Mottó

Azzal, hogy hűséget fogadtam Neki, azt fogadtam meg, hogy egy életen át kitartok mellette, jóban-rosszban. Hogy nem fogom hagyni, hogy bármiféle probléma megkeserítse a kapcsolatunkat, hogy túllépek az önzésemen. A házassággal arra határoztam el magam, hogy egy életre lekötöm magam mellette. Nem addig, amíg kitart a kölcsönös monogámia, nem addig, amíg fel nem izgat a főnök titkárnője, nem addig, amíg az ő fejét csavarja el valami köcsög, hanem ezeken is túl, egy életen át... Bővebben itt.

Friss topikok

  • Mária Kerényi: Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet n... (2015.06.05. 00:29) mézes-mustáros csirkemell
  • Azzari: Érdekes mindezt olvasni, főleg, hogy a " beszélgetést " kiváltó cikknek sincs semmi köze a valóság... (2014.10.19. 00:17) A Bódis Kriszta-jelenség
  • tecsóba sose többé: Egyébként szánalmasak tudnak lenni azok a lények :) Főleg amikor annyira fel vannak fújva a maguk ... (2012.08.27. 23:39) Blikk-nő
  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ribanc rendszam. (2012.08.26. 18:06) Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága
  • bolygohollandi: Ezt is elolvastam - még több semmitmondó lózung, a 7. pont pedig úgy ahogy van egy marhaság (szeri... (2012.08.17. 10:59) Kapcsolatépítés - 6. Szakítás vagy nem?

Címkék

adó (1) aforizma (6) agy (77) ajánló (11) állam (10) állatbarát (3) állatkert (6) apró figyelmességek (11) asszony (6) a házasságról (26) balaton (2) baleset (3) bátrak földje (2) blog (2) blogajánló (1) blogtali (1) bölcs bagoly (40) bor (8) bréking (1) budapest (6) buszon (6) buta vén tyúk (5) celeb (11) celebvers (8) cigány (2) csajok (37) csak (5) család (6) csipke (11) cukiság (5) egyedül (2) emberek (6) eső (1) faszom (3) fejem (3) felhívás (1) feminista (2) fertő (18) fika (1) film (6) fim (4) fotó (1) főzőcske (5) fülbemászó (2) gyerek (12) hellókarácsony (1) hétvége (2) hipercuki (1) hírek (15) hólyag (2) horror (8) hőség (3) hűsítő (4) idijóta (1) idióta (3) idiotizmus (2) igénytelen (1) internet (46) irónia (1) izé (12) játék (2) jelleg (2) jog (2) jópont (3) kaki (3) kapcsolat (15) kapcsolatépítés (8) karácsony (1) kép (13) képmutatás (3) két jóbarát (1) kikapcsolódás (4) kommentek (2) komment helyett (2) kv (2) legények (12) malac (2) mellyek (11) mindennapok (5) mosoly (2) munka (6) mylord (2) nagyvilág (3) nehéz (2) nemi (1) nemi jelleg (31) nemmodor (2) nemszeretem (2) nem szeretem (4) nép (2) nosztalgia (1) nyár (13) nyaral (8) nyelv (1) nyitány (2) nyugdíj (3) oktatás (2) orosz (1) pálinka (2) pénz (3) pia (3) pocak (1) politika (7) pornó (2) pszichomókia (1) puki (1) punk (1) punnyadó (5) reggel (9) reklám (3) sas kabaré (1) semmi (3) sör (13) sötétség (11) south park (2) statisztika (4) streetfashion (1) sütimester (1) szabadidő (7) szabadság (1) szánalmas (3) szegénység (2) szenvelgő (17) szeressétek egymást gyerekek (11) szeretem (13) szex (24) szociológia (4) szolgálati (3) szolgalati (8) szombat reggel (12) szóvicc (1) takarítás (1) társkereső (1) tavasz (1) tehetetlen (4) tél (5) természet (3) történelem (1) undorgrund (1) ünnep (8) vacsora (3) vallás (2) vallomás (7) vásárlás (1) vasárnap reggel (11) velám (1) vellám (26) velvet (1) vers (7) vicc (6) video (29) világom (4) villám (6) virág (2) wtf (2) zene (30) zsír (8) Címkefelhő

mézes-mustáros csirkemell

azallamenvagyok 2009.05.29. 08:40

Folytatom a Zoomról átmentett posztok publikálását, nehogy uncsizzatok, amíg mi nyaralunk.

Mindig lázadok az előre elkészített üveges szószok ellen, főleg, ha könnyen beszerezhető összetevők alkotják: időt nem spórol vele az ember, mert a húst ugyanúgy elő kell készíteni, és gyorsabban sem fog megsülni, de elveszik az ízesítésben rejlő kreatív kibontakozás csodálatos lehetőségét. Ellenben ötleteket tudnak szolgáltatni, ahogy egy étlap is valami étteremben. Ilyen ötlet volt a nagyon hirdetett mézes mustáros szósz (vagy mártás, nem is tudom, hogy hívták már).

Mint rendesen, kezdjük a hozzávalókkal:
- 0,5-1kg csirkemell filé
- 2-2,5dl sör (a maradék megiható)
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál dijoni mustár, vagy 2 evőkanál „hagyományos” mustár
- durvára darált bors
- só
- (olíva) olaj

A csirkemellet vékony, 0,5-1cm-es darabokra vágjuk, a vékonyabb csak jobb. A tepsi alját olajjal egyenletesen, teljes felületen bekenjük, így fektetjük rá a csirkemell darabkákat. Előnyös, ha teljesen kitöltjük a hússal a tepsit. Majd az egészet megszórjuk sóval és borssal, ebben az állapotban tesszük be a sütőbe, egész addig, míg félkésszé nem sül (azaz a hús kifehéredik, s épphogy nem kezd el pirulni, de még nem elég puha).

 

Amíg sül, kikeverjük az öntetet, szószt: a mustárt és a mézet egyenletesen elkeverve, lassan, a csomómentes keverés szabályai szerint felöntjük a sörrel. Erre van egy olyan 3dl körüli bögrém, mivel a sör rendesen felhabosodik, ez pont megfelel az elvárásoknak. Fontos dolog, hogy a kapott folyadék színétől és illatától ne ijedjünk meg.

 
Ezzel öntjük le a félig sült húst, és süthetjük tovább. Néha kanállal meglocsolhatjuk a fortyogó lével a húsok tetejét is.


Késznek minősítése ízlés szerint. Én leginkább arra törekszem, hogy a karamellizálódó méz még éppen ne kezdjen elszenesedni, és gusztusos aranybarnás-vöröses színű legyen.


És így néz ki tálalva. A húst még a szafttal meglocsoltam, az érzékletesség kedvéért. Krumplipürével szoktuk fogyasztani, amit ilyenkor bőven ízesítek szerecsendióval, ízlés szerint még egy fej reszelt vöröshagymát is megpiríthatunk, és belekeverhetünk. Az egészhez nem kell sok idő, és a megszokott ízeink (magyaros, vagy sajtos-hagymás) mellett kellemes gasztronómiai kitérőt jelent.

 

Címkék: főzőcske

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasember.blog.hu/api/trackback/id/tr851139544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuetiMueti · http://sunbarat.blog.hu 2009.05.29. 08:51:57

Bazeeg, éhes lettem, 9 előtt...

azallamenvagyok 2009.05.31. 19:05:20

akkor volt időd elkészíteni:)))

shenk 2009.05.31. 22:57:21

Én ennek egy kicsit puritánabb változatát szoktam: én csak olívaolajon megpirítom, majd mézet öntök rá (én sokat szoktam:D), és addig sütöm, amíg a méz nem karamellizálódik. De ez a mustáros is jónak tűnik, majd kipróbálom.

Mária Kerényi 2015.06.05. 00:29:07

Nagyon gusztán néz ki holnap elkészitem ,mert nagyon tetszik ,biztos finom is. SAJNOS fényképet nem fogok tudni küldeni mert nem tudom hogyan kell.
süti beállítások módosítása