)

Cook kapitány 2009.06.16. 12:16:31

Csak nekem van normális apósjelöltem? :-)

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2009.06.16. 12:20:09

@Art Mooney:
? miért kaptam a szóbeli figyelmeztetést, nem igazán értem. Van ilyen, úgy hallottam, tovább meséltem. Általánosítva, a típusról beszéltem, nem személyeskedtem. Mégis, hol rontottam el?

Girhes Joe 2009.06.16. 12:20:22

Az entelektüell egyik altípusa:
a nemzeti hős.

Alapból jóindulattal közelít, érdeklődik, és szívesen veszi, ha te is érdeklődsz iránta. Szeret inni és hülyéskedni. Teljes szívével befogad, amennyiben meg tudsz felelni az elvárásainak.

Ez azonban korántsem könnyű feladat.

Kezdődik azzal, hogy őt nem elég egyetértésre utaló bólogatással hallgatni, hozzá kell szólnod minden egyes témához, de persze nem akárhogyan. Ha egy szemernyi kétsége is támad afelől, hogy a magyarságért őszinte felelősséget vállalsz, ki vagy tagadva. Nemzeti sorskérdéseinkben nem szavazni vagy nem tüntetni főbenjáró bűn, a langyosságot, passzivitást nem tolerálja. Ballib szimpátiával meg persze jobb, ha a közelébe se kerülsz, vagy nagyon ügyesen kell titkolnod. Jó pont, ha már legalább háromszor jártál Erdélyben, és álmodból fölébresztve is fújod a történelmi Magyarország földrajzát. Ha nem emlékszel, mikor született III. Béla és hogy hívták a feleségét, rosszalló fejcsóválást kapsz.

Az attitűd magyarázata az, hogy számára a lánya/fia sorsa a nemzet sorsában testesül meg, ezen a szemüvegen keresztül lát mindent. Életének legnagyobb pillanata - korosztálytól függően - a felvidéki bevonulás, az 56-os forradalom, vagy a rendszerváltás előtti ellenzéki szervezkedés, erről előszeretettel mesél minden egyes találkozásotokkor, és el is várja az érdeklődést részedről. Arról álmodik, hogy a ti családotok majd folytatja az ő hagyományát, vagyis rendes magyar házasságban fogtok élni, egyházi esküvővel, legalább három gyerekkel, a gyerekek nemzeti öntudatra nevelésével.

Ha mindennek megfelelően kommunikálsz, esetleg valóban egyet is értesz vele, akkor borítékolható, hogy jól ki fogtok jönni.

Stupidella 2009.06.16. 12:24:16

@NanoTek: anyám tanár, ráadásul régimódi úrinő, szokták "szeretni" a pasik :)

Stupidella 2009.06.16. 12:27:12

Jó ez a blog, tetszik, visszatérő vendég leszek.

Girhes Joe 2009.06.16. 12:44:20

Stupidella: miért, mi a bajod a régimódi úrinőkkel? :) Én kedvelem azt a típust.

Hepciás 2009.06.16. 12:46:20

@Gergő77:
:-)
És amiről azt hittem, hogy ilyen állat pedig nincs, a jellemzett Nemzeti hős inverze, a vállaltan büszke maszopos. Gondoltam, hogy a szaros gatyát csak az lengeti, akinek legalább nemzeti szinű, de nem vaze, valaki szegfűssel is eljátsza. "Kárpótlásként" annyi mszp-s pólónk van, hogy akinek nincs miben takarítani, dobjon egy mailt:-)

azallamenvagyok 2009.06.16. 12:46:54

@Gergő77: lehet, hogy a fiúkák is kedvelik, csak nem vallják be:P

Girhes Joe 2009.06.16. 12:49:07

Hepciás: azzal a fajtával még nem találkoztam, de el tudom hinni, hogy van. (Gondolom, rokona a Panelprolinak.)

A Nemzeti hős típust azért tudtam bővebben jellemezni, mert várhatóan belőlem is az lesz após koromra... önkritika rulz :)

MP 2009.06.16. 12:52:15

Az a baj hogy ezeknek az apáknak a lányuk sem lehet sokkal jobb. Ezért aztán nekem szerencsére nincsenek ilyen tapasztalataim.

Stupidella 2009.06.16. 12:53:31

@Gergő77: nekem semmi, én jól kijövök anyámmal :) Összességében véve a párom is jól kijön vele, de pl. közös étkezésnél elég feszélyezetten érzi magát, mert anyám szerint pl. kanállal enni a pörköltöt főben járó bűn. :)

kücsük 2009.06.16. 13:00:45

Após: aki tetovált, tanár, roma, meleg, bal kézzel ír, nevet változtat, azt le kell lőni. Biztos kihagytam valamit, olyan kevésnek tűnik :)
Nem tudom, hogy bír ki engem, nem vagyok roma, meleg, bal kézzel író, a többit húzzátok rám :D

És csal a kártyában, nálam ebben nincs pardon. Mindig beállítja magát szuperhírónak, előadja az összes létező sztorit, amiben ő a májer, meg, hogy milyen becsületes, meg a két keze munkája stb stb, aztán csal a kártyában, hát ez nálam betette a kiskaput, minden tiszteletem elszállt egyből.

Gladia Delmarre 2009.06.16. 13:02:50

Nekem is tetszett a poszt, bár nyilván kissé sarkított:)
Én szívesen vittem haza azt a néhány pasit, akit bemutattam otthon is, apám kb. a panelproli/a kategória (monnyuk, prolinak azért nem nevezném, tanár lévén), de azért annál sokkal jobb fej (egyáltalán nem szürke és árnyékos), anyám meg olyan csevegős típus, néha kicsit sok, de nem tolakodó (és simán le tudom állítani egy szemvillanással:)). Persze, lehet, h ezt csak én látom így, és a fiúkák másként értékelték a dolgot, de mindenki szívesen jött másodszor is, vagy többedszer:)
Én annyit kérdeznék, h mennyi ideig tartottak ezek a kapcsolatok a lányokkal, és közben hogyan alakult át a véleményed? vagy ezek egyszeri megfigyelések voltak? Lettél valamelyik apósjelölttel jobb kapcsolatban?

Gyáli úr 2009.06.16. 13:03:04

Van egy szintén fontos és érdekes apóskarakter:

Az elvált após: rendszerint hétvégén tűnik fel, de a legváratlanabb időpontokban megjelenhet nagy autójával a ház előtt olyan felesleges dolgokat hozva, mint egy ballon desztillált víz. A volt feleségével kizárólag pragmatikus dolgokról beszél: ki van-e fizetve a gáz, hova megy a gyerekekkel nyaralni. Persze mindig drágább helyre, mint amit a család megengedhetne magának. Ha meglátja a gyerekeit, hatalmas mosollyal fordul oda hozzájuk. Nyugodt jellem, stabil alapállást sugároz. Nálad minden tekintetben végtelenszer sikeresebb ember képét sugározza. Ő az, aki még egy válásból is jól jött ki. Végig kisebbségi komplexusod van mellette.

Viszonylag kevés gondod lesz vele. Ő azt akarja, hogy a lánya szeresse, ezért feltétel nélkül elfogad téged is. Néha megpróbál beszélgetni veled, olyankor általános és kissé esetlen kérdéseket tesz fel, amire te még általánosabb és esetlenebb válaszokkal felelsz. Viszonylag hamar kiderül, hogy nincs miről beszélgetnetek. Ő a díjbírkózó történeteivel és az olimpiai keretbe való majdnem bekerüléssel szórakoztatja a gyerekeit. Kéthetente extrémsporttal egybekötött kirándulást szervez, amit rajtad kívül mindenki őrülten imád. Néha meghívja az egész családot egy hamburgerre vagy desszertre, és ilyenkor neked is szó nélkül fizet. Mindig van egy másik srác, akit jobban bír nálad, de azért téged is elfogad.

Girhes Joe 2009.06.16. 13:03:12

@Stupidella (szerdán Kairó):
Én sem eszem kanállal a pörköltet - társaságban. Egyedül viszont akár kézzel is. :) Akkor most úri gyerek vagyok vagy proli? :))

kücsük 2009.06.16. 13:03:13

@MP: nem úgy van, hogy nézd meg az anyját, vedd el a lányát? Nem apóshoz hasonlítják. Vagy igen?

@Stupidella (szerdán Kairó): após mindent kanállal eszik, rizst, tésztát, mindent, én érzem magam feszélyezve amiért villát veszek elő meg kést...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.16. 13:05:27

Überelős modell nincs?

Nekem volt ilyen apósjelöltben és anyós jelöltben is.

Mindent tudnak (sőt jobban) tudnak mint te.
Ha a szüleidre terelődik a szó, kiderül, hogy ők már akkor lift szerelők, szerkesztők, pékek, nagyiparosok, tudósok voltak amikor az adott foglalkozás még nem létezett.

Igen idegesítő!

Egy alkalommal amikor nagyotmondó apósjelöltem leereszkedően meglátogatta Balaton menti szőlőnket, leheveredett a teraszra és királyi mozdulattal rábökött az előtte lévő vágóra (vágó=teraszos műveléssel kialakított szőlő parcella) és szintén leereszkedően megkérdezte aztán hány sor a tiétek ebből a vágóból?

Apám szerényen: Négy!
Apósom: Hö, Csak négy? Nekem Erdőkertesen 100 négyszögöl szőlőm van!
Én: Apám úgy értette, hogy négy vágó! Ami kb. 2600 négyszögöl!

Életem legjobb szivatása volt! Öröm volt nézni, ahogy após jelölt 21 cm-t zsugorodott! AZnap már nem beszélt többet:)

_Anand 2009.06.16. 13:05:55

@azallamenvagyok:
Az Ál-entelektüell Papucspapi típus évi négy alkalommal látja a kisfiát születésétől kezdve, mert annyira fél (általában pedagógus) feleségétől, hogy az első komolyabb vita alkalmából egy nagy pofon lekenése helyett (anyunak) inkább kétszáz kilométerrel odébbáll. Tipikus vasárnapi apuka, aki vidámparkba és állatkertbe vonszolja a gyereket, és gőze sincs, jár-e egyáltalán iskolába a lurkó. Meg nem is érdekli. Bár apósjelölt korában, amikor a kisfiúnak már két diplomája van, előszerettel dicsekszik bármely szembejövő idegennek a gyermek érdemeivel, az fel sem merül benne, hogy a gyermek viszont előszeretettel letagadja az apját. A típus rendkívül jóindulatú, és perverz-inverz módon éppen ez teszi szánalmassá. Papucspapi megöregedve elvárja, hogy a menye ápolja őt betegségében, és fel sem merül benne, hogy a fiatalok nem akarnak az ő falujába költözni és kilenc hektáron gazdálkodni. Papucspapi pedagógusasszony által meggyötört lelkivilágát mi sem mutatja jobban, mint egy beszólás az esüvő előtt a meny-jelöltnek: "Kislyányom. Mondd meg nekem...de igaz becsületedre...komolyak a szándékaid a fiammal...?"

Girhes Joe 2009.06.16. 13:10:35

@_Anand:
Ejj, nagyon elkélne már az anyósos poszt, mindenféle papucsterrorizáló, kicentiző-egyenlősdi, ősanyatípusú, vagy éppen hagyományos feleség típusú anyósokról! Azt hiszem, ahhoz is tudnék hozzáfűzni. :)

_Anand 2009.06.16. 13:13:16

@xcv:

áááááááááá de megnéztem volna :D
Ezt a típust csakis úgy tudod megalázni, ha végtelen szerénységgel szólsz be ilyeneket. Csillagos ötös! :)))))

_Anand 2009.06.16. 13:14:38

@Gergő77:
juuuuujjj, bizony! Azt hiszem fantasztikus leírást tudok majd prezentálni a Kolerikus Pedagógus Anyósról :DDDD

kücsük 2009.06.16. 13:16:59

@xcv: ismerős és tökéletes leírás

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.06.16. 13:20:11

Anyósból remek alkatok vannak!

Én egyik leendő anyós jelöltem (aki érthetetlen módon az egyik általam ismert legnormálisabb, legkedvesebb majdnem menyasszonyom ÉÉÉdesanyja volt) egy nyári ebéd alkamával ügyesen a majdnem leendőapósjelöltem (ritka jóindulatú ember volt) alá ejtette a jénai üvegtálban rotyogó finom bablevest.

Szegény apósjelöltem az aláhelyezett bablevesen megcsúszott és az addigra már széttört jénai üvegszilánkjaira zuhant.

Szerencséjére "csak" az egyik kezét vagdalta szét egy brutális üvegszilánk, vittük is azonnal a sebészetre.
A látvány sem volt mindennapi!

A csúcs mégis az volt, hogy az anyósjelöltem még évek múlva is arra hivatkozott, hogy apósjelöltem "meglökte őt" (nem lökte) és amikor rázuhant az üvegcserepekre még zuhantában is meglökte.
A saját férje balesetén azonban már nem tudott sajnálkozni.

:)

SuetiMueti · http://sunbarat.blog.hu 2009.06.16. 13:30:41

annál a résznél becsuktam a szemem:D de köszi h szóltál:))
odanézzenek már...4x kellett görgőzni mire kommenteltem, celeb lettél bazeg:)

azallamenvagyok 2009.06.16. 13:32:19

á, ilyenkor írni kell egy antiliberális posztot, aztán megint elfelejt az index egy időre:P

Girhes Joe 2009.06.16. 13:37:13

@azallamenvagyok:
Vagy csak meg kéne írni a liberális após jellemzését (aki a valóságban csöppet sem az, mert mindenkit utál, aki másképp gondolja), csakhát beleütközünk abba a technikai jellegű problémába, hogy egyre kevesebb ilyen létezik... :)

azallamenvagyok 2009.06.16. 13:39:45

@Gergő77: liberális após, ha nem a gyermekével azonos nemű vagy, akkor örihari:DDD

Art Mooney 2009.06.16. 13:44:40

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: talán mert röhögsz mások nyomorán?

amúgy kurva vicces-e az is amikor a felpuffadt hasú éhező gyereknek ételt adsz, az ráveti magát és meghal?

a többi kommentet is olvasva: elképesztő, h milyen tapló emberek vannak itt, még szerencse h nem kell nekem szégyellem magam helyettetek, egész napos elfoglaltság lenne.

Art Mooney 2009.06.16. 13:46:37

@Gergő77: inkább abba a technikai problémába ütközünk, h más szemében a szálkát vs. sajátotokban a gerendát.

Girhes Joe 2009.06.16. 13:48:33

Art Mooney:
Te vagy az első, aki képes ezt a bejegyzést komolyan venni...

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 13:53:40

@Art Mooney: Lazíts ember. Nyomorból lehet (és kell is) a legjobb viccet csinálni. Ösztönös és segít.
Soha nem nevettél cigány/zsidó/buzi viccen? Etiópos seprűnyél mögött bújkáló? Ésatöbbi?

Art Mooney 2009.06.16. 13:53:50

@Gergő77: ja, tehát gyűlölködni következménymentesen szabad, ha azt viccesnek minősíti a szerzője? olvass akkor kurucinfót, aztán majd mondd el h mennyire találtad viccesnek.

Stupidella 2009.06.16. 13:55:14

@Art Mooney: az egy nagyon vicces oldal.

Szerintem is túlreagáltáol egy morbid VICCet.

Art Mooney 2009.06.16. 13:57:39

@úriparaszt:

"Nyomorból lehet (és kell is) a legjobb viccet csinálni."

lehet, de ahhoz stílus és színvonal is szükséges. a seprűnyél stb. megvan, de kérlek segíts és húzd már alá ebben a szövegben a vicces részt, mert én csak a taplót találom:

'A Nihil:

Ő már nincs, cserébe egy frusztrált, ám vasbetongerincűen magát ájhatatosnak tartó özvegyasszonyban él tovább idealizált lenyomata.

"Szegény Bélám, ha megérte volna, biztosan meg tudná javítani ezt a, hogy is hívják, mondd már? Ja, I-podot".

És neked minden egyes kib@szott vasárnapi ebéd után egy szellemmel kell szkanderezned.'

valahogy nem nevettet meg. talán mert nem vicces? mióta lenne vicces az önmagáért való bántó, pöffeszkedő, köpködő leírás?

Girhes Joe 2009.06.16. 13:59:46

@Art Mooney:
Ott is van, ami vicces, persze nem minden.
Hol látsz itt gyűlölködést? Emberi tulajdonságok görbe tükörbe állításáról van szó. Vagy szerinted az Irigy Hónaljmirigy is gyűlöli Kozsót meg Győzikét?
Ja és ha figyelmesen olvastál volna, láthattad volna, hogy a saját attitűdöm parodizálásával (Nemzeti hős) indítottam. Ennyit a más szemében szálka, sajátban gerendáról.
Na jó, nem komolykodok többet, nem illik a blog profiljába. :)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 14:01:31

@Art Mooney: Én elképzeltem az idézett típust és jót mosolyogtam. Nem bántani akar, hanem viccel. Amúgy minden humor lehet bántó, bármily szellemes.

Kurucinfo: Mióta volt szerencsém látni és hallani az egyik szerkesztőjét, nos, azóta roppant vicces. Rendszeresen nézegetem a barikáddal együtt, olyan igazi, eredeti, ludasmatyi fílingje van. :-D

Art Mooney 2009.06.16. 14:03:50

@Gergő77: "Hol látsz itt gyűlölködést?"

pld. itt:

Ákücsük 2009.06.16. 13:00:45
Após: aki tetovált, tanár, roma, meleg, bal kézzel ír, nevet változtat, azt le kell lőni."

hm.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 14:05:21

@Art Mooney: "Após: aki tetovált, tanár, roma, meleg, bal kézzel ír, nevet változtat, azt le kell lőni."
"
Nemá', ez sima sci-fi :-D

Art Mooney 2009.06.16. 14:06:52

@úriparaszt: grr, a viccet pont egy csavar teszi vicce, az idezett szovegben viszont csak a helyzet tragikus voltat taglalja (fikazza) a kedves szerzo, meg sajnaltatja magat. most ugraljunk valami viccelmeleten?

nem azt mondom, h a temara nem lehet viccesen reagalni, hanem azt, h a fenti nem ilyen.

Art Mooney 2009.06.16. 14:08:14

magyarul valaki tragikus sorsan elcelodni *onmagaban* nem vicces, hanem taszito.

kücsük 2009.06.16. 14:11:48

@Art Mooney:
Szerintem egyáltalán nincs itt semmiféle gyűlölködés, menj apósomhoz :)

kücsük 2009.06.16. 14:14:30

@Art Mooney: Nem olyan tragikus. Ahogy az összeset túl lehet élni, az anyósom pl tök jó fej. És apóst sem utálom.
Az a baj, hogy magadra ismertél valamelyikben?
Nem értelek, miért csinálsz ügyet belőle.
Én senkit nem akartam megsérteni.

És igenis sci-fi

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 14:35:26

@Art Mooney: izé, bloghu kimoderált. SŐT Házasember kimoderált, ejde háborgok ;-DDD

Zanzásítva: Ez az igazi _másság_. Ami neked humor nekem nem és fordítva. Feltételezem van közös halmazunk, no azon mindketten nevetünk. :-)

..és nevetni is sokféleképp lehet: ipp csak mosolyogva, kuncogva, szélesszájjal, nyerítve és hangosan röfögve röhögve. Mikor, ki és min ;-D

kücsük 2009.06.16. 14:39:32

@úriparaszt: el nem tudom képzelni, mit írhattál, hogy kimoderáltak :)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 14:42:34

ot volt a smile, amúgy az a rohadt köcsög az izé, na hogyishíjják: internal server család error tagja. no, az volt a rohadék :-D

azallamenvagyok 2009.06.16. 14:43:35

@úriparaszt: majd jól megverjük az internetet! :)

Szaktanár 2009.06.16. 14:43:56

@LyukasBogrács: gyáva férfi árvaházból nősül:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 14:45:45

@Szaktanár: ezt nem hallottam még, nagyon itt van ;-)

kücsük 2009.06.16. 14:47:42

@úriparaszt: a server error az nagyon szigorú tud lenni

INSIDER 2009.06.16. 14:48:18

@azallamenvagyok: Ez az anyag, ötlettelen, szar, mondanivalója; NULLA és nagy mértékében kerüli a valóságot. Egyébként remek írás. Szeretettel; egy Maffiózó-Újgazdag-Májerproli-Földműves-entellektüell olvasó.

Komikaze 2009.06.16. 15:08:21

hajaj, nem tudom, ki hogy van vele, de én rendkívül jól szórakozom :)
meglepő, mennyi embernek nincs se humorérzéke, se öniróniája :))

azallamenvagyok 2009.06.16. 15:10:39

@Komikaze: asszony, rend legyen, ne bántsd a vendégeket! böff:)))

SuetiMueti · http://sunbarat.blog.hu 2009.06.16. 15:12:16

@Komikaze: vagy csak szimplán megsértődtek hogy a veséjükbe látott az állam :)

Komikaze 2009.06.16. 15:17:49

@SuetiMueti: meglehet :)

persze a párbeszéd hasznos dolog :)

LyukasBogrács 2009.06.16. 15:27:15

@azallamenvagyok:
Pedig biztos jo lehet leulni es beszelgetni egy sokat latott, muvelt, tapasztalt ferfiemberrel.

De vissza a poen reszre:
az apos szaga:
-Malter
-Mutragya / permet / cefre
-A legutobbi Axe, a fel flakonnal

_Anand 2009.06.16. 15:34:34

@Komikaze:
A párbeszéd az hasznos. Csakhogy ez nem párbeszéd volt, hanem kinyilatkoztatás, de mivel máskor és máshol is ezt szokta, szerintem nem kell túl nagy feneket keríteni neki :)

Komikaze 2009.06.16. 15:44:07

@_Anand: igen, igen :)

mindenesetre örülök, hogy ennyien idetaláltak, meg hozzászóltak a poszthoz.

és ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy kijelentsem, hogy én nagyon szeretem az apósomat :)))

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.06.16. 15:48:42

van még ilyen:

Multilevelmarketinges:

jellemzője, hogy már a teljes környezetét felélte az MLM-es üzleteivel. a család összes tagjának azt a terméket kell használnia, amivel ő kereskedik. telefonszámokat kér tőled, belemászik a családod életébe, hogy előadásokat tartson nekik, felkutatja a haverjaidat, hogy elmondja miért jó az MLM. folyton azt hallod tőle, hogy most melyik szinten van a piramisban és már név szerint fújod, hoyg az országban kik vannak a legmagasabb szinten.
téged mindenáron bele akar ebbe vinni.
mindezt csak saját magáért teszi. a lánya utálja.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 15:50:19

@Komikaze: Nocsak, nemis tudtam, hogy az apósod is olvassa a blogot ;->

Komikaze 2009.06.16. 15:55:32

sohasse lehessen tudni :)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 18:29:20

@immortalis: bakker, azt hittem a lányukra hajtasz! ;-)))

azallamenvagyok 2009.06.16. 18:30:06

@úriparaszt: már ne haragudj, de... hülye:D

kücsük 2009.06.16. 18:47:48

úgy látom megint internal server error volt :D

azallamenvagyok 2009.06.16. 18:49:45

@kücsük: magamat már csak moderálhatom:) mással ilyet nem tettem, ó hidd el nekem:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 19:14:31

@azallamenvagyok: nem szép dolog, tessék itthagyni örök mementóul a digitális idők végeztéig! :-D

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 19:48:10

@azallamenvagyok: mingyá' jobb :D
...látszik milyen gyenge vagyok, nem bírom kihagyni a magaslabdát ;-)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.16. 21:54:13

Házasember, aztán majd referálj róla légyszi mit mutatnak a statisztikák, mennyi látogatót hoz egy ilyen dobozos tej reklám!? :-D
Azt látom kb 70-80 hozzászólással lett több, ez már (nyuszisüti szavaival élve) celebbé tesz ;-DD

azallamenvagyok 2009.06.17. 06:43:26

@úriparaszt: dobozos tej reklám 6400 látogatást eredményezett:) most kezdhetek sírni, hogy "nem tudom, miért jön ide ennyi ember, amikor ezt a blogot privátnak írjuk, mintegy magunknak, és milyen önző az index, és nincs beleszólása az embernek, és mennyi hordalék, brühühü"??? :D

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.17. 09:01:50

@azallamenvagyok: hmm, azt hittem azért többet jelent egy címlapos link. Lehet kevesen olvasnak blogokat (úgy általában), pedig szórakoztató :-)

Art Mooney 2009.06.17. 14:18:38

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás:

csak h megertsd vegre, kibovitem azt a fasza kis vicces listadat egy kicsit

gyerekhalal-tipusok

1. a boxos: a sok ostoba gumit hasznalni is hulye, hiaba nincs semmijuk, megis potyogtatjak a kolkoket; a sok kis korcs meg szkanderozhat darwinnal

amikor arra jarok, allandoan korbevesznek kajaert konyorogve a mambodzsambo moonspeak nyelvukon; az okosabbja betanul 1-2 mondatot engrishul, aztan tolja h "mister pleese food i'mma strorving", bakker inkabb egy bevezetes az angol kiejtesbe-konyvet kene nekik adni. minden kib@szott vasarnap odebb kell rugdosnom oket h a hotelhez eljussak. szegeny en

egyszer mondjuk fotoztam egy ilyen lufit nyelt boxost, amint egy keselyu varta tole nem messze h vege legyen mar a nyomoranak; sikeres kep lett = WIN -- www.personal.psu.edu/suj133/blogs/ist590-fall2008/starving-child.jpg

2. a palesztin: a sok eszukkel azok is szulnek bele a koncentracios taborba, na oda is inkabb egy kotonbombat kene ledobni, jobb lenne mint az izraeli hadsereg tuneti kezelese -- [VIGYAZAT, SOKKOLO ILLUSZTRACIO] -- andrewsullivan.theatlantic.com/.shared/image.html?/photos/uncategorized/2009/01/06/buriedthairhasanigetty.jpg

aztan meg megy a rikacsolas, h gyerekgyilkosok, meg h sokkal tobb palesztin hal meg a konfliktusban, mint izraeli, en meg nem tudok egy hiradot vegignezni ugy h ne ezeket a nyomoroncokat mutatnak

de legalabb a kis gorcsok megtanuljak, h vajon egy levego-fold raketa vagy egy kisgyerek feje az erosebb, ha ha ha

3. a bosnyak kisgyerek: na azok se tudnak mit kezdeni magukkal. komolyan gondoltak h a szerbek mellett el lehet eldegelni? aztan megy a csodalkozas, amikor ket jatszoteres moka kozott osszeterelik oket a mezo szelen. a szerbek elleni perekre meg az mi eu-s penzeinkbol megy a hajtovadaszat meg a perek, pedig hany sort meg tudnek inni abbol, baszki -- commentisfree.guardian.co.uk/srebrenica.jpg


HA-HA-HA MILYEN KIBASZOTT KURVA VICCES ugye, nevessunk egyutt a nivos humoron!

_Anand 2009.06.17. 15:00:32

Jéééézuskám, Art Mooney, Artbébi, te beteg vagy....
Hogy a fenébe tudod ezeket összekeverni?!

kücsük 2009.06.17. 15:06:14

@Art Mooney: uhh vazz....elmentek otthonról?

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.17. 15:17:38

@Art Mooney: Kiváló példával illusztráltad miokból ostoroztad hasonmást. Amit összehoztál abban valóban nincs semmi vicces (nekem) amit csináltál (mint tevékenyég) az viszont az. Egész pontosan tragikomikus. Kétlem, hogy a sokkterápia beválik, egészen kicsi a dokumentált, sikeres eset.
Javaslom házasember friss posztját, tedd még hozzá magadban az (egyéni) ingerküszöböt, 'oszt majd lesz valahogy :)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.17. 15:18:52

"..eset"...ek száma.

lemaradt :)

Art Mooney 2009.06.17. 15:37:55

latom nem mindenkinek esett le: susan vonatkozo kommentje szamomra annyira volt vicces, mint a 2009.06.17. 14:18:38 -as. tobben ertetlenkedtek, h miert nem talalom viccesnek ha vki mas szenvedesen arrogans modon folenyeskedve gunyolodik - hat ezert.

azallamenvagyok 2009.06.17. 21:32:25

@Art Mooney: jó, vettük, rendben. arrogáns, fölényes viszont nem volt... ha bárminemű ellenérzésed támad - személyes trapasztalataidból kifolyólag - akkor igyekszünk azt tolerálni, de legyél szíves emberi formába önteni a kifogásodat... Az esetleges személyes vonatkozást tényleg sajnálom, hidd el, bántó célzat nem volt bennünk...

agi02 2009.06.24. 15:35:46

művész após ha még nem volt:

Nem e világban él. A fülében örökké az aktuális darab vagy dallam zümmög. Legtöbbször nem ismer meg ha az utcán szembe mész vele, a nevedet sosem tanulja meg, de ez nem olyan nagy vész hisz a saját gyerekeit is csak Fiamnak vagy Lányomnak szólítja egy életen át.
A várost a kocsmák alapján ismeri, és az első találkozásra is itt kerül sor.
A világ valós dolgaiban képtelen eligazodni, számíts arra, hogy bármikor jöhet tőle segélykérő telefon, hogy Fia (vagy Lánya) oldja meg az élet olyan bonyolult dolgait, mint, hogy mit tegyen ha kifogyott a benzin a kocsijából és a legközelebbi benzinkút éppen látótávolságon belül van vagy valakinek haza kellene vinnie hajnal 2-kor mert az utolsó ezresét sörre költötte.
A környezetedben mindenki irigyel, hogy milyen jó neked, hogy ilyen híres embert ismersz és egy levegőt szívhatsz vele, de ennek okát egyre kevésbbé érted.

Előnye, hogy nem nagyon tudod megbotránkoztatni semmivel, és általában kitűnően főz.
süti beállítások módosítása