Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgalati (8) szolgálati (3) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

apósjelöltek 2

azallamenvagyok 2009.06.18. 07:36

Apósok és jelöltek az életben a tiszteletlen kommentelők sunyi köpönyegforgató véleménye alapján:

1. Tisztes Polgár (Stupidella nyomán):

Neje az Úrinő, aki valamiért feltűnőbb a vendég számára. Szigorú illemszabályok szerint élnek, náluk bizony illik betartani az evőeszközhesználat legkörmönfontabb szabályait is. Vasárnapi ebéd során a parasztgyermeket az Isten mentse meg a csirkecombtól, amelyet a vendéglátók (jólneveltségükhöz illően) késsel-villával pusztítanak le csontig olyannyira, hogy mások órákig tartó cupákolással sem érik utól őket. Ebéd után szieszta, amolyan uras együttlét, amelynek a világ dolgaiban való jártasságunk növelésére illik használni. Sajtófélóra, csendes sportműsor nézés, kelengyemustra. Alkohol nincs, esetleg a vendég kedvéért, ártatlan, megbocsátó mosollyal átnyújtva.

2. Elvált após (by Gyáli úr):

Rendszerint hétvégén tűnik fel, de a legváratlanabb időpontokban megjelenhet nagy autójával a ház előtt olyan felesleges dolgokat hozva, mint egy ballon desztillált víz. A volt feleségével kizárólag pragmatikus dolgokról beszél: ki van-e fizetve a gáz, hova megy a gyerekekkel nyaralni. Persze mindig drágább helyre, mint amit a család megengedhetne magának. Ha meglátja a gyerekeit, hatalmas mosollyal fordul oda hozzájuk. Nyugodt jellem, stabil alapállást sugároz. Nálad minden tekintetben végtelenszer sikeresebb ember képét sugározza. Ő az, aki még egy válásból is jól jött ki. Végig kisebbségi komplexusod van mellette.

Viszonylag kevés gondod lesz vele. Ő azt akarja, hogy a lánya szeresse, ezért feltétel nélkül elfogad téged is. Néha megpróbál beszélgetni veled, olyankor általános és kissé esetlen kérdéseket tesz fel, amire te még általánosabb és esetlenebb válaszokkal felelsz. Viszonylag hamar kiderül, hogy nincs miről beszélgetnetek. Ő a díjbírkózó történeteivel és az olimpiai keretbe való majdnem bekerüléssel szórakoztatja a gyerekeit. Kéthetente extrémsporttal egybekötött kirándulást szervez, amit rajtad kívül mindenki őrülten imád. Néha meghívja az egész családot egy hamburgerre vagy desszertre, és ilyenkor neked is szó nélkül fizet. Mindig van egy másik srác, akit jobban bír nálad, de azért téged is elfogad.

3. Papucspapi (_Anand tollából):

Évi négy alkalommal látja a kisfiát születésétől kezdve, mert annyira fél (általában pedagógus) feleségétől, hogy az első komolyabb vita alkalmából egy nagy pofon lekenése helyett (anyunak) inkább kétszáz kilométerrel odébbáll. Tipikus vasárnapi apuka, aki vidámparkba és állatkertbe vonszolja a gyereket, és gőze sincs, jár-e egyáltalán iskolába a lurkó. Meg nem is érdekli. Bár apósjelölt korában, amikor a kisfiúnak már két diplomája van, előszerettel dicsekszik bármely szembejövő idegennek a gyermek érdemeivel, az fel sem merül benne, hogy a gyermek viszont előszeretettel letagadja az apját. A típus rendkívül jóindulatú, és perverz-inverz módon éppen ez teszi szánalmassá. Papucspapi megöregedve elvárja, hogy a menye ápolja őt betegségében, és fel sem merül benne, hogy a fiatalok nem akarnak az ő falujába költözni és kilenc hektáron gazdálkodni. Papucspapi pedagógusasszony által meggyötört lelkivilágát mi sem mutatja jobban, mint egy beszólás az esüvő előtt a meny-jelöltnek: "Kislyányom. Mondd meg nekem...de igaz becsületedre...komolyak a szándékaid a fiammal...?"

4. Multilevelmarketinges ([imi]):

jellemzője, hogy már a teljes környezetét felélte az MLM-es üzleteivel. a család összes tagjának azt a terméket kell használnia, amivel ő kereskedik. telefonszámokat kér tőled, belemászik a családod életébe, hogy előadásokat tartson nekik, felkutatja a haverjaidat, hogy elmondja miért jó az MLM. folyton azt hallod tőle, hogy most melyik szinten van a piramisban és már név szerint fújod, hoyg az országban kik vannak a legmagasabb szinten.
téged mindenáron bele akar ebbe vinni.
mindezt csak saját magáért teszi. a lánya utálja.

5. Hungarista (Gergő77):

Ha egy szemernyi kétsége is támad afelől, hogy a magyarságért őszinte felelősséget vállalsz, ki vagy tagadva. Nemzeti sorskérdéseinkben nem szavazni vagy nem tüntetni főbenjáró bűn, a langyosságot, passzivitást nem tolerálja. Ballib szimpátiával meg persze jobb, ha a közelébe se kerülsz, vagy nagyon ügyesen kell titkolnod. Jó pont, ha már legalább háromszor jártál Erdélyben, és álmodból fölébresztve is fújod a történelmi Magyarország földrajzát. Ha nem emlékszel, mikor született III. Béla és hogy hívták a feleségét, rosszalló fejcsóválást kapsz.

Az attitűd magyarázata az, hogy számára a lánya/fia sorsa a nemzet sorsában testesül meg, ezen a szemüvegen keresztül lát mindent. Életének legnagyobb pillanata - korosztálytól függően - a felvidéki bevonulás, az 56-os forradalom, vagy a rendszerváltás előtti ellenzéki szervezkedés, erről előszeretettel mesél minden egyes találkozásotokkor, és el is várja az érdeklődést részedről. Arról álmodik, hogy a ti családotok majd folytatja az ő hagyományát, vagyis rendes magyar házasságban fogtok élni, egyházi esküvővel, legalább három gyerekkel, a gyerekek nemzeti öntudatra nevelésével.

Szerkesztői kiegészítés: ha nem vagy meggyőződéses, akkor kerüld el, hogy étkezés közben hírműsorok hallatszódjanak, ellenkező esetben fél percenként hallgathatod a "Mocskos X!", "Takarodj már Y", "Mocskos komcsik!" beszólásokat. Amúgy csendben étkezik:)

6. Posthomous após (Botfülű Suzan Boyle hasonmás):

Ő már nincs, cserébe egy frusztrált, ám vasbetongerincűen magát ájhatatosnak tartó özvegyasszonyban él tovább idealizált lenyomata. "Szegény Bélám, ha megérte volna, biztosan meg tudná javítani ezt a, hogy is hívják, mondd már? Ja, I-podot". És neked minden egyes kib@szott vasárnapi ebéd után egy szellemmel kell szkanderezned.

(szerkesztői megjegyzés: ne ránk tessék neheztelni, az énekkarban hallotta ő is, mi meg elhisszük)

 

Címkék: internet család agy csajok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr861188742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.06.18. 18:07:49

Ezt gondolom csak olyan emlékeztetőnek szántad, aki akarta olvashatta az 1 részben :)
Jóval érdekesebb, hogy a tegnapi milyén kevés reakciót váltott ki, pedig a blogolás egyik legfontosabb előnyét/hátrányát/mozgatóját piszkálja... még ha nem is olyan gördüléken stílusban :-D
(izé, utolsó félmondat megbocsájtó kritika ;-)

süti beállítások módosítása