Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

lomtalanítás előtt egy nappal

azallamenvagyok 2010.06.20. 09:58

Gyönyörű, bár nem napsütötte vasárnap reggel madárcsicsergésre ébred az ember, csend és béke honol a környéken, aztán a redőnyt felhúzva szembesül azzal, hogy az utcán bóklászó hiénák vetik kíváncsi tekintetüket a mozgás felé. Kávé, hírek olvasása közben oldalra fordulva még mindig a hiénák éhes körözésével szembesül.

Persze jóérzésű, kifinomult fővárosi letelepedettként az ember félreteszi előítéleteit: a szemétgyűjtögetés, az értékek visszanyerése gazdaságba, akárcsak a komposztálás, hasznos folyamat. Tudom, még örülni is kellene annak, hogy egyesek ezt kultúrális hagyományaik alapján megteszik. Vagy azért, mert mélyszegények. Lelkiismeret furdalás önti el szívemet, s már majdnem teszek oda egy teát, hogy adok egyegy csészével szegényeknek, miközben beinvitálom őket a lakásba, hátha találnak maguknak valami értékeset, aminek én már nem veszem hasznát. Odaadom nekik a fényképezőgépet, hagy kattintgassanak vele egy kicsit, ha már nekik nem adatott meg.

Lomtalanítás Győrben

Majd, mintegy lelki fájdalmaimmal szembesülendő, kitekintek az ablakon, a szemébe nézek az egyiknek, olyan érzésem van, mintha belátna a függönyön keresztül, meztelennek érzem magam. És meglátom az aranyláncot, a vezérhím pozíciót jelző gesztusokat dohányzás közben, s újra erőt vesz rajtam az előítéletekkel teli, irigy, érzéketlen restség. Restség persze, mert átadhatom én a helyem időseknek s kismamáknak, segíthetek a vakoknak eligazodni egy közlekedési csomóponton, ha társadalmi frusztráltságomat nem tudom levetkőzni, mindez mit sem ér.

Bevallom: miként a komposztáló körül döngicsélő rovarraj, ugyanúgy idegesít ez a lézengés és bámészkodás is... Sehol nincs még egy darab fa sem kitéve az egész utcában, a lomtalanítás a képmutató külvárosiakhoz méltóan még csak a kerítéseken belül kezdődött el, és nyilván az utolsó pillanatban kerül majd ki a szemét az utcára. Erre a dögszakra gyűlik a vad bámul a kerítésen túlra, azonnal lecsapni készül az első foszló koncra, amit elé vetnek.

De ők csak köröznek, csend, békés külváros, s te a bámész, sóvár tekintetekbe futsz, ha kinézel az ablakon, netán az ajtón.

Egy kicsit szélsőségesebb az eset lomtalanítás nélkül, saját környezetükben: a munkából hazafelé tartó embert megtermett, jól tartott népség méregeti a buszmegállótól az utca végéig, esetenként jól hallhatóan ki is beszélnek. Állnak az utca szélén vagy kocsma előtt, és mindig csak az látszik, hogy nem jöttek sehonnan, nem mennek sehova, nem csinálnak semmit, csak zavarbaejtően ott vannak. És lesnek, bámulnak, olykor az egyik kiköp maga elé.

Persze lehet mondani, hogy nem kell velük foglalkozni, és legyünk elnézőek, viszont a viselkedésminták DNS-be kódolt üzenetet hordoznak megukban. Mindez a területét védő vad, a fészekből kihulló madárfiókát leső macska, az összetűzni készülő hím szarvasok, és az erőszakkal elnyomó emberek lődörgése... és nincs mit tenni, engem az én területemen ez nagyon zavar.

Komikaze update:

Menjenek a kurva anyjukba, röviden ennyi. Reggeltől, ébredésünktől itt vannak ezek, sajnos sajnálni nem tudom őket, itt fognak körözni és járkálni egész nap, dacára, hogy egy szomszéd sem lesz bolond kitenni semmiféle lomot, tudván, hogy a FKF csak majd holnap reggel jön. Majd akkor. Addig meg, mivel szólni nem lehet, majd valahogy elleszünk. Olyan ez, mint valami filmben, néma fenyegetés ez a néhány ember itt, nem beszélnek, legfeljebb egy-két szót váltanak egymás között, figyelnek, lesnek, járkálnak a házak előtt. Lehet, hogy nagyon beleélem magam, és le kéne szarni, dehát mégiscsak van intim szféra vagy mi.

Legfeljebb Wickked Witch-et fogunk bömböltetni, jó hangosan, meg Six Feet Undert.

Bár ezzel csak a szomszédok kedvét fogjuk még jobban rontani...

Címkék: vasárnap reggel tehetetlen

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr122095023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.06.20. 12:16:58

Ilyenkor van felétek lomtalanítás? Itt tavasszal meg ősszel, nem sok szemetet kell elvinniük kukás autóval, mert nem marad.
Amikor kivittük a régi rugós franciaágy matracot, egyből ráfeküdtek jelezvén, hogy ez már bizony az övék, Férj meg is kérdezte, vigyen-e nekik sört, olyan jól belakták.
Ami az egyiknek szemét, a másiknak lehet, hogy kincs.

azallamenvagyok 2010.06.20. 13:24:32

komment-komment, gyere elő:)

azallamenvagyok 2010.06.20. 13:26:56

@Vorg a Halhatatlan Báró: mindenesetre tele van a tököm azzal, hogy kimegyünk a kertbe, és már beüvöltöznek, hogy csepel teherautó alvázszögvasunk van-e, mert az milyen jó vóna nekik... aztán, ha nincs teherautó, akkor lajka kutya levedlett szőrzetét kérdik követelőzve, és fel vannak háborodva, hogy még azt is sajnáljuk tőlük, pedig biztos van...

abdulesmia 2010.06.21. 08:23:16

Ez már rég nem arról szól, hogy a rászorultak és szükséget szenvedők összegyűjtik a számukra még értékes holmit és valóban felhasználják saját céljukra, mintegy valóban újrahasznosítva a lomot. Ez is, mint az utcai kéregetés kőkemény maffia.

Kolbi 2010.06.23. 00:11:54

Leírás alapján egy zombifilm első pár perce rémlett fel előttem... A jelenség okát már tudjuk, de még nem ütött be a krach annyira, egyelőre csak egy-két példány kóborol az utcákon, de már kellően kihalt, apokaliptikus a környék. A főhös és csipetcsapata pedig már épp eléggé kellemetlenül érzi magát, a véget szimatolva... :-)

Nálunk is nemrég volt egyébként, csak egyszer volt zavaró, amikor az egyik fickó este 10 körül állt neki valami érthetetlen okból szétverni egy ruhásszekrényt. Viszont megosztották a zsákmányt, mert néhány környékbeli nyugdíjast odaengedtek válogatni. (Ami egyébként elég szomorú, hogy a nyuggerek rá vannak szorulva. Ha csak unatkoztak, az más. Bár akkor meg lelkileg vannak rászorulva. Na mindegy.)

Viszont ami durva, hogy pár órával a megérkezésük, valamint egy rövid telefonos egyeztetés után már jött is valaki egy platós kocsival, hogy megvegye tőlük az árut. Élelmes pénzszerzés tulajdonképpen, hogy a jó helyen várakozásért cserébe pénzt kapsz majdnem azonnal.
süti beállítások módosítása