Mi is lehet szebb egy napsütéses vasárnapban, mint otthon ülni, szunyókálni, és ételekkel meglepni önmagunkat?
Elmehettünk volna állatkertbe, sétálni, friss levegőt szippantani, stb. Nem tettük.
Reggelire a malackaraj első igazán (azaz a kerámia kés ajánlója után a másidik de az meg nem recept) értelmesnek tűnő kis receptjét próbáltuk ki. "Luxus tejbegríz". Tejbegríz, ami nem undorító, nyálkás izé. Meggyőző. A recepten változtattunk, mert vaníliamagvat a hatodik szomszéd padlásán kutakodva sem találtunk (lustaság, óóó), szóval a tejhez egy cs. vaníliás cukrot tettünk + két evőkanál kristálycukor. Az állaga nagyon jó lett, mivel a gríz szépen felissza a löttyöt, és a cukor sem teszi túl édessé, nagyon jónak bizonyult sárgabarack lekvárral fogyasztva. Érdemes kipróbálni.
Délben, a 12:00-ás sziesztából felkelve valami szendvicsbárról volt szó valamelyik csatornán, és meg is kívántunk valami ilyesmit. A döntés megszületet: hamburger, házhozszállítással. Ebben alap a Go-Go Hami, aki nem próbálta, és bp-i, annak hajrá, egy kis túrát mindenképp megér, kezdőknek sima sajtburger ajánlott, az ára sem olyan durva. Aki csak látogatóba érkezik ide, annak is javallott egy étkezési programot egy Go-Go bódé környékére szerveznie.
Kisvárosi gyerekként már a környékükről is a kellemesen otthonosság, szinte belterjesség jut az eszembe. Mindenféle ember (luxusterepjárós kigyúrt ürge az aranyakkal telipakolt szolimacával, a lakótelepi rajoló hülyegyerekek, melósok, stb) megfordul arra, szépen, csendben természetes áhitattal közelítik meg a táplálék szent forrását. Mindenféleképpen van fílingje:)
Ma a dupla sajtburger bacon és a natúr csirkemell burger sajttal mellett döntöttünk. Kicsit sokat kell várni a kiszállításra, aminek a puffancs szottyosodása jelenti a veszélyét. De ez legyen a legnagyobb baj.
Vacsorára valami átütő erejű, elemibb ételt terveztünk: egy könnyed látszatba csomagolt ízterrort, amely a felpuffadva fetrengés veszélyeit rejtegeti magában. Ez pedig a gombás spenót. Spenót, gomba, tejszín (kiegészíthető tejföllel is), ipari mennyiségű fokhagyma és bors. Pennével fogyasztva. Szintén ajánlom mindenkinek, még akkor is, ha a spenóthoz rossz gyermekkori élmények véres keze tapad (bővebb infó a fenti videóban). Én sem szeretem a spenótot, borssal, fokhagymával elmegy, de így - időnként elővéve csak a fagyasztó mélyéről - határozottan fennséges étek. Jó étvágyat, és szép estét.