Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

gerlepár a tetők fölött szállva repül - kirándulás

azallamenvagyok 2010.03.22. 21:24

Bár reggel kissé lustán ébredtünk, s majdnem lebeszéltük magunkat az indulásról, mégis útra keltünk. Végülis napok óta ki volt nézve a menetrend, s mindenféle viszony kedvezőnek tűnt egy kis hegyi sétához. Leszámítva az öltözködést, mivel túraruházatunk nincs. Nem baj, lelakott cipő, farmer, bőrdzseki, úgyis ufóként tekintünk azokra a 60 év alattiakra, akik képesek boltban vásárolt túrabotokkal útra kelni. Bár mi is kényelmes módot választottunk most: otthon hagytuk a fotóállványt, amit amúgy képesek vagyunk 20 kilométeren keresztül lóbálgatni a kezünkben, de most nem is volt rá szükség.

 a bőrdzsekim

Izgalmas reggeli vonatozás (kaja, pia, Blikk), majd gyerekzsivajos és békés nyugdíjasos kisvasutazás után értünk a hegy lábához. Mint rendes városi népek, a kisgyermekek örömével csodálkoztunk rá a kocsiban díszelgő kályhra, mely mellett gusztusos kis rakásban helyezkedett el a tüzifa, odépp papír és gyújtósnak való. Érkezéskor beszereztük a túristatérképet: egy fotó a falu központjában kifüggesztett térkép megfelelő szeletéről, s nekivágtunk az útnak.
Az első szakaszon az ösvény egy patak közepére esett. Egész pontosan az ösvényen folyt hosszában egy kis ér, amely itt-ott kellemetlen sártengert eredményezett. Ilyenkor remek ötlet a tövises bozótot választani. Mint a képen látható, apró sziklák, és kövek is akadtak az utunkba.


Hegytető, kilátó.


A kilátóról remek volt szétnézni, kár, hogy az asszony nem mert feljönni velem, mert magasnak találta. Az a pár meg, aki fenn volt úgy viselkedett, mintha a lány épp most szállt volna ki a fiú gatyájából (vagy fordítva), úgyhogy nem is zavartam sokáig.
Aztán út megint: kicsit más irányban, megtekintve egy forrást, és aránylag száraz ösvényeken sikerült mennünk. Majd találtunk egy kisebb kilátót (hegytető + 10 lépcsőfok), ahol drágámról kiderült, hogy irigy az előbbi lányra, de visszafogtuk a lelkesedést (ne itt má' asszony).
Aztán mentünk: madarak csiripeltek, patakok csörgedeztek, motorosok brűű-brűűűztek valahol távol. Az erdő gyönyörű volt, a tavaszi kopárság benne az utolsó mély léleKzetvétellel, amelyet a természet vesz a rügyek átütő erejű kirobbanása előtt. Visszaértünk a faluba, ahol még majd két óránk volt a visszainduló keskennyomtávú pályán közlekedő vonatig.
Itt néztem ki egy kis bódét: talponálló, pár paddal előtte, de egészen új, szimpi külsőre. Még odasütött a nap, így örömmel dobtam le magam mellé a bőrkabátoktól és drágám tankönyveitől duzzadó hátizsákomat, majd elmentem sört kérni. Meglepően olcsó volt... hülye pesti mérce, de errefele csak boltban jut az ember ilyen áron sörhöz. Aztán kiszúrtam a tócsnit, nevetséges áron (140 Ft egy tenyérnél nagyobb darab), úgyhogy kértem azt is, s közben megemlékeztem nagymamám kis konyhájáról, ahol az alfa-tócsnit fogyasztottam, több, mint 15 éve. (közben velvet undergroundot hallgatok)
Majd még egy sör, még két tócsni és egy palacsinta közben megtartottuk az embervizslatást is. Aranyos, hogy ezeken a hegyi kirándulóhelyeken a legkülönfélébb emberek jönnek össze: az életörömtől mentes fiatal pár, a bömbis csóka a macáival, sokan mindenféle gyerekekkel, és a biciklis kirakatcsalád. (Bevallom, ezt nem merem folytatni, amióta a blogszférában megaptam a megkereslek és megverlek jellegű fenyegetést, egyre reszketőbb kezekkel ütöm a billentyűzetet, ha emberekről alkotok véleményt, szóval hallgatok.) A lényeg, hogy majdnem annyit üldögéltünk itt, mint amennyit túráztunk, ráadásul túra közben is ettünk jó kis itthoni szendvicset:)
Mindezek után felszálltunk a visszafelé tartó vonatra, az átszállások között jókat várakoztunk, több ízben hallottunk megszóliítani egy Krisztofer nevű kisfiút, majd mocskosan horkolva szunya.


 ezek farönkök, ilyet is láttunk

Az utazás utolsó emléke a nagyon szép 16 éves kislány volt, aki nem tudott köszönni, de azér very cute volt. Hazaérvén a jól bevált, Péter Anna ajánlása óta szeretettel alkalmazott tejbegrízt készítettem el, kicsit extrázva: fele-fele tej s víz helyett három az egyhez arányban alkalmaztam őket, és aszalt erdei gyümölcsöket beletéve készült.
Estére fejfájásom lett: X-Men 2 + Algoflex Forte ment, kb a második reklámig, amikoris a tv kikapcsolása mellett döntöttem. Drágám addigra már aludt.

Címkék: agy szabadidő kikapcsolódás

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr801860636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2itailor 2010.03.23. 07:01:52

köszi:)

kicsit brigádnaplós, de a hangulatot el tudom képzelni.

ez a fenyegetős dolgot komolyan kell venni? lehet, hogy valakinek ez a típusozás nem jött be, vagy csak még nem olvasta itt a sajátját, de attól még leírhatod a véleményedet, azért olvasunk. Úgysem tudunk olyat írni ami ne osztaná meg a hozzánktévedőket:)

azallamenvagyok 2010.03.23. 07:42:34

@2itailor: a brigádnapló a legszebb kritika, amit valaha kaptam:))) a fenyegetőzőst meg csak csipkelődésnek szántam

2itailor 2010.03.23. 08:03:10

valamikor a rajnaplót általásos iskolában évekig én vezettem. néha komoly művészi teljesítmény volt érdekesnek leírni valamit. azért csodálkoztam, hogy semmi jellemrajz nem volt ebben a posztban, az úton látott emberekről:) pedig felnőttünk, mostmár nemigen fogja le a kezünk senki. vagy mégis?

álomfejtő 2010.03.23. 10:26:08

Épp én is voltam egy hasonló túrán. Hazafelé mély-interjút készített velem egy ifjú hölgy, akinek csak éppenhogy nem lehettem az anyukája. A beszélgetés végére mindkettőnknek szépen kidomborodott a jellemrajza:)
süti beállítások módosítása