Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

Ufóinvázióra utal a Jobbik terjeszkedése?

azallamenvagyok 2009.06.11. 07:25

Ufók, másik világból jönnek, a földlakókkal szemben alapvető dolgokat nem értenek, és viszont. Amíg ők nem tudják, mi az a tehén, miért iszunk tejet, mi sem tudjuk, hogy mi az a dzsaggon, mi az a hekma. Szétnézek, és a Jobbik sikereinek kapcsán ufókra utaló jelenségeket látok:

 

1. Nem tudom, mit kell értetlenkedni. Kialakult egy igény a magyar állampolgárokban az igazságosság felé. Sokaknak tele van a töke azzal, hogy rajta átgázolnak, miközben böcsülettel próbál megélni, amíg másoknak, akik egy cseresznyefát képtelenek elültetni a kertjükbe, a fenekét nyalják. Csak egyenlő bánásmódot akart a magyar. Mégis mit gondoltak egyesek? Azzal, ha az igazságtalansága miatt magában dünnyögő tömeget még igazságtalanabbul kezelünk, mi történik?

2. Nem tudom, miért kell a szélsőséggel riogatni. Igen, nem tagadom, hogy a Jobbik erősen megkérdőjelezhető elvek szerint működik. Ellenben több problémáról  egyedül ők beszélnek nyíltan és egyenesen. Ők az egyetlenek, akik meg akarják oldani a problémákat, és nem feltétlenül szélsőségesen. Betömtek egy hiányt a piacon, mert amíg mindenki csak terelte a szót (lehet-e cigánybűnözésről beszélni?), ők tenni akarnak a probléma ellen. Amíg mindenki a felmentést kereste, hogy kivonja magát a személyes felelősség alól, üres szenvelgésekbe irányítottak fontos kérdéseket, addig az ők és szimpatizánsaik nyíltan kezdtek el beszélni ezekről.

3. Nem tudom, miért kell félni a magyartudattól. Az, hogy szomorúnak találjuk a Trianont, még nem vagyunk szélsőségesek, és attól, hogy nem vagyunk szélsőségesek még szerethetjük a hazánkat, lehetünk büszkék vagy szomorúak a történelmünk miatt. Mindez nem oszt, nem szoroz annak kapcsán, hogy merre megyünk tovább, elvenni az öntudatot egy néptől, az lelki sérelem, a népcsoport elleni lelki sérelem pedig népirtásnak minősül... és sokan joggal annak is érzik. Nem pártorientáció kérdése a nemzet.

4. Nem tudom, miért kell valami misztikus összeurópai szélsőjobbos erősödésre kenni az eredményt. A szavazatok elvesztéséről az azokat elveszítő pártok tehetnek, akik az emberek gondolataira, igényeire úgy reagálnak, mint a kisfiát maszturbáláson kapó prűd anyuka: "Szégyelld magad, rossz vagy, fúj, Istentelen, bűnös vagy" stb. Pedig erre is az a megoldás, ha észrevesszük a jelenséget, hogy kommunikációba kezdünk, és igyekszünk többoldalúan kezelni azt. Nekik kellett volna felmérni azt az igényt, hogy igenis beszélni kell a problémákról, és kezelni kell őket, mert onnan még odébb vagyunk, hogy apróságokon szenvelegjünk. Egy társadalmi válságot (nevezzük azt mélyszegénységnek, szociális válságnak, megélhetési bűnözésnek, vagy cigánykérdésnek - persze a válságunk ennél sokkal többrétű) a pártok elveitől függetlenül meg kell oldani, vonatkozik ez ellenzékre és kormánypártra egyaránt.

5. Nem tudom, miért nem lehet rájönni, hogy ez csak fokozódik, ha így folytatják. Mert igenis a vásárló abba az üzletbe fog menni, ahol nem nézik tolvajnak, ahol nem vetkőzteti le a biztonsági őr, ahol örülnek neki, és foglalkoznak az igényeivel, ahol úgy érzi (még akkor is, ha mindez csak áltatás), hogy kétoldalú a kommunikáció. Abba, ahol, ha panaszkodik a hőségre, nem azt kezdik el magyarázni neki, hogy maga hülye, nincs is hőség, hanem, hogy már vizsgáljuk a légkondicionáló beszerzésének lehetőségét.

Összegzés: szóval nem értem, mi történik az emberek fejében, és nem tudom, mit nem lehet érteni a Jobbik térhódításán, amikor a folyamat gyönyörűen kirajzolódik. Már csak az a kérdés, hogy ki az UFO: én, a Jobbik vagy a jelenlegi parlamenti pártok? Esetleg úriparaszt?*

*ápdételve 2009.06.11. :)

Címkék: politika agy állam

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr711176255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.06.11. 10:04:19

1, mert lehet, hogy kiderül, hogy lehet másként is csinálni, és akkor meg van csinálva.
2, a politika karaktere.
3, mert az idegen szép.
4, mert ez is mentség.
5, mert akkor nem elég a húzzunk bele.

amúgy a jobbikról nincs jó véleményem.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 10:51:59

Én pedig azt nem értem miért nem érted, hogy nem értik? :-D
A blogod jórésze (más aspektusból) pont ezt boncolgatja. Már csak nem is szomorkodom amiatt, ami van. A demokrácia borzasztó döcögős út de ez van, most épp nincs jobb. (Mondjuk alkotmányos monarchia rulez, főleg ha én vagyok az uralkodó :D)

A jobbik (bár istenbizony még az időt is sajnálom rájuk amíg gépelek) különösen gusztustalan de épp csak annyira extra, hogy kilógjon _kicsit_ a sorból. Érzelmekre, indulatokra, zsigerre hegyezi ki magát. Ezért tartják veszélyesnek.
Amúgy meg kit érdekel, elvérzik majd a maga idejében, tudod a történelem meg az ismétlése :)

Cigánykérdés?? Pár száz politikus nagyságrendileg több kárt okoz, mint párszázezer cigány.
Mielőtt szó érné a ház elejét, láttam már élő cigányt :-) Sőt, túl sokan is élnek errefelé,nekem nincs bajom velük, megoldottam magamnak, közvetlenül nem zavarnak. (A szabályzás hiányosságai, segélyek miegymás más kérdés, külön rovat és nem _csak_ a cigánykérdés szemszögéből elbaszott...)

Multiellenesség? Egysejtű szint. Működik, mert nem mélyed el a problémában, lásd büszke, becsületes magyar vállalkozó vs multi.
Nemrég ismerőssel udvariassági beszélhetés, előhozakodik a választással. Kiderül jobbik támogató, kedvesen primitíven agitál, olyan belülmosolygós, nem bosszantó. Kérdem hol is dolgozik mostanság? Válasz egy multi helyi gyára. Próbálom megvilágítani, hogy biza a multi ha a tökét szorongatják odébbáll. Válasz dehogy, majd kigazdálkodja. Sorolom kik hurcolkodtak odébb mostanság, ahol olcsóbb a termelés. Válasz: Majd mglátod a jobbik megoldja :-D
Hát ez ennyi.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 10:58:01

Ja, még az ötös ponthoz:
Nem, a többség nem oda fog menni, hanem oda ahol a legolcsóbb. Még ha az mocskos multi,akkor is :->

azallamenvagyok 2009.06.11. 10:59:21

@úriparaszt: igen, ez magyarázza a fidesz fölényt:)

(az előző bejegyzésed pedig ápdétre kényszerít, egy pill)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 11:20:06

Izé, én nem lehetek UFO, rezervátumban élek. Hmm, vagy mégis? Akkor IDE NEKEM a repülő csészealjamat, galaktikus kirándulásokat tennék. Most! ;-)))

Gladia Delmarre 2009.06.11. 12:59:36

Ezt a Jobbik sikert én sem értettem igazán, vagyis úgy igen, ahogy te is leírtad, azaz megvan rá a magyarázat. Engem nem zavar a Jobbik, Úriparaszttal értek egyet, el fog vérezni majd. Engem a sleppje zavar, a gárda meg az ilyen magyarkodó véresszájúak. Nem azzal van a baj, h valaki magyarnak vallja magát és erre büszke, hanem, h ezen a címen valami erőszak-szervezetbe lép, ideológiákat gyárt és ezzel másokat aláz/bánt.

azallamenvagyok 2009.06.11. 13:04:21

@Gladia Delmarre: igen, ez sajnos a hozománya a jobbiknak, és tényleg nagyon kényelmes dolog ezek alapján elítélni őket, addig viszont egyik mérsékelt párt sem jut el, hogy a jobbikra szavazó emberek java nem ezekre a szélsőségekre szavazott... sőt, amire szavaztak, az lazán beleférne bármely mérsékelt párt programjába is (az szdsz-t leszámítva, de ők nem is mérsékeltek az utóbbi időben)

Balance Of Power 2009.06.11. 13:14:45

Nem orulok, hogy ide is beszivarog a napi politika, de legyen.
A jobboldallal az a baj itthon, hogy sok jo dolgot mond, de a kulsosoegek miatt szalonkeptelen sok szimpatizans szamara is. Pl. Bayer Zs.-nek is gyakran vannak jo meglatasai, de a frocsogo stilusa altalaban felvallalhatatlan. Jobbik detto, raadasul ok eleve nevetsegesek, tobbek kozott a szemmel lathatoan neurotikus, b@szatlan picsa Mrs. Balo miatt.
De a nacihiszteria is eleg szanalmas, milyen cirkusz volt mar par eve, amikor a nehai Haider hatalomra kerult. Es mi tortent? Az egvilagon semmi - pedig az osztrakok is hordozzak magukkal a nehez tortenelmi orokseget. De azert az vicces volt, hogy a nagy szelsojobbos full buzi volt (allitolag).
Valamelyik forumban olvastam, hogy bizonyos orszagokban be lehet ikszelni azt is, hogy "egyik sem". Ez zsenialis, nalunk is ezt kellene. 99% ezt jelolne be.

azallamenvagyok 2009.06.11. 13:17:06

@Balance Of Power: "Valamelyik forumban olvastam, hogy bizonyos orszagokban be lehet ikszelni azt is," ezért az infóért megérte beszivárogtatni, kezdjünk aláírást gyűjteni, mi is ilyet akarunk:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 13:21:37

Így szünetben kis toldalék a hármas ponthoz:

Leszarom ki mekkora magyar avagy mennyire akar annak látszani. Ha valakinek jó, akkor varrasson magának zászlóból kisestélyit, címerből fogtömést, árpádsávból klottgatyát vagy ahogy tetszik.
Viszont típushibás vagyok. Ha úgy érzem kokárdával tudom kifejezni a tiszteletemet, akkor kokárdát veszek fel de amint azt mondják nem magyar aki nem vesz fel kokárdát, akkor biza megy vissza a fiókba.... marad a tudat + kis füstölgés, megint elvettek tőlem valamit.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 13:24:27

@azallamenvagyok: Van ilyen oldal feherkocka.info de ők csak simán érvénytelen szavazásra buzdítanak (buzdítottak).
EZ az egyetlen olyan politikával kapcsolatos megmozdulás (legyen 'Egyiket sem kérem' opció) ami érdekében hajlandó vagyok agitálni, vagy akármitis csinálni :-D

Balance Of Power 2009.06.11. 13:29:29

@úriparaszt: A "sima" ervenytelen szavazat az nem merheto. Hiszen mindeki mashogy ervenytelenit: nem ikszel, tobb helyre ikszel, faszt rajzol stb.
Ha egy hivatalos kategoria letezne, az lenne a legjobb. Az merheto es reprezentativ. Nem tudom, mi kellene ehhez, torvenymodositas vagy eleg lenne igy legyartani a szavazolapokat, nyomdakoltseg szempontjabol valszeg nincs jelentosege.

azallamenvagyok 2009.06.11. 13:31:49

ugye politológusok már régen megmondták, hogy a magyar nem valami mellett, hanem valami ellen szavaz, csinálhatnánk így is, mindenki szavaz egy párt ellen, és kieséses alapon jutnak be a képviselők:DDD

@Balance Of Power: a kérdés az, hogy az egyiket sem opciónak milyen következményekkel kellene bírnia: pártok feloszlatása, vagy csak újraválasztás?

Balance Of Power 2009.06.11. 13:36:51

@azallamenvagyok: Mondjuk 99% biztos nem lenne, de ha mondjuk 50-60, akkor a maradek ervenyes szavazatok rangsora alapjan lehetne kormanyt alakitani, de szem elott tartva azt, hogy a szavazok joresze egyiket sem akarja.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 14:07:41

@Balance Of Power: Ugyanarról beszélünk :) Nem az adott link kezdeményezést támagatom, hanem (talán spanyoloknál van) az 'Egyiket sem' opciót.
Én mindig szavazok é mindig bosszús vagyok. Szerencsére csak párévente kell elmennem xelni.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 14:13:48

@Balance Of Power: Nem, nem lenne még 50% sem. Reálisan olyan max 10-15%-ra saccolnám.
Gondold végig, vagy istentelen elkeseredés kell hozzá vagy baromi nagy elszántság. Ezer kétely merül fel mire beikszeled az 'Egyiket sem'-et.
Ehhez tudnod kell, hogy _mindegy_ melyik másikat választanád, akkor sem lenne jobb, vagy (és ez a többség) és azonosulnod kell a tudattal, most biza csak a droidok döntenek az ország sorsáról.
Már kétszer futottam neki, hogy lófaszt rajzolok de mindkét alkalommal megbuktam és xeltem. Ha lenne ilyen opció, akkor lenne teljesen tiszta a lelkiismeretem, azt választhatnám végre amit akarok.
...vagy ami afelé visz :|

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 14:19:19

@úriparaszt: Az ezereurjós interjú pedig különösen mókás :-)
Egyrészt amint bejezeték a szarkupacolást, még melegében nekiállnak megásni a saját sírjukat. Kicsit többet tanulhattak volna a miép-es/fideszes múltból.

Ami a legmókásabb, az pedig a valuta!! Nem ám jó magyar keménytökű forint az ára! Fosos, globalista euró! :-)))
Hát ezért már megérte felkelni :-D

Balance Of Power 2009.06.11. 15:48:29

Nem olvastam mostanaban jobbos sajtot (fater veszi az osszes napilapot), de majd kivancsi leszek, hogy all mondjuk a MN a Jobbikhoz.

@úriparaszt: Akarhany szazalek lenne, hivatalosan is letezne az "egyik sem" kategoria es foglalkozni kellene vele. A masik radikalis gondolatom az szokott lenni, hogy IQ-teszthez es/vagy eletkorhoz kotnem a szavazati jogot. Ha az ember nezi mondjuk a Monika sot, eleg durva, hogy az ott verekedo emberek ugyanugy szavazhatnak, mint mi.

Balance Of Power 2009.06.11. 15:49:02

Nem olvastam mostanaban jobbos sajtot (fater veszi az osszes napilapot), de majd kivancsi leszek, hogy all mondjuk a MN a Jobbikhoz.

@úriparaszt: Akarhany szazalek lenne, hivatalosan is letezne az "egyik sem" kategoria es foglalkozni kellene vele. A masik radikalis gondolatom az szokott lenni, hogy IQ-teszthez es/vagy eletkorhoz kotnem a szavazati jogot. Ha az ember nezi mondjuk a Monika sot, eleg durva, hogy az ott verekedo emberek ugyanugy szavazhatnak, mint mi.

Balance Of Power 2009.06.11. 15:49:38

Nem olvastam mostanaban jobbos sajtot (fater veszi az osszes napilapot), de majd kivancsi leszek, hogy all mondjuk a MN a Jobbikhoz.

@úriparaszt: Akarhany szazalek lenne, hivatalosan is letezne az "egyik sem" kategoria es foglalkozni kellene vele. A masik radikalis gondolatom az szokott lenni, hogy IQ-teszthez es/vagy eletkorhoz kotnem a szavazati jogot. Ha az ember nezi mondjuk a Monika sot, eleg durva, hogy az ott verekedo emberek ugyanugy szavazhatnak, mint mi.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.11. 16:03:16

@Balance Of Power: Nem illik észrevenni a nők melle alatti sebhelyet, ha mégis észrevesszük, nem illik szóvátenni :-) Persze egyszerűbb elkerülni de az már ízlés dolga ;-)

Ez biza a demokrácia (egyik) keserű pirulája. A játékszabályok adottak, pontosan ugyannyi szavazati joga van (hogy stílusos legyek) egy alfának, mint egy félmajom epszilonnak.
Egyszerűen senkinek nincs joga szűkíteni (korlátozni) a szavazásra jogosultak körét.
Bevallom nekem is többször megfordult fejemben amit javasoltál de egyszerűen nem találtam semmit, ami igazságosan és praktikusan megvalósítható. (nem mintha rajtam múlna)
Ezért együtt _kell_ élnünk ezzel, mintahogy a jobbikkal, az szdsz-el (ha még lesz), a monogámokkal, az erkölcsös és erkölcstelen ;) emberkkel és úgy általában mindenkivel.
Pedig jó dolog a rezervátum, én támogatnám, hogy minnél többet hozzunk létre :->>>
Én az egyszerűbb utat választottam de nekem volt kék (avagy inkább kékes) pirulám. Most ezt élem, az apróbetűs mellékhatásokkal együtt :-DDD

Gladia Delmarre 2009.06.12. 12:27:41

@úriparaszt: ezen már én is gondolkoztam, mármint, h lehetne-e szelektálni, ki legyen jogosult. Mondjuk, mindig radikális eredményre jutottam, pl. csak az szavazhat, aki bizonyíthatóan fizet adót, tb-t stb. (nyugdíjasok persze benne lennének, meg azok a 18 év felettiek, akik még nem dolgoznak, de van tanulmányi viszonyuk). Ennyi. Tudom, h nem valósítható meg, és nem is jogszerű, de mégis igazságosabbnak érzem, mint ezt a rendszert, amikor másfél millió ember adójából él a másik 8 és fél millió, ugyanakkor a becsülettel adózók sorsáról olyanok is döntenek, akik egyértelműen a feketegazdaságból élnek, ki tudja honnan van a vagyonuk stb. Sorry, h elkanyarodtam a témától!

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.12. 12:40:54

@Gladia Delmarre: Máshol viszont lehetne hasonló elv szerint szigorítani. Segélyeket, pótlékokat, hozzájárulásokat csak azok kapjanak akik nem dohányoznak, nem isznak..stb. Gyerek jár iskolába, tanul is. Tiszta udvar rendes ház, ahhoz pénz sem kell!? Ezek egzakt módon mérhető/vizsgálható tények.

azallamenvagyok 2009.06.12. 12:43:15

@úriparaszt: nem véletlenül írtam a cseresznyefát, a legigénytelenebb, amit el lehet tenni a kertbe, és aki ennyire se képes önmagáért, annak... ááá abba is hagyom itt, nem morgok:)

Gladia Delmarre 2009.06.12. 13:00:22

@úriparaszt: igazad van, más területen megvalósítható lenne, de mindig ott vannak a jogvédők, akik megkérdőjelezik, h miért ne lehetne joga bárkinek dohányozni, inni stb, eh, nem is folytatom, mert csak felspannolom magam rajta:) Nekem pl. nem kellene az alanyi jogon járó csp., ha cserébe lenne adókedvezményünk a 3 gyerek után, vagy valami, h ne vonjanak cakli-pakli 53%-ot az ember fizetéséből.
Ezen mindig nagyon sokat vitázom apámmal, mármint a segélyek jogosultságáról, anno a 300 ft-os vizitdíjon is jól összekaptunk. Mindig felhozza egy kollégáját (pedagógus mindkét szülő, az anya főállású anya), h nekik 7 gyerekük van, hogy éljenek meg? Hát basszus, ha van 2 tanári fizu, nem csinálok 7 gyereket, még akkor sem, h imádom őket, és nem hivatkozom arra, h Isten adta mindet (vallásos család), miközben az állammal tartatom el őket. Persze nem teljesen ők az ingyenélő kategória, félreértés ne essék, de ugye van számtalan példa, akik épp a csp. miatt szülik a gyerekeket (meg mert nem ismerik a védekezés formáit).
Áh, az egész rendszer úgy szar, ahogy van, annyi fronton kéne változtatni, h leírni is fárasztó. A legjobban attól tartok, h a jövő tavaszi választások után sem fog semmi változni:(

Gladia Delmarre 2009.06.12. 13:02:01

@azallamenvagyok: nekünk paradicsomunk van, meg paprikánk:)) És epeeeer!! már szépen pirosodik! a málna is lassan érik már!:D

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.12. 13:42:43

@Gladia Delmarre: A _elvakult_ jogvédő az egy egészen különös állatfajta. Annyira különleges, hogy már a rezervátumban sem található. Ha mégis felbukkanna, akkor olyan mélyre ásnám ahonnan már a kutyáim se szednék elő. (pedig nagyon kitartóak!)

És igen, joga van dohányozni, joga van inni és joga van dönteni: iszik vagy vezet? Az kevéssé zavar ha eltartok pár rászorulót (zavar de nem annyira) mint a tény, hogy az adóm jórésze cigire, piára, játéggépre megy és _ráadásul_ a tulajdonom is veszélyben van, mert ugye a 'megélhetési tolvajok'....Most még tudok védekezni. Igaz teljesen jog- és törvényellenesen de tudok. 70 évesen, reszkető kézzel már csak azt élvezhetem ha kiverem magamnak vizelés közben, megvédeni már nem tudom a családomat, vagyonomat.
Szeretném ha addig változna pár dolog.

A sok gyerek pedig vesszőparipám. Akinek a vallása tiltja a védekezést, az abortuszt.. nos azt tartsa el az egyháza. Ne én.
Ja, az egyházat se én tartsam el, éljen a híveiből, követőiből.

Igazán dicséretes önuralomat gyakorolok és abbahagyom, talán még kicsit meg is tapsolom kicsit magam. A fenti témák bosszantanak, csak ritkán tudok mosolyogni rajtuk. :|

azallamenvagyok 2009.06.12. 13:45:19

@Gladia Delmarre: igen, addig nyújtózz, amíg a takaród ér:)

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.12. 14:00:39

@azallamenvagyok: Dehogy, mindenki addig nyújtózzon ameddig akar. Maximum kilóg valamije a takaró alól ;-D

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.13. 10:56:33

Hát ez überel mindent, most olvastam :

"Pedig ha visszatérnénk a történelmi jogfolytonossághoz, akkor alkotmányos alapjainkat a Szent Korona-tan határozná meg, vagyis az SZDSZ és az MSZP nem is működhetne Magyarországon, ezáltal tehát mindenkinek több lenne a fizetése."

Rég nevettem ilyen jót :-D

Ja, ez egy nem vona-kodva adott interjú a magyar hírlapnak ;-)

Én pedig mégtovább nyúlnék vissza a gyökerekhez, saját kis erdei bálványokat akarok, sok-sok praktikus kisistent, több lovat és kumiszt. ;-D
süti beállítások módosítása