Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

emancipuncik futószalagon - görbe tükör

azallamenvagyok 2010.01.27. 11:31

Már-már azt hiszem, hogy nincs meg a világ a férfiak befolyásolása nélkül, lassan elkönyvelhetjük, hogy tényleg a punci irányít, a férfi meg egy fasz, egyénisége pedig kizárólag a puncit bitorló nőnek van.

Látszik ez az agymosottságon, a feminoarchiális társadalmi nézeteken, az általános pinakörülrajongáson, melyet lelki igényeknek mondanak. Jó-e ez az út, és mennyi hülye tanács jöhet még, hogy az agyatlan férfinépet kihasználják?

Olvastam egy cikket arról, hogy a hogyan vegyük rá a férfit a házimunkára. Mégis mi a férfi? Egy takarítógép, vagy épphogy csak egy fasz, aki amúgy disznó módjára élne a mocsokban?

A  teljes cikk itt. Fussuk át gyorsan ezt a szánalmas, bestiális, másikat emberszámba nem vevő rettenetet. Az írás természetesen mindenféle áltudományos hülyeségekre alapoz, amit az otthon ülő, gyerekek mellett elbutuló anyukák kapásból készpénznek vesznek: "Egy kutatás kimutatta, hogy egy házasság akkor sikeres és harmonikus, ha a házastársak egyformán kiveszik a részüket a házi munkából." Ha már hihető, és meg van a balek, aki evolúciós úton nem képes érvényt szerezni önmagának, társas igényeinek, csak üresen szenveleg azon, hogy el van baszva az élete, akkor jöhet a mézesmadzag! Hitessük el vele, hogy megváltozhat, hogy változtathat, nagyon hihető, bár valójában szánalmas jelmondatok következnek:

"Azok a nők, akiknek a férje kiveszi a részét a házi munkából és a gyereknevelésből is sokkal boldogabbak."

"Azok a gyerekek akikkel az apukájuk is foglalkozik, az iskolában jobb eredményt képesek elérni" - aljas húzás a leggyengébb ponton támadni, hiszen egy otthon ülő "zsákutca" utolsó mentsvára a gyerek, akiben egyetlen örömét leli.

Őszinte szavak és a kommunikáció helyett a javaslat: "Legyen inkább nyugodt és taktikus!" Megalázó, hogy egy férfit az őszinte beszédre méltatlannak tartanak a nagyeszű tanácsadók, a kapcsolat tisztasága, az egymás iránti tisztelet veszik így el!

"Emlékeztesse partnerét, hogy tartozik Önnek egy szívességgel." - azoknak a szerencsétleneknek, akik a házimunka súlya alatt összerogynak, tragikus ettől az életük, remek tanács hatalmi hierarchiává változtatni a kapcsolatukat, amiben vadász és vad lesz egyik és a másik, a kölcsönös tiszteletet pedig az egyéni érdekek írják felül.

"Tárgyaljon taktikusan! Fejlessze tárgyalási képességeit tanulással, vagy szexi ruhákkal." - tárgyalj, mintha szankciókat akarnál érvényesíteni egy fegyverletétel után, befolyásold a gondolkodását női mivoltoddal. Tisztelet, és emberszámba vevés, milyen egy szerencsétlen, lelketlen sunyi lehet az író! A férfiak csak játékszerek, irányítható tárgyak!

És a végső tanácsok, miszerint ne hisztizz, legyél nyugodt, bíztasd, légy kedves már az erkölcstelen, az élet-ellenes utat mutatják meg. Egy savanyú hisztérikából nem lesz kedves társ. Így nem, nem a férfiak robotgéppé nevelése az útja annak, hogy harmonikusabb legyen egy kapcsolat.

Az írásom ironikus volt, semmiféle sértő fennhangot nem találtam az idézett cikkben. Véleményem szerint a két ember közeledését elősegítő, kapcsolatát javító dolgok hasznosak, még akkor is, ha akad bennük egy-egy nem szerencsés motívum (itt pl a taktika az őszinte, de nyugis, türelmes beszéd helyett). Bár könnyen belemagyarázható, hogy a cikk írását kizárólag az asszonynép picsájának elkényelmesítése motiválja, a tehetetlen, lusta, állandóan elégedetlenkedő, leharcolt, vagy pont hogy elkényeztetett nőkét, mivel kizárólag a házimunka lepasszolására hajt, azért feltételezhetjük róla, hogy nem ez a végcél. Egyrészt nem mentegetőzhetnek minden sorban, másrészt ennyi jóindulatot megelőlegezhetünk a cikk írójának, és olvasóinak. Jóindulatunk pedig minket minősít. Így feltételezhetjük róla, hogy bár egy erős emancipációs kiáltványnak is tűnhet, valójában a modern idők boldog párkapcsolatának kialakításában próbál segíteni... (A házimunka megosztásáról a véleményem itt.)


Címkék: agy kapcsolat sötétség irónia nem szeretem tehetetlen szenvelgő

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr191546897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.01.27. 12:50:27

Miket olvasol? Agyam eldobom! Nekem is jól esik néha, ha a férjem elmosogat, na persze nem akkor, ha egy vendégsereg után halomban áll a mosatlan, de akkor konkrétan megkérem rá, elmondom, hogy fáradt vagyok, vagy akármi, nincs taktika és meg is teszi. Egyáltalán nem gyakori. Most alig tudtam kikelni az ágyból, öt napig lázas voltam és a férjem zokszó nélkül elmosta amit termelt, mert én nem sokat ettem. Szerintem ha megbeszéljük, nincs abban szégyellnivaló, ha néha elvállalja a mosogatást vagy porszívózást, vagy bármit.
Ráadásul az írás tele van helyesírási hibával, amiből egy ilyen hosszú írás kapcsán mondjuk kettő még elmegy, de ebben -nem számoltam, nem is megyek vissza még egy olvasásra- sokkal több volt.
Szóval a cikk szerintem gagyi és nem értem, miért szánod rá magad ilyenek megfejtésére.
Szexi ruha meg taktika, eszem megáll.

2itailor 2010.01.27. 12:56:11

Rémes, hogy az embereket taktikázásra akarják rávenni azért , hogy működjön a kapcsolatuk. Tényleg magyarázni kell, mitől funkcionál az együttélés? Ennyire analfabéták lennénk párkapcsolatilag?

2itailor 2010.01.28. 07:20:35

Na jó, költői kérdés volt:)
süti beállítások módosítása