Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

főbűn: restség

azallamenvagyok 2010.07.13. 07:21

Az egy dolog, hogy az ország bizonyos dolgaival tele van a töke az embernek, az már kissé bosszantóbb, hogy a leghangosabb elégedetlenkedők ugyanazokat az álszent etikátlan szarságokat követik el, mint a szerintük akasztani való nagyok, csak ők kicsiben. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a szabálysértések, köcsögölések láttán itt az országban illik félrenézni. Nem írunk az apehnek, a munkaügyi felügyelőségnek, a vpop-nak, hanem csendben félrenézünk. Mert itt a törvénytisztelés megkövetelése, a hatóságok munkájának megsegítése nem divat. "Nem vagyok én spicli". És ezzel a felkiáltással hagyjuk, hogy meglopjanak minket. Eleonóra átutalásáról sem mert senki szólni, hogy jön ahhoz egy szakértő, egy kis talpnyaló, vagy portás, vagy szomszéd, hogy felhívja a hatóságok figyelmét valami illegálisra? 

Sehogy! Vagyunk annyira liberálisak, hogy hallgatólagosan támogassuk, az "az vagy, amit ellopsz" mentalitást, azaz "amit ellopsz, az a tiéd". Közben adózunk, szar kórházakban döglünk meg, a rendőrség sem vigyáz ránk, a pénz meg csak elfolyik: vagy a hülyeségre, vagy az egyéni érdekekre, vagy a saját restségünkre.

Válság van, Béláim! És mi kéne az országnak? Vagy félmillió spicli! Félmillió irigy, alattomos, sunyi geci, aki lenne annyira tökös, hogy névvel bejelenti az apehban a gyanús szomszédot (4 terepjáró, 250nm ház, 100-es bruttó? ja, persze), aki beint a köcsög munkáltatónak, aki feljelenti az anyja munkáltatóját is, ha szemét, ha nem fizet rendesen... Akinek nincs vaj a füle mögött, annak nincs mitől félnie, nem?

Ehelyett ki nem fizetett túlórázunk, közben megsemmisülve nézzük a szomszédot, akinek ugyanannyi a jövedelme, mint nekünk, csak baszik belőle adózni... és ez nem kicsit meglátszik...

Nem, mi szívunk, és ha nem vagy hajlandó szívni, megvetés tárgya leszel. Egy éve történt, hogy munkahelyen alá kellett volna írnom egy papírt, hogy x dologgal kapcsolatban én felelek, üzemeltetek, stb. természetesen két hónapra visszamenőleg, úgy, hogy még csak lövésem sem volt, hogy miről van szó. Azzal, hogy ezt szóvá mertem tenni, még magamat hoztam igencsak kellemetlen helyzetbe! Hogy jövök én ahhoz, hogy egy szerződéses hátteret, terveket, műszaki dokumentációkat, korrekt átadási procedúrát kérjek valamiről, amiért felelni fogok? nem is értem... Ebben a kurva országban írj alá, és hallgass, majd lesz valahogy.

Majd lesz valahogy, persze, idővel belefulladunk mi is a szarba, az lesz.

Címkék: állam kaki faszom

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr781970461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdulesmia 2010.07.13. 08:49:03

Sajnos nem tudom pontosan, de van (volt) egy oldal, amit azért hoztak létre, hogy fel lehessen "jelentgetni" embertásainkat.

azallamenvagyok 2010.07.13. 08:51:56

ó, ez a poszt kikerült? :)

@abdulesmia: a nagy szám ellenére én is rest vagyok a direkt megoldásokhoz, mer' ugye a hatóságok dolga lenne:)

álomfejtő 2010.07.13. 09:20:19

Egyetértek!
Sok ilyen történetem van, amikor szóvá is tettem. Egyik esetben éppen hosszú idő után nem találkoztam egy barátnőmnek vélt hölggyel, akinek elmeséltem egy "széthordjuk az országot" esetet, volt több is, ami ellen próbáltam tenni, jelentettem a rendőrségen. Mi volt a végkövetkeztetése épp egy jó mozizás után, egy cukrászdában beszélgetve? - az az én bajom, hogy ők gazdagok, mi meg szegények vagyunk. S rákérdeztem: Gondolod ilyen alapon választok barátnőt? úgyanis ez a kategória kettőnk között fel sem merült bennem addig, benne persze igen. Bűntudat? vagy valami haszonlesőnek nézett? Hát a barátságról szívből már nem beszélhetek, ha létezett egyáltalán.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.07.13. 15:22:00

Feljelented a szomszéd Kolompárt, ozt úgy fejbevág valami bunkóval, hogy megnézheted magad...

Ha körül néznék alaposan, biztosan találnék olyat, akit fel lehetne jelenteni. Majd gondolkodom rajta :)

Viccet félretéve tudom, hogy idegesítő ez a helyzet és borzasztó, hogy néhányan teljesen természetes joguknak tekintik a lopást. Mondván, hogy mindenki ezt csinálja, a szomszéd is árul pálinkát, Mari néni befesti az egész utca haját pár ezerért, aztán nem fizet sehova.
Mondjuk nem Mari nénit kéne feljelenteni, hanem az égbekiáltó hazugságokkal élőket, ahol tényleg ott a Merci, a villa, a nyaralás, az ékszerek stb, de a segély is. És ez nem csak egy bizonyos rétegre jellemző, mielőtt még ebbe bárki beleköt.

lostrider · http://apamsecret.blog.hu/ 2010.07.14. 14:23:39

Teljesen egyetértek, de azért van egy lépéssel előrébb.
A feljelentéstől én is ódzkodom (spicli?), viszont azt megválaszthatod, hogy hol vásárolsz, kérsz-e nyugtát, stb.Az első lépés nyilván az, hogy te adózz tisztességesen. A második, hogy a válaszd meg, hogy adózva költöd-e el a fizetésed. Hogy kérsz-e számlát mondjuk a festőtől? Vagy a zöldségestől? Főleg ha a pofádba vágják, hogy úgy bizony drágább lesz.
De persze nem minden pénz, és mondjuk a szennyvíz kieresztése ellen már én is jelentettem be (ez finomabb, mint a fel, nem?). Mert menjen már a picsába!
Nyilván mindenkinek (nekem is) megvannak a sunyi kifogásai, hogy miért nem.
1) Mert a másik is.
2) Mert úgyis rossz helyre megy/ellopják a befizetett adómat.
3) Mert nekem is kevés van, ha adóznék nem tudnék megélni.
És persze az összes többi szabály: micsoda hülyeség a 30-as sebességkorlátozás, meg az építési szabványok, meg a nemtudoménmi.
Igaz, ostoba szabályaink vannak, túlzott állami beavatkozás, beférkőznek az állami csápok minden rezdülésünkbe (nem csak a pénzünk nagyobb részét csapolják le és osztják újra, de kialakítják a legelemibb magánszféránknak a szabályait is: hogy mehetsz az utcán, hogyan öltözhetsz fel, hogyan építkezz, hogyan írhatsz, hogyan beszélj a gyerekeddel, mit tanulj, stb.) Ha tényleg el kezdenénk be tartani a szabályokat, akkor rájönnének, hogy ezek többségében feleslegesek, sőt károsak. Amíg balkáni oldalán erőlködünk a világnak, addig ezt a úgy oldjuk meg, hogy ugyan sok a szabály, de szarunk rá. Ha majd elindulunk nyugatnak vagy napkeletnek (de egyébként nem érdekelnek ezek az orientációk sem: szóval, ha elindulunk arra, amilyen országban én szeretnék élni), akkor a szabályokat be akarjuk tartani, és ezért ilyen szabályokat hozunk csak.
Uff.

álomfejtő 2010.07.15. 13:20:54

@lostrider: na jó , én sem fel csak be, ...hogy lopják egyik nemzeti-örökség műemlék épületünknek patinás eredeti belső ólomüveg ablakait. Nyári hőségben,szombat délidőben egy öltönyös, vezető beosztásúnak látszó középkorú 'úriember', amikor arrafele legkisebb az arrrajáró.
Másik , belvárosi útburkolat felújítás, nagykockakövek halomban, mígnem látom, valakik pakolják egy személygépkocsi hátuljába.Szóvátettem, a válasz, mi közöm hozzá? - pechére épp új beköltözőtt lakója volt a házunknak, nem is köszönt előtte se, pedig egy emeleten is laktunk, utána ....

díva naíva 2010.07.20. 10:59:32

én szerencsésen - szerencsétlenül a rendesen bejelentett emberek közé tartozom és majd lehidalok az adó levonásától... na de így jártam...

nálam a szomszéd lopta tőlem a kavicsot, mert nem tudta, hogy az az én telkem és a közelben lehetnek spiclik, a másik szomszéd szólt, apám kiment és rájuk szólt, hogy mégis mit csinálnak a kavicsommal, cirkusz lett belőle... besértődtek, hogy követeltem, hogy vásároljanak helyette és adják vissza, azóta utálják a környéket, mert ő szegényeket fel akartam jelenteni lopásért, mikor ők csak pünkösd hétfőn kerítést építettek... az én kavicsomból...

lostrider · http://apamsecret.blog.hu/ 2010.07.22. 08:42:08

@díva naíva: a sajátját ugye mindenki védi, az nem spicliség. :) a fenti gondolatmenet éppen abba az irányba kacskaringózott volna, hogy a közösségit, a mindenkiét ki érzi (senki se?) magáénak. De ha mégis igen, akkor vajon hogyan véded meg, ha egyáltalán.

díva naíva 2010.07.22. 09:09:55

@lostrider: itt épp egy harmadik szomszéd védte az enyémet...

A közösségi értékek védelménél, nem akarok a nép védelmére kelni, de először látni kellene, esetleg kicsit marketingelni, hogy a többletbevételből, amit az APEH a spiclik által a vagyonosodásból pl. beszedett, mire futotta, lehet én vagyok nagyon felületes, de én csak azt hallottam, mennyi prémium járt az APEH-osoknak belőle, hogy ez közérdek volt és ettől a népnek jobb lett volna, valahogy sehol sem hallottam...

lostrider · http://apamsecret.blog.hu/ 2010.07.22. 17:57:55

@díva naíva: ezzel eléggé ott a pont. úgy érzed, hogy a köz ilyen szempontból senkié (vagy kicsit csúnyábban: senkiké!). ezért védjük kevésbé a közt. egyetértek. Kéne látni, tudni, hogy mire megy a pénz. Itt mindenki ugat gazdaságról és gazdagságról, nagyon szakértő plebs, de mondjuk még a fő számait sem szagolja mondjuk a költségvetésnek... a plusz bement a közösbe, nyilván ebből volt bónusz is, meg nagyszüleinknek nyugdíj, meg talán még lélegeztetőgép is.

díva naíva 2010.07.22. 18:20:54

@lostrider: reméljük, hogy így volt és nem nagyfejesek prémiumaira fizették ki, esetleg külföldi utazásaikra vagy ingatlanbefektetéseikre...

Luca Badoer 2010.08.07. 19:08:46

Haha lopás nem más, mint életrevalóság. Ti ezt még nem tudjátok? És a magyar életrevalóság világhírű!

Ahogy senki nem ítéli el az ázsiából gyütt tejérzékeny magyar diplomatagyereket, mert felvesz 40 ezres szociális segélyt tejérzékenységre, éppúgy lenézi mindenki a csóró vidéki suttyót, mert 3 km távolságon és 5000 huf +- on cirkuszol, aztán inkább nem cirkuszol, hanem köp egyet és két napig nem eszik.

Korán meg kell tanúni az életrevalóságot, aki meg nem életrevaló, az dögöjjön meg. Ez a világ rengye.

:)
süti beállítások módosítása